Maple Jepang, kaendahan desa

Godhong Acer japonicum 'Vitifolium'

Acer japonicum 'Vitifolium'

Sampeyan bisa uga wis ngerti maple Jepang, salah sawijining wit sing paling populer. Ukuran lan keanggunane, uga kemampuane kanggo nahan frosts sing signifikan (ndhukung nganti -17ºC tanpa kena karusakan), dadi spesies sing misuwur banget. Nanging ana liyane sing bisa saingan: ing maple jepang.

Uga asale ing Asia Wétan, iki minangka tanduran sing apik banget, mbutuhake perawatan sing padha karo Acer palmatum. Yaiku, lan aku yakin, wit utawa wit sing bakal sampeyan lakoni utawa luwih. Ngopo Kanggo kabeh sing bakal dakkandhani sabanjure.

Kepiye maple japonica?

Acer japonicum 'Aconitifolium'

Gambar - Ghhf.org

Protagonis kita minangka wit sing asale saka Jepang lan Korea Selatan sing dikenal minangka maple mewah Jepang utawa maple "purnama". Wit iki wit sing rontog kanthi dhuwur maksimal 15 meter nanging arang ngluwihi 10m, lan batange diametere udakara 40cm.. Cabang kasebut lancip lan dilantik karo godhong bunder nganti diameter 15cm kanthi lobus bergerigi 9-13 (jarang 7, sing katon ing maple jepang). Sajrone musim gugur, dheweke dadi tontonan nalika dicelup ing warna wiwit jingga nganti abang tuwa.

Kembang katon disebar ing corymbs sing digantung ing wiwitan musim semi. Diameteripun 1cm, lan duwe limang sepal abang lan kelopak. Sawise diserbuki, mula bakal ngasilake woh-wohan, yaiku samaras sing digantung ing ngisor godhong sing ukurane nganti 32mm (25mm kanggo swiwi lan 7mm kanggo kacang utawa wiji dhewe).

Apa sing sampeyan butuhake?

Acer japonicum 'Cascade Ijo'

Acer japonicum 'Cascade Ijo'
Gambar - amblesidegardens.com

Sampeyan seneng tanduran cilik iki, bener? Yen sampeyan wani njaluk salinan, wenehi ati kanthi ati-ati ing ngisor iki lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa dadi ayu:

  • Lokasi: njaba, ing semi-shade. Spesies iki luwih sensitif marang sinar srengenge tinimbang maple Jepang, mula sampeyan kudu nyelehake ing papan sing padhang nanging srengenge ora langsung tekan.
  • Lemah utawa landasan: kudu subur, lemes banget lan, sing paling penting, asam. PH kudu ana ing antarane 4 lan 6. Yen sampeyan pengin njupuk ing pot, gunakake substrat sing wis siyap kanggo tanduran asamofilat; utawa campuran akadama karo 30% kiryuzuna yen sampeyan urip ing iklim sing rada anget, kayata Mediterania.
  • Irigasi: mesti sering. Biasane bakal disiram telu utawa kaping papat seminggu ing mangsa panas, lan saben 3-4 dina suwene taun. Banyu udan kudu digunakake, tanpa jeruk nipis utawa diasamake (tuang cairan setengah lemon ing 1 liter banyu).
  • Pelanggan: wiwit musim semi nganti musim panas sampeyan kudu mbayar pupuk kanggo tetanduran acidophilic miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur-mangsa (mesthine kudu stratifi adhem suwene 3 wulan banjur ditandur ing pot), kanggo layering udhara o ngethok ing spring. Kultivar kanthi grafting.
  • Tanduran / taneman wektu: ing musim semi, yen risiko es wis kliwat. Yen sampeyan duwe ing pot, perlu transplantasi saben rong taun.
  • Rustitasitas: tahan nganti -17ºC.
Godhong Acer japonicum 'Aconitifolium'

Acer japonicum 'Aconitifolium'

Seneng witmu 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nolberto Lopez Vera ngandika

    Aku duwe baja Jepang sing godhonge wis garing lan nalika musim semi, apa sing kedadeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nolberto.
      Bisa uga angin dadi anget kanggo dheweke, utawa dheweke kayata nyiram banyu kanthi ora cukup, kayata.
      Tanduran iki duwe iklim pegunungan, urip ing lemah asam. Ing wilayah sing anget, angel banget adaptasi.

      En Link iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

      Greetings.