Mantis ndonga

Dina iki kita bakal ngomong babagan serangga sing ukurane sedheng, sing misuwur ing saindenging jagad lan bisa mbantu ngontrol hama serangga liyane ing tanduran. Babagan babagan mantis ndonga. Iki minangka serangga sing dingerteni ing saindenging jagad amarga posisi aneh sing ana ing ngarepe sikil supaya bisa ngrasakake nalika lagi ndedonga. Sanajan umume ditemokake ing alam liar, bisa uga katon minangka kewan eksotik ing sawetara omah. Iki minangka spesies kewan sing nduweni kualitas estetis sing apik kanggo njaga kewan ingon lan minangka asisten kanggo ngontrol hama ing tanduran.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, habitat, penasaran lan kepiye mantra ndedonga bisa mbantu kita ngasilake.

Karakteristik utama

Mantis ndonga

Minangka serangga sing dawane udakara 10-12 sentimeter. Sing wadon biasane rada gedhe tinimbang sing lanang, mula luwih gampang dipisahake. Serangga iki duwe bentuk sing rada dawa lan duwe antena dawa loro sing metu saka endhas sing digunakake kanggo ngerti kabeh lingkungane. Cukup nyenengake yen sikil ngarep duwe posisi sing padha karo sing digunakake nalika kita ndedonga. Mula jenenge manting ndonga.

Iki duwe akeh duri sing mbantu ngobati lan njaga mangsa ing cakar kasebut. Werna mantis ndedonga gumantung karo lingkungan sing ditemokake lan kulit sing pungkasan diganti. Biasane warna iki biasane beda-beda antarane ijo nganti coklat. Kemampuan iki kanggo bisa ngowahi warna gumantung karo ekosistem sing ditemokake yaiku kapasitas kamuflase sing menarik banget. Nggunakake supaya bisa ndhelikake saka sawetara predator lan ngagetne mangsane.

Yen sampeyan ngeculake kulit ing wilayah sing akeh suket, bisa dadi ijo. Saliyane, yen sampeyan ganti molt ing area jerami utawa suket, bakal duwe warna sing luwih kuning lan coklat. Amarga kamuflase cukup optimal, mula arang ditemokake ing habitat alami. Salah sawijining karakteristik mantis ndedonga karo spesies liyane sing kalebu klompok mantidae yaiku bisa mindhah nganti 180 derajat kanggo ngerti apa sing ana ing mburi.

Siklus urip lan solah bawa para mantri ndonga

Moro ndonga mantis

Umur serangga iki udakara setaun. Sajrone taun iki, dheweke bisa ngeculake udakara 6 kali. Iki nalika ukurane diwasa. Serangga iki netes saka endhog sing dienggo ibune. Atusan endhog dilebokake ing saben kopling. Nalika isih enom, dheweke wis katon padha karo mantise wong diwasa, nanging luwih cilik. Iki dudu serangga sing ngowahi morfologi sajrone pangembangan.

Beda karo kapercayan umum, kewan iki ora nresep lan uga ora beracun. Salah sawijining kaluwihan sing ditawakake serangga iki ing tanduran yaiku mbantu ngontrol hama serangga tartamtu. Dheweke apik banget ing ruangan terbuka, dadi serangga sing migunani ing kebon lan kebon kita.

Minangka predator karnivora lan sabar banget. Supaya bisa nyekel mangsane, bisa ngenteni meh ora obah nganti suwe supaya kaget. Nalika nyerang, cepet banget. Umume panganan kanggo ngengat, lalat, belalang, jangkrik lan serangga cilik liyane. Ana sawetara kesaksian sing nuduhake manawa manthi ndedonga iki bisa nyekel amfibi lan reptil cilik, lan uga manuk cilik.

Hummingbirds minangka manuk cilik lan ana panliten sing ujar manawa jubah pandonga mburu dheweke. Kanggo mburu mangsa nggunakake sikil ngarep sing kuat. Dheweke bisa mecat kanthi kacepetan sing ora bisa ditemokake ing mripat manungsa lan entuk mangsa nganggo duri.

Biasane serangga dhewekan sing urip mandhiri. Dheweke mung gabung karo wong liya kanggo nggarwa. Yen ana sawetara pria sing padha, padha bakal nglawan pati supaya sing isih urip bisa dadi pasangan. Salah sawijining prilaku wanita sing paling misuwur yaiku sawetara sing mangan endhas lanang sawise kawin. Nanging, iku tumindak sing kurang umum tinimbang sing sampeyan kira.

Habitat lan area distribusi

Mantis ing kontrol potong

Rentang serangga iki diwiwiti ing Eropa lan Asia. Jenenge dikenalake ing Amerika Utara. Serangga iki bisa ditemokake ing meh kabeh Eropa lan ing rong pertiga saka sisih ndhuwur Asia.

Habitat utamane yaiku sawah lan kebon. Biasane ditemokake kanthi alami ing padang rumput utawa papan sing ora ana manusiawi. Iki dudu serangga sing gampang ditemokake amarga duwe kamuflase sing gedhe. Dheweke disamarkan ing suket, godhong lan cabang wit. Mula, dheweke njupuk kesempatan kanggo ngenteni mangsane, nggunakake kamuflase lan lingkungan sing disenengi.

Ndonga mantis nalika budidaya

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, serangga iki bisa mbantu ngontrol hama ing tanduran. Minangka kebon utawa kebon apa wae, serangga iki bisa nglindhungi kita saka sawetara hama. Keuntungan utama jubah ndedonga karo serangga liyane sing uga bisa dadi kontrol biologis yaiku aja nganti wong diwasa wiwit miwiti ngonsumsi kabeh sing ditemokake.

Spesimen sing luwih cilik bisa milih aphid lan serangga liyane sing luwih cilik. Sing paling gedhe yaiku jebakan serangga kanthi ukuran apa wae. Dheweke disaranake malah nyekel kodhok lan manuk cilik. Bisa mbantu kita ngontrol sawetara serangga cilik sing dadi sebab kerusakan panen lan penurunan panen produksi. Yen kita duwe kebon, tanduran bakal bisa tuwuh subur ing kahanan sing apik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan mantis sing ndedonga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.