Mawar ireng, apa ana alamiah?

Kembang mawar ireng

ing mawar ireng iku sawetara kembang sing paling apik ing jagad iki. Werna ireng mesthi ana gandhengane karo pati, negatif, sedhih lan sedhih, mula kasunyatan manawa tanduran sing urip bisa ngasilake kembang kanthi warna peteng kaya mengkene, amarga Urip kalebu Pati.

Misteri iki sing nggawe kembang mawar ireng dadi kembang sing dikarepake banget. Nanging, Apa sejatine ana ing alam utawa apa gaweyane manungsa? 

Mawar Halfeti, siji-sijine mawar ireng alami sing ana

Gambar - Dailysabah.com

Gambar - Dailysabah.com

Sanajan akeh nursery utawa florist ngupayakake pewarna kembang mawar kanthi nggunakake pewarna, iku sejatine ora kudu dibutuhake. Ing desa cilik Halfeti, ing sisih kidul Turki, manggon mawar Halfeti, sing ireng banget. Iki amarga lemah duwe kahanan sing spesial banget: duwe kerapatan dhuwur lan uga ngemot pigmen sing larut ing banyu diarani anthocyanins, sing menehi reaksi PH. 

Anthocyanins tanggung jawab kanggo warna peteng woh-wohan sing kondhang kayata raspberry utawa blueberry. Lan uga mawar sing larang regane. Nanging, yen dheweke wis kepengin weruh, dheweke bakal dadi luwih penasaran nalika dakkandhani dheweke mung ireng nalika musim panas. Sisa taun iki warna abang peteng, sing uga ayu banget, nanging tanpa mangu-mangu, ora ana gandhengane karo ireng sing akeh wong ing saindenging jagad iki seneng banget.

Siji-sijine masalah yaiku bushes mawar kasebut pancen angel didol; malah wiji arang banget dideleng. Kajaba iku, wong-wong Turki dhewe ora pengin ngerti akeh babagan iki, amarga kanggo wong-wong mau, kayata bagean gedhe saka manungsa sing manggoni planet iki, warna ireng nglambangake pati lan tekane warta ala. Dadi, kepiye sampeyan duwe mawar ireng?

Entuk mawar ireng gawean

Amarga prakteke ora bisa entuk mawar ireng alami, luwih becik kita teka ing omah. Kanggo nindakake iki, kita butuh grumbulan mawar kanthi kembang abang (luwih peteng, luwih apik), wadhah plastik, banyu lan pewarna panganan ireng. Sawise kita duwe sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku nyelehake grumbulan mawar ing papan kanthi warna, ing pojokan sing ora langsung sinar srengenge.
  2. Saiki, kita njupuk wadhah, kita nambah limang cangkir banyu lan sendok pewarna panganan ireng.
  3. Sawise iku, kita bakal banyu kanthi solusi iki saben rong minggu. Kita bakal ngulang kaping pirang-pirang prelu.
  4. Pungkasan, sawise sewulan kita bakal ndeleng kepiye kembang wiwit entuk nada cemeng kaya-kaya alami. Sawise sewulan maneh, kabeh bakal ireng lan kita bisa nandur kembang mawar ing kebon utawa menehi sapa sing dikarepake.

Rosa Black Baccara, dudu ireng ... nanging meh, lan gampang ditemokake!

Rosa Ireng Baccara

Bener ora ireng, nanging nalika ora ana roti ... kue kasebut apik, bener? 🙂 Serius, mawar Baccara Ireng minangka jinis mawar sing sampeyan bisa kanthi gampang nemokake ing toko nursery utawa kebon. Kajaba iku, yen ora duwe, sampeyan mesthi bisa pesen lan sawetara dina bakal entuk. Entuk banget, lan meh ora mbutuhake perawatan khusus.

Yen sampeyan wani njaluk, iki pandhuan perawatan sampeyan supaya sampeyan bisa ngasilake mawar meh ireng:

Lokasi

Selehake Baccara Ireng wungu ing njaba, ing area sing sinar matahari langsung, yen bisa sedina muput. Yen sampeyan ora duwe, sampeyan uga bisa nyelehake ing semi-shade, nanging luwih penting yen luwih cahya tinimbang shade.

Irigasi

Irigasi iku kudu asring, biasane ing musim panas. Sajrone wulan sing anget ing taun iki kudu disiram saben 2 dina, lan yen ana iklim sing panas banget (35ºC utawa luwih) bisa uga disiram saben dina. Sisa taun, bakal cukup kanggo banyu saben 3-4 dina.

Pelanggan

Saindhenging kabeh musim sing tuwuh, yaiku musim semi, musim panas lan uga tiba yen swasana ora suwe, Sampeyan kudu mbayar pupuk khusus kanggo bushes mawar sing bakal ditemokake ing nursery, utawa karo pupuk organik cair kaya bisa dadi guano. Pandhuan sing ditemtokake ing kemasan kudu ditindakake supaya ora ana masalah.

Pruning

Gunting pruning

Sampeyan mbutuhake gunting kaya iki kanggo prune bushes mawar sampeyan.

Kaya kabeh grumbul mawar, gagang kembang kudu dicopot nalika garing supaya ngasilake sing anyar, lan ing musim gugur utawa ing pungkasan mangsa, kabeh batang kudu dipotong antara 5 nganti 10cm supaya bisa disiarake maneh.

Transplan

Apa sampeyan pengin pindhah menyang pot utawa tanduran sing luwih gedhe ing kebon, sampeyan kudu nindakake nalika musim semi, sadurunge nerusake tuwuh.

Lemah utawa landasan

Ora nuntut, nanging yen ana ing pot, luwih milih landasan sing duwe saluran sing apik, kayata gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha.

Masalah sing sampeyan alami

Masalah utama sampeyan yaiku:

  • Cottony mealybug: yaiku parasit putih dawane mung 0,5cm sing ngonsumsi wiji tanduran. Batang kasebut tetep ana ing batang lan bisa dadi ringkih banget. Untunge, kaya sing dideleng karo mata telanjang, bisa dicopot nganggo swab saka kuping sing dicelupake ing alkohol farmasi.
  • Aphids: parasit cilik banget, dawane kurang saka 0,5cm, warna coklat utawa ijo sing disimpen ing tunas kembang lan ing kembang dhewe, sing lemes. Perawatan kasebut kalebu nyampur karo insektisida lan bahan aktif yaiku Chlorpyrifos.

Multiplikasi

Sampeyan bisa duwe salinan anyar yen multiply tanduran kanthi stek gagang ing pungkasan mangsa (nuju wulan Februari ing Hemisfer Lor). Sampeyan mung kudu ngetutake langkah iki:

  1. Potong sawetara batang sing dawane udakara 15cm.
  2. Lembabake dhasar karo banyu, lan impregnate karo hormon rooting bubuk.
  3. Tanduran potongan ing pot individu kanthi substrat berpasir.
  4. Lebokake ing njaba, ing semi-shade.
  5. Banyu.

Ing rong utawa telung minggu bakal ROOT 🙂.

Mawar ireng

Rasakake mawar ireng sampeyan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Abel ngandika

    Aku tresna marang kembang ros. AKU KAPET. AKU BUDAK SAKA. MASALAH IKU MUNG NYAWANG ING WILAYAH sing TROPISI lan TROPISIK LAN KANGGO MAJAM MUNG ORA NGUMBAKAKE Luwih Apik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Habel.
      Mangkono, disaranake canine wungu, sing nahan panas dadi luwih apik 🙂
      Greetings.

  2.   Jennifer ngandika

    Wigati
    Aku pengin ngerti yen warna ireng ing mawar nalika nambah pewarna isih ana utawa bakal ilang wektu?

    Greetings.