Melathi manis (Jasminum ora enak)

Jasminum odoratissimum

Yen sampeyan tresna karo mlathi, sampeyan ora bakal lali melathi mambu. Pohon semak sing apik iki ngasilake kembang cilik, nanging ambune sing enak banget, mula sejatine dikenal kaya dikenal 🙂. Kaya dene »sedulur» sing nuduhake genus kasebut Yaiku tanduran sing ora tuwuh akeh lan uga bisa dipotong kapan prelu.

Asal lan ciri

Jasminum odoratissimum

Protagonis kita minangka endemik tanduran semak ijo ing Macaronesia. Jeneng ilmiah yaiku Jasminum odoratissimum, sanajan kondhang minangka mlathi bau utawa melati liar. Tekan dhuwuré 4 meter, lan duwe godhong ijo pinnate, sulih, segitiga lan ijo peteng. Kembang sing katon wiwit musim salju nganti musim semi, kuning, wangi, lan udakara 2cm. Sawise ngembang, woh-wohan, yaiku woh wohan beri warna peteng, wiwit diwasa.

Tingkat pertumbuhane cukup cepet yen kahanane saya akeh.. Kajaba iku, bisa diwenehi ing pot yen sampeyan seneng.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang sing ora enak Jasminum

Yen sampeyan pengin duwe spesimen mlathi wangi, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak utawa iyub-iyub sebagean.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: entheng, subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: kudu disiram 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene setaun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, sewulan sepisan. Yen ditandur ing pot, pupuk cair kudu digunakake.
  • Multiplikasi: dening wiji utawa stek ing musim semi
  • Pruning: ing pungkasan mangsa lara, batang sing garing utawa ora kuwat kudu dicopot. Sisa taun sampeyan bisa ngethok sing akeh banget.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: ing musim semi. Transplantasi saben rong taun.
  • Rustitasitas: ora ndhukung es. Lindhungi ing omah yen suhu mudhun kurang saka 0 derajat.

Apa sing sampeyan pikirake babagan mlathi wangi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diego ngandika

    Ringkesan Aku ngenteni kabeh tanduran iki. Aku kesengsem karo.
    Aku ora duwe wektu, nanging aku mikir sampeyan kudu mbutuhake wektu kanggo planet sing kita urip iki
    .

  2.   William Bulit ngandika

    Halo… ing kerajaan kerajaan iki; Aku angel nerangake apa bedane warna ijo lan warna kembang sing nyebabake aku mulane aku ing kaca iki nyoba golek sing cocog karo panggonanku !!! - GJB-