Mawar sing paling ayu ing donya

Mawar minangka semak kembang sing apik

Yen ana tanduran sing nglambangake kaendahan, mula kembang semak mawar kasebut ora mesthi. Bener, mayoritas duwe stinger sing kuat sing bisa nggaru kulit kita kanthi gampang, nanging kembangane apik banget saengga taman utawa teras sing duwe sawetara spesimen bakal katon luwih ayu yen bisa.

Sanajan ora bisa milih kembang mawar sing paling ayu ing jagad iki amarga kita ngomong babagan subyektif, ya kita bakal nuduhake sampeyan sing paling apik kanggo kita. 

Pilihan mawar sing paling apik ing saindenging jagad

Yen sampeyan pengin duwe sawetara mawar sing apik ing kebon sampeyan, utawa yen sampeyan seneng tuwuh ing pot utawa tanduran, nikmati pilihan kita:

Rosa 'Albéric Barbier'

Ana akeh mawar sing apik ing jagad iki

Gambar - Wikimedia / Georges Seguin

Iki minangka kultivar mawar pendakian sing asale saka salib Rosa luciae x 'Shirley Hibberd', sing dianugerahi ing taun 1993 dening RHS (Royal Hortikultur Society, utawa Royal Hortikultural Society). Wutah nganti ndhuwur antara 4 lan 8 meter yen dhukungan, lan sanajan bisa uga duwe eri, ora biasane. Kembang kasebut kanthi warna krim, kanthi tengah kuning, lan wangi. Dawane udakara 4 sentimeter, lan kembang mung nalika musim semi utawa musim panas.

Rosa 'Benjamin Britten'

Wenehi semak mawar ing njaba

Gambar - Wikimedia / Geolina163

Iki minangka kultivar mawar modern sing dipikolehi ing taun 2001 dening rosalista David Austin, lan dianugerahi ing Australia ing taun 2005 kanthi Sertifikat Merit. Wit tuwuh minangka semak cendhek, dhuwure 1,2 meter, kanthi godhong ijo peteng mengkilap. Kembang kasebut ora duwe luwih utawa kurang saka 41 kelopak jambon, lan diametere udakara 10 decimeter. Iki tunas sajrone taun.

Pink 'Chrysler Imperial'

Gundhul mawar minangka semak eri

Gambar - Wikimedia / Anna reg

'Chrysler Imperial' minangka kultivar mawar sing kalebu klompok Grandiflora. Karya iki digawe dening seniman mawar Amerika Walter Edward Lammerts ing taun 1952. Wiwit saiki, dheweke wis dianugerahi kaping pirang-pirang, umpamane ing taun 1953 dening Seleksi Rose All-America, utawa ing taun 1965 karo James Alexander Gamble Rose Fragrance Award. Yaiku semak belukar sing dhuwure ora ngluwihi 2 meter, lan iku ngasilake kembang gedhe, kanthi kelopak abang 45-50, sing menehi aroma sing kuat ing musim semi-musim panas.

Rosa 'Duet'

Rosa Duet minangka kultivar

Gambar - Wikimedia / Kapten-tucker

Rose 'Duet' minangka kultivar sing dipikolehi dening Herb Swim, petani mawar Amerika, ing taun 1960. Ing taun 1961, dheweke nampa penghargaan Seleksi Rose-All-America. Iki kalebu klompok hibrida tèh, lan minangka tanduran sing dhuwuré 1-1,5 meter. Kembang duwe 26 nganti 40 kelopak jambon, lan mekar nalika musim semi lan musim panas. 

Rosa 'François Juranville'

Ana atusan kultivar mawar sing cantik

Gambar - Wikimedia / Georges Seguin (Okki)

Iki minangka kembang mawar panjaluk sing kalebu klompok hibrida Wichurana, yaiku mawar taman modern. Iki dipikolehi dening rosalista René Barbier ing taun 1906. Tekan udakara kira-kira 7 meter yen dhukungan bisa diturunake. Ing musim semi-musim panas ngasilake kembang jambon, kanthi aroma alus, lan diameteripun ukuran 7 sentimeter.

Rosa 'Kastil Glamis'

Tanduran kembang mawar thukul ing njobo

Gambar - Wikimedia / Roozitaa

Iki minangka kultivar liyane saka David Austin. Dheweke entuk ing taun 1992, lan minangka bagean saka koleksi mawar Inggris. Tandurane tuwuh minangka semak belukar medium, udakara antara 60 lan 120 sentimeter, lan kembang keputihan sing paling gedhe 120 kelopak. Iki tunas wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas, lan uga kadang nalika tiba.

Rosa 'Iceberg'

Iceberg Rose putih

Rosa 'Iceberg' minangka kembang mawar floribunda sing dipikolehi ing Jerman dening petugas kembang mawar Reimer Kordes ing taun 1927. Saka iki ana rong jinis: siji tuwuh kanthi semak nganti 1,5 meter, lan liyane minangka pendaki 3 -5 meter ing dhuwur. Dhuwur. Kembang kasebut putih, diameteripun 5 sentimeter lan wangi; Kajaba iku, kalebu 25 lan 35 kelopak. Minangka penasaran, sampeyan kudu ngerti yen dheweke dianugerahi medali emas »Royal National Rose Society» ing taun 1958.

Rosa 'La Minuette'

Tanduran kembang mawar minangka tanduran sing gampang dirawat

Gambar - Wikimedia / Hamachidori

Iki minangka kultivar saka wit mawar Amerika Water Edward Lammerts, sing entuk taun 1969. Ana ing klompok Floribundas Roses, lan minangka semak sing tuwuh nganti 60 sentimeter. Kembang kasebut duwe warna abang sing alus ing pinggir lan luwih putih menyang interior.. Kajaba iku, kembang iki duwe antara 17 lan 25 kelopak, lan thukul ing musim semi lan musim panas.

Rosa 'La Sevillana'

Tanduran mawar Sevillian nduweni kembang abang

Gambar - Wikimedia / Salicyna

Senadyan jenenge, ing mawar sevillian Iki minangka kultivar sing dipikolehi ing Prancis dening artis mawar Marie-Louise Meilland ing taun 1978 sing wis dianugerahi kaping pirang-pirang, umpamane ing taun 180 dening AJJH (asosiasi wartawan lan fotografer Prancis). Kembang mawar modern kanthi bantalan bushy sing tuwuh antara 60 sentimeter nganti 1,20 meter. Kembange bakal thukul sajrone musim, yaiku musim semi, musim panas lan nganti musim gugur, lan abang. Udakara udakara udakara 6-7 sentimeter, lan wangi.

Rosa 'Manyo'

Tanduran kembang mawar ditandur ing pot utawa ing lemah

Gambar - Wikimedia / Yoko Nekonomania

Iki minangka kultivar mawar sing dipikolehi ing Jepang ing taun 1988 dening petugas kembang mawar Seizo Sukuzi. Yaiku grumbul sing tuwuh nganti 90 sentimeter ing ndhuwur, kanthi sawetara kembang gedhe dawane udakara 8 sentimeter lan kelopak oranye. Iki thukul nalika musim semi lan musim panas.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh mawar sing apik ing jagad iki. Werna lan ukuran sing beda-beda, sawetara menehi aroma sing kuat sing bisa dirasakake nalika sampeyan nyedhak, nanging ana liyane sing, tanpa wangi, iku apik banget supaya dheweke entuk papan ing taman utawa teras. Mula, muga-muga sampeyan seneng karo sing dipilih kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.