Kapan lan carane ngombe tanduran nalika musim panas?

Mbanyoni logam bisa nyiram wit jeruk

Sajrone wulan paling panas ing taun iki, mbanyoni minangka salah sawijining tugas sing paling penting sing kudu ditindakake saben tukang kebon utawa tukang kebon supaya tanduran bisa terus tuwuh lan ngrembakakake normal. Kurangé banyu ing mangsa panas minangka salah sawijining masalah sing kudu dicegah, amarga srengéngé banget banget saéngga bisa garing oyot kanthi cepet.

Nanging, sampeyan uga kudu ngindhari kakehan, mula kita bakal nerangake kanthi spesial iki kapan lan cara ngombe tanduran ing mangsa panas supayane katon sehat lan ayu.

Kapan sampeyan kudu ngombe nalika musim panas?

Siraman tukang kebon nganggo selang

Yen sampeyan lagi wae miwiti babagan ngolah kebon, salah sawijining pitakon pisanan yaiku: apa wektu paling tepat kanggo ngombe? ing esuk utawa sore? Uga Sajrone mangsa panas, disaranake ngombe nalika esuk utawa sore nalika wiwit peteng. Kapan luwih apik?

Ya, aku dhewe nyaranake nyiram Nalika maghrib. Sanajan esuk nalika tekanan osmosis diprodhuksi sing nggawe banyu sirkulasi ing bagean udara (batang, cabang, godhong, kembang), nalika musim panas, surya surya tiba luwih langsung, sing nyebabake akeh banyu wis ditampa nalika subuh wis cepet ilang kanggo penguapan.

Yen disiram nalika maghrib, landasan utawa lemah duwe luwih akeh wektu kanggo nyedhot banyu, lan ora mung iku, nanging bisa uga supaya udan luwih suwe.

Kepiye carane sampeyan kudu ngombe?

Selang

Priksa manawa sampeyan rendhem lemah kanthi apik

Ora preduli saka sistem irigasi sing digunakake, penting banget supaya lemah direndhem. Apa kasebut kaktus, kembang, wit, utawa jinis tanduran liyane, roti oyot (uga diarani root ball) kudu lembab supaya bisa ngatasi suhu sing dhuwur.

Yen lemah angel banget, sampeyan bisa nindakake ing ngisor iki:

  • Pot kembang: lebokake pot ing wadhah sing ana banyu, lan tinggalake ing kono nganti dibutuhake nganti sampeyan weruh yen banyune wis tekan permukaan.
  • Lantai: yen bumi angel banget, ana kedadeyan sing asring banget ing lemah lempung sajrone musim iki, sampeyan kudu njupuk, kayata, tongkat wesi utawa tutor plastik sing kuwat banjur lebokake lan copot. Kanthi nindakake iki sampeyan bakal bisa aerasi bumi.
    Yen teknik rod utawa tutor ora bisa ngyakinake sampeyan, coba nganggo cangkul, mung gunakake permukaan lan jarak udakara sepuluh nganti sèket sentimeter (gumantung saka ukuran tanduran: luwih cilik, luwih cendhek jarak bisa) batang utawa batang utama. Banjur tambahi paling ora rong ember banyu supaya lembab ing lemah ing sakubenge tanduran.

Coba pasang piring ing sangisore tanduran sing paling alus

Yen sampeyan duwe tanduran karnivora, kembang, utawa uga bibit bisa dadi praktis banget kanggo nyelehake piring utawa nampan ing sangisore, wiwit musim panas, kebutuhan banyu - kanggo banyu - mundhak. Kajaba iku, sampeyan uga bisa sijine siji ing tanduran liyane supaya ora ilang banyu. Iki cairan penting sing bisa diwutahake menyang botol banjur gunakake maneh kanggo mbanyoni.

Ati-ati keluwihane

Luwih gampang pulih tanduran sing nandhang kekurangan banyu tinimbang kakehan. Yen ana keraguan, sampeyan kudu mriksa asor lemah utawa landasan sadurunge mbanyoni, lan amarga iki sampeyan bisa nindakake sawetara perkara:

  • Tanduran sing ana ing lemah: sampeyan bisa nggali sethithik ing rereget. Yen udakara limang-sentimeter sentimeter katon garing, sampeyan kudu banyu.
  • Tanduran pari:
    • Kenalake tongkat kayu sing lancip: yen nalika dicabut metu, akeh lemah sing nemplek, mula ora prelu banyu amarga bakal udan.
    • Gunakake meter lembab digital: yen sampeyan ngetik, bakal langsung menehi katrangan manawa udan ing bumi. Mesthine, supaya luwih migunani, aku saranake sampeyan lebokake ing bagean liyane pot (luwih cedhak karo pinggir, luwih cedhak karo batang).
    • Timbang wijine yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: bobote bobot iki bakal dadi pandhuan kanggo ngerti kapan arep ngombe.

Aja udan godhong utawa kembang

Nyiram kembang nganggo selang

Iki minangka bentuk siraman sing ora cocog, luwih-luwih nalika musim panas amarga tanduran bisa gampang kobong.

Nalika nyiram, sampeyan ora kudu udan godhong, batang utawa kembang, utamane nalika musim panas. Yen wis rampung, efek kaca pembesar bakal diasilake, yaiku sinar srengenge nalika kena banyu dheweke bakal ngobong tanduran. Sampeyan kudu ngilekake banyu kanthi nyiram banyu ing jejere batang utawa batang; dadi ora bakal kobong.

Yen tanduran iki akeh banget, sampeyan bisa nyelehake piring lan banyu saka ngisor iki.

Banyu apa sing kudu digunakake?

Banyu sing paling apik kanggo irigasi yaiku udan. Mung siji-sijine sing bisa digunakake kanggo ngombe kabeh tanduran, preduli saka jinise. Nanging mesthine, ora kabeh bagean ing donya duwe akses menyang; Apa sing kudu ditindakake ing kasus kasebut? Bakal gumantung karo jinis tanduran lan banyu sing sampeyan duweni.

Contone, ing tanduran asofililik lan kanggo anggrek padha seneng banyu sing asem (dipikolehi kanthi ngencerake cairan setengah lemon ing liter banyu); swiwi saka asal mediterania (wit zaitun, wit zaitun liar, kacang almond, lsp.) kudu disiram banyu sing pH netral (7), dene sisane kudu disiram banyu tanpa jeruk nipis utawa bisa diombe.

Tandur tanduran ing mangsa panas

Sajrone musim panas, banyu luwih penting yen bisa. Aja nguciwakake risikone 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.