Rose of Castile (Rosa gallica)

Gallica Rosa minangka semak belukar sing apik

Kabeh mawar duwe spesialisasi. Dheweke elegan, ceria, lan ayu banget. Nanging ana uga sing gampang: ing Mawar saka kastil. Ora duwe mahkota kelopak dobel kaya biasane, nanging ora ateges ala, malah kosok baline. Iki minangka tanduran sing bakal menehi sampeyan kepuasan, amarga kaya kabeh grumbul mawar, gampang banget dijaga.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, perawatan lan panggunaan mawar Kastil.

Asal lan ciri

Mawar Kastil bisa ditandur ing kebon

Protagonis kita minangka tanduran sing dikenal kanthi jeneng Rosa de Castilla, Castilian Rose, French Roses utawa Red Rose sing jeneng ilmiahe Gallica wungu. Asale saka Eropa, Asia lan Afrika Lor, sing paling asring ditemokake. Tanduran semak sing tekan dhuwur nganti 1 meter, bercabang. Cabang kasebut lurus lan diwenehake karo stinger gedhe.

Kembang mekar ing pungkasan musim semi utawa awal musim panas. Kembang bisa dhewekan utawa katon ing klompok, lan diametere nganti 9cm, wernane jambon utawa ungu-abang. Tanduran iki mbutuhake sawetara kondhisi khusus lan yen durung ketemu bisa uga tuwuh kanthi apik. Iki minangka tanduran sing nyenengake banget amarga bisa dijaga kanthi apik ing taman. Kajaba iku, duwe akeh sifat obat.

Batang kasebut bersenjata karo duri mlengkung sing rada kuwat lan kaku. Kembangé jambon semu abang lan abang.

Budidaya mawar Castile

Rosa gallica mekar nalika musim semi

Kanggo tuwuh mawar Castile, kita kudu nyukupi akeh syarat supaya tanduran iki bisa dikembangake kanthi kahanan sing apik. Kita bakal nganalisa kanthi sethithik babagan apa sing dibutuhake. Kaping pisanan yaiku lokasi. Lokasi sing bakal diwenehake tanduran ing kebon penting supaya bisa tuwuh kanthi apik. Butuh lokasi ing njaba lan ing papan sing bisa ditemoni srengenge. Tanduran iki mbutuhake akeh sinar srengenge kanggo tuwuh.

Asring winih saka tanduran iki bisa mbutuhake pirang-pirang taun kanggo germin. Iki amarga mbutuhake periode cuaca sing anget sawise cuaca adhem supaya bisa diwasa lan bisa nyuda lapisan wiji. Cara sing bisa nyuda wektu iki yaiku nyuda wiji lan diselehake maneh sajrone pirang-pirang minggu gambut udan ing suhu antara 27 lan 32 derajat Celcius. Sabanjure, kita kudu duwe suhu mung 3 derajat sajrone 4 wulan sabanjure supaya bisa germin luwih cepet. Wiji sing wis ditandur bisa thukul nalika musim semi.

Saiki kita terus nganggo lahan kasebut. Yen kita pengin duwe mawar Castile ing panci, kita prelu medium sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite. Kosok baline, ing kebon kasebut ora nuntut banget nganggo jinis lemah, sajrone duwe got sing apik. Saluran perlu ing lemah kanggo ngindhari banyu pangobatan amarga irigasi utawa udan. Kita bisa nanem tanduran iki ing lemah, bukit lan teras kanthi level rata-rata.

Wektu ngembang kudu ana ing suhu sing beda-beda 25 lan 30 derajat lan asor relatif luwih saka 60%. Yen lingkungan terus-terusan asor relatif ing ndhuwur gambar iki lan suhu antara 15 lan 20 derajat, tanduran bakal menehi asil kembang sing luwih dhuwur.

Minangka kanggo mbanyoni, cukup kanggo nyiram 3 nganti 4 kali seminggu nalika musim panas lan saben 4-5 dina suwene taun. Iku luwih gampang kanggo nyedhiyakake pelanggan wiwit wiwitan musim semi nganti musim panas. Pupuk kudu khusus kanggo bushes mawar lan mesthi tindakake indikasi sing kasebut ing paket kasebut. Pasokan nutrisi iki bakal mbantu nambah kembang.

Nggunakake lan pangopènan mawar ing Castile

Mawar saka Castile minangka tanduran kembang

Sawise nandur grumbulan mawar, kita kudu mikir sawetara aspek. Amarga ora ana wates ing antarane tanduran perkebunan mawar, tahap awal pangembangan perkebunan anyar bisa dideleng minangka kesempatan kanggo ngrebut tanduran sing cocog kayata kacang-kacangan lan sayuran kanggo nambah kesuburan lemah. Wiwit tanduran iki sawise rong taun tuwuh cukup, mula ora ana ruang kanggo intercropping. Iki amarga mawar Castile minangka tanduran sing luwih seneng sinar srengenge lan area sing resik lan rapi.

Salah sawijining tugas sing kudu ditindakake kanggo njaga pangopènan tanduran iki yaiku pruning. Nyenengake mbusak cabang sing garing, lara utawa lemes lan kembang layu. Tanduran iki mbutuhake wektu turu utawa istirahat sadurunge ngembang. Yen kita ana ing wilayah sing duwe iklim subtropis, tanduran iki kudu pruned intine supaya bisa ngenalake asrama gawean sing dibutuhake sadurunge ngembang.

Tujuan pruning liyane yaiku supaya bisa nglatih tanduran kanthi bentuk sing dipengini kanggo njaga ukuran sing dikarepake lan ngilangi bagean sing lara lan tunas terminal saka tanduran. Kanthi cara iki, kita bisa ngowahi kebiasaan tuwuh mawar Kastil. Rustisitas tanduran iki ngidini kita duwe suhu nganti -7 derajat saka wektu ke wektu nalika musim salju tanpa tanduran kasebut mati.

Sajrone taun kapindho pembangunan, tanduran kudu dipotong kaping pirang-pirang taun. Sawise tekan dhuwur 50cm, luwih becik ngenteni sawetara wulan nganti 75cm bisa dipotong maneh. Pruning tambahan kudu dilakoni mung setaun saben taun lan nalika tanduran saya dhuwur nganti cedhak siji meter.

Babagan panggunaan, Rose of Castile, saliyane digunakake minangka tanduran hias, digunakake kanggo ngresiki kulit. Kanggo nindakake iki, 150 gram kelopak rebus ing banyu 1l, lan rebus. Banjur diijini adhem nganti limang menit, saring, lan disimpen ing toples sing resik lan adhem.

Kelopak kasebut uga digunakake kanggo nggawe roso ing jajanan, lan malah kanggo nggawe cuka.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan mawar Castile.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gabriela ngandika

    Halo, aku duwe loro mawar saka Castile sing aku tuku ing wiwitan taun iki, siji teka kanthi mawar lan kancing, nalika rampung ngembang, aku ora duwe siji maneh lan liyane, aku ora nggawa kembang lan durung duwe dheweke uga, nanging sing siji iki duwe cabang sing dawa banget, nanging ora ana siji-sijine tombol sing katon ing loro,… apa normal? utawa aku nindakake salah? Sawijining dina aku bakal motong dheweke lan saiki aku ngerti yen akeh kesalahan ... apa dheweke duwe kembang ing sawijining dina? ... matur nuwun ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.
      Cabang sing dawa banget, aku nyaranake nglereni nganti dibutuhake nganti tandurane katon kompak.
      Saben grumbulan mawar mekar lan kembang mandheg, cabang kasebut kudu dipotong. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.
      A Salam.

  2.   Gabriela ngandika

    matur nuwun Monica Sanchez ..