Musim artichoke

mangsa artichoke

Salah sawijining tanduran sing paling ditanam ing kebon omah yaiku artichoke. Jeneng ilmiahe yaiku Cynara scolymus sing akeh wong wonder nalika ing mangsa artichoke. Mangkene carane bisa nandur supaya bisa ngrasakake musim pertama sing biasane duwe rasa paling apik.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe kapan artichoke ana ing mangsa lan cara panen.

Nalika musim artichoke

artichokes ing kondisi apik

Ing Hemisfer Lor, musim artichoke diwiwiti saka musim gugur nganti musim semi, gumantung saka iklim lokal tartamtu lan jinis artichoke sing ditanam. Varietas musim gugur biasane diklumpukake ing Spanyol sekitar September lan Oktober, nalika varietas musim semi dipanen ing paruh kapindho Februari. Uga, varietas musim gugur ora tuwuh kanthi apik ing iklim sing adhem, mula luwih umum ing panen artichoke musim semi ing wilayah paling lor.

Ing Spanyol, kita nemokake manawa wilayah sing mangan tanduran iki duwe tradisi gastronomi sing dawa lan minangka bagean saka masakan lokal. Conto iki yaiku artichoke Katalan, sing ditanam ing wilayah kayata El Prat, karo artichoke khas Katalan lan lagi dimasak karo bahan kaya kacang polong, tomat lan ham.

Ana uga artichoke saka Navarra, sing thukul mung saka macem-macem Blanca de Tudela, sing misuwur banget karo panganan lan gourmets. Bolongan-bolongan cilik sing ana ing pucuking godhonge gampang dibedakake amarga ora ditutup babar pisan.

Uga ing belahan bumi sisih lor, nanging ing sisih liya Atlantik, kita nemokake artichoke ing Meksiko, sing produksi taunan ngluwihi 2.000 ton, ditanam utamane ing negara bagian Puebla, Michoacán lan Guanajuato.

Pentinge artichoke ing Chili

nalika mangsa artichoke

Kita ngomong babagan Chili ing artikel iki amarga iki minangka produser artichoke internasional utama, dadi nomer pitu ing donya. Iki bisa ngasilake udakara 50.000 ton, sing luwih saka setengah ditanam ing Coquimbo. Amarga ciri geografise beda banget karo Spanyol, meh ngelawan, nyatane musim panen uga beda banget.

Musim artichoke ing Chili diwiwiti ing April lan tahan nganti Nopember gumantung saka macem-macem sing ditanam. Biasane nggunakake macem-macem Argentina ing batch pisanan artichokes musim iki, amarga iku macem-macem awal banget, supaya populer banget.

Ing Argentina, artichoke uga minangka potong sing wigati lan nilai sosial. Artichoke Argentina dikonsumsi utamane seger lan mung kira-kira 10% saka produksi industri.

Carane panen ing mangsa artichoke

panen artichokes

Nalika kita ngomong babagan konsumsi artichoke, sing bener dipanen dudu woh-wohan, nanging kembang tanduran sing dipanen sadurunge mbukak, ngasilake nanas utawa bentuk kuncup sing kita kenal. ing ngendi kita bener ngonsumsi bracts tertutup.

Tanduran kasebut ora produktif banget, tunas pisanan ngasilake artichokes lan banjur panen sing akeh, ing ngendi cabang utama diprodhuksi dhisik lan banjur sing sekunder.

Artichokes kualitas paling dhuwur tansah artichokes ing tip stem, lan artichokes ing cabang utama uga kualitas apik. Ing sisih liya, artichoke saka cabang sekunder nduweni kualitas sing luwih murah lan biasane digunakake ing produk liyane, kayata lenga kaleng.

Panen artichoke dudu proses sing rumit, mung mbutuhake alat sing cetha lan resik sing bisa dipotong. gagang 5 nganti 10 cm saka endhas, ngrusak tanduran sethithik. Mesthi, sampeyan kudu ati-ati karo spike saka tanduran artichoke, lan dianjurake kanggo nyandhang sarung tangan utawa langkah-langkah protèktif.

Carane supaya wong-wong mau

Sawise kita tuwuh lan panen artichokes, iku menarik kanggo sinau carane ngreksa wong. Kanthi cara iki, kita bisa nggawe suwene bisa. Kita bakal nuduhake sawetara tips supaya sampeyan bisa sinau kanggo ngreksa artichoke:

  • Sawise panen, iku penting kanggo sinau carane nyimpen artichoke bener, amarga padha mung cocok kanggo konsumsi seger antarane 7 lan 10 dina sawise harvest lan tansah katahan ing kulkas.
  • Sajrone wektu iki, ana akeh resep sing bisa nggunakake artichoke, nanging yen sampeyan pengin tetep luwih saka 10 dina, sampeyan kudu beku utawa disimpen ing lenga utawa kimchi.
  • Kanggo beku artichokes, dianjurake kanggo masak kanthi cara sing dikarepake dhisik.
  • Kanggo pengawetan ing lenga zaitun, gunakake artichoke seger yen cilik lan potong yen luwih gedhe. Cukup sijine artichokes ing jar kedap udara lan isi karo lenga zaitun, priksa manawa kanggo nutupi kabeh. Saka kene, bisa dikonsumsi langsung minangka aperitif utawa minangka bahan, lan yen perlu, Sawise njupuk siji saka botol, bisa diisi lenga luwih akeh. Iki bakal tahan nganti 6 sasi.
  • Bentuk pengalengan liyane uga bisa, kayata artichoke sing digodhog utawa digodhog.

Karakteristik artichokes

Artichoke minangka sayuran sing kebak sifat sing migunani kanggo kesehatan kita. Saliyane sugih banget, uga sugih serat sing mbantu ngatur transportasi usus. Dheweke ngemot sawetara kalori, mula digunakake ing pirang-pirang diet kanggo nyuda bobot, uga mbantu nyuda tingkat kolesterol, asam urat lan tekanan darah tinggi. Kayane kabeh iki ora cukup, artichoke minangka panganan diuretik sing mbantu nahan cairan antibodi lan ngilangi racun.

Musim artichoke utamane dibagi dadi rong musim gumantung saka wilayah sing tuwuh. Sayuran iki minangka sayuran musim gugur sing khas banget, kanggo apa kita bisa tuku ing toko saka Oktober kanggo Desember. Ing tahap iki cocok banget kanggo konsumsi amarga ukurane sedheng, tunas gedhe, daging cukup, enak lan ora pait.

Sawise mangsa wis rampung, kita ndeleng sayuran iki maneh, lan musim liyane kanggo artichoke yaiku musim semi nalika dipanen ing Mediterania. Dadi kita bisa nemokake saka Maret nganti Juni. Supaya cetha, dudu musim panas utawa musim dingin yaiku musim artichoke, dadi apa sing ditemokake ing wektu iku ora banget daging, bisa dadi pait, lan regane dhuwur.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan musim artichoke lan cara panen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.