Apa sing diarani abietáceos?

Fir minangka tanduran njaba

Nalika miwiti nyelidiki tanduran lan dununge, kita bakal ngerti penting banget kanggo ngerti sawetara istilah ilmiah, amarga amarga kita bakal bisa mriksa luwih akeh, mula, luwih sinau babagan iki. Salah sawijining buzzword yaiku abetáceos.

Apa sing diarani abietáceos? Kaya sing sampeyan kira saka gambar kasebut, dheweke raket banget karo konifer, nanging apa ciri-cirine?

Apa dheweke?

Pinus radiata

Konifer minangka sawetara tanduran sing paling primitif; nyatane, dheweke katon adoh sadurunge wit hias lan woh. Fosil tetep diwiwiti udakara 300 yuta taun kepungkur, wiwit jaman Carboniferous. Kabeh mau duwe ciri sing padha, nanging sejatine ora kabeh kalebu abietáceas.

Supaya luwih gampang dingerteni apa sing diarani abietáceans Sampeyan kudu ngerti manawa tembung iki minangka sing digunakake sadurunge kanggo mbahas babagan tanduran sing kalebu kulawarga botani saiki Pinaceae, sing kalebu genre kasebut:

  • Pinus - pinus
  • Spruce - Spruce
  • Catthaya
  • Larix - larches
  • Pseudotsuga - Douglas firs
  • Abies - cemara
  • Cedrus - cedar
  • Keteleeria
  • Nothotsuga
  • Pseudolarix - larch emas
  • Tsuga

Apa ciri-cirine

Spesimen Pseudotsuga menziesii

Abietáceans minangka wit - arang shrubs - sing tuwuh saka 2 nganti 100 meter. Umume umume ijo, kajaba Larix lan Pseudolarix sing asale, resin, kanthi cabang sing suboposed utawa whorled disusun kanthi spiral. Godhonge lurus, bentuke jarum.

Kerucut wadon ukurane gedhe lan kayu, dawane 2 nganti 60cm, kanthi rong wiji kanthi swiwi ing saben ukuran. Sing lanang dawane 0,5 nganti 6cm, ora suwe sawise polinasi.

Keprigelan apa sing dibutuhake?

Spesimen Cedar Libanon diwasa

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • iklim: sedheng nganti sedheng-adhem.
  • Lokasi: ing srengenge kebak utawa ing semi-shade. Tanduran kanthi jarak minimal 10 meter saka pipa, lemah aspal, lsp.
  • Bumi: Iki bakal gumantung banget karo spesies tartamtu, nanging umume tuwuh ing lahan kanthi saluran sing apik, rada asam lan subur. Akeh Pinus (halepensis, nanas, lan liya-liyane) tuwuh tanpa masalah ing lemah calcareous.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur.
  • Rustitasitas: Gumantung, nanging kabeh padha tahan frost mangsa. Iki dudu tanduran sing bisa ditandur ing iklim tropis sing panas.

Apa pendapat sampeyan babagan artikel iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.