Monstera adansonii

Monstera adansonii

Yen sampeyan seneng banget karo tanduran, umume ana sing dadi favorit. Ing omah, kita ora bisa duwe kabeh spesies sing disenengi, nanging kadang-kadang bisa nemokake sawetara spesimen sing narik kawigaten. Minangka Monstera adansonii.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Monstera adansonii, kayata ciri, perhatian lan rasa penasaran liyane, mula kita wis nyiyapake kabeh informasi sing dibutuhake.

Ciri khas saka Monstera adansonii

Karakteristik saka Monstera adansonii

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan kudu ngerti babagan Monstera adansonii yaiku yaiku a tanduran sing asale saka Amerika Tengah. Sanajan asale saka iklim sing beda-beda banget karo kita, nanging pancen cocog karo lingkungan, sanajan butuh seri perawatan sing penting supaya bisa berkembang kanthi bener.

La Monstera adansonii ditondoi nganggo godhonge. Iki minangka warna ijo sing apik banget, sing nyebabake sensasi paling gedhe yaiku bolongan godhong, kaya ana cacing sing mangan, kaya keju sing bolongan. Iki mung kedadeyan ing genus Monsteras lan ora suwe tegese dheweke lara, nanging sejatine dheweke lara. Mesthine, nalika godhonge tuwuh, dheweke bakal metu lengkap (tanpa bolongan) lan nalika wiwit diwasa lan dadi gedhe mula bakal duwe papan ing antarane godhong.

Sampeyan bisa duwe minangka tanduran pendakian (apa sejatine) utawa minangka tanduran gantung. Ora amba banget (nyatane dibandhingake karo spesies genus liya minangka salah sawijining sing paling cilik) sing ngidini tuwuh bisa dikendhaleni.

Ngurus kanggo Monstera adansonii

Perawatan Monstera adansonii

Sumber: PlantaPhiles

Ing toko, ing Monstera adansonii umume ndeleng, lan nyatane biasane duwe rega sing bisa dituku. Nanging sadurunge nindakake, disaranake sampeyan ngerti babagan cara ngrampungake, saliyane mbutuhake asor sing dhuwur (luwih saka spesies liya saka genus sing padha), perlu luwih akeh aspek sing kudu dipikirake:

Temperatura

Kita nganggep yen Monstera adansonii ora ngidinke kadhemen. Nalika suhu omah utawa lingkungan dhewe mudhun kurang saka 18 derajat, tanduran wiwit nandhang sangsara lan bakal nyebabake tuwuh, sing wis alon, mandheg lan malah bakal garing kabeh.

Mula, saliyane duwe lokasi ing njero ruangan, sampeyan kudu mesthekake manawa suhu tetep tetep, antara 20 lan 25 derajat.

Cahya kanggo Monstera adansonii

Tema pencahayaan pabrik iki penting banget. Seneng ana ing wilayah semi-teduh, nanging ing wektu sing padha mbutuhake akeh kajelasan lan uga lampu ora langsung.

Srengenge ora apik, amarga godhonge ngobong godhonge.

Lan kepiye sampeyan bakal ngerti yen wis cukup cahya? Ya, kanthi ciri khas akeh tanduran njero ruangan: yen sampeyan ngerteni yen godhong duwe bintik kuning lan ireng, mula srengenge wis kliwat lan menehi "tandha". Perkara sing biasane yaiku godhong mesthi tetep ijo ijo; Dadi yen sampeyan ilang utawa bintik-bintik kasebut metu, coba obah wae.

Irigasi

Irigasi saka Monstera adansonii angel banget amarga akeh sing wedi ngombe luwih kurang. Umume, ing mangsa panas sampeyan kudu nindakake luwih asring, luwih-luwih yen sampeyan manggen ing wilayah sing panas katon wiwit esuke.

Kanggo menehi ide, ing mangsa adhem, tanduran bisa disiram kaping 10 dina, nganggo semprotan ing landasan lan godhong. Nanging, ing mangsa panas, minimal bisa seminggu sepisan, utawa, yen sampeyan urip ing wilayah sing panas, saben dina, ngontrol panyemprotan godhong lan landasan.

Wigati dimangerteni tanduran iki seneng banget asor, nanging ora pengin lemah sing banyu, uga ora duwe banyu ing pangkalane. Nyatane, yen sampeyan tinggalake, sampeyan bakal duwe risiko bosok.

Lulus

Sajrone musim semi lan musim panas, ing Monstera adansonii wis periode tuwuh. Nanging, kaya sing wis dakkandhani sadurunge, yaiku a tanduran sing tuwuh alon banget, dadi yen menehi dhukungan supaya iku mesthi apik. Kanggo iki, disaranake pupuk cair kanggo tanduran ijo. Sampeyan nyelehake ing banyu lan banyu. Mesthi wae, aja dilebokake ing wadhah, amarga tanduran iki luwih becik kurang saka sing dikurangi.

Kembang

La Monstera adansonii ora ngasilake kembang. Bener ora ngasilake kembang ing njero omah. Nanging ing njobo, lan ing habitat alami, dheweke bisa.

Penyakit lan hama

Sing ngerti sing Monstera adansonii tanduran iki tahan banget, kaya 'sadulur'. Nyatane, ora nyerang dheweke cottony mealybug, uga laba-laba laba-laba utawa aphid. Uga ora narik serangga, mula yen sampeyan salah siji sing ora seneng ndeleng kewan omo, kanthi iki sampeyan ora bakal bisa ndeleng.

Penasaran ing Monstera adansonii

Penasaran saka Monstera adansonii

Salah sawijining rasa penasaran sing kudu sampeyan ngerteni Monstera adansonii iku uga dikenal kanthi jeneng liyane: 'Keju Swiss'. Alasane gampang banget, amarga nuduhake bolongan ing godhonge, padha karo bolongan ing keju Swiss.

Wis sampeyan takon napa sampeyan duwe bolongan ing godhong? Nyatane, kaya sing wis dakkandhani, mung siji-sijine genus sing duwe godhong kaya iki, lan amarga kedadeyan kasebut tuwuh saka papan dununge. Ing wilayah sing tuwuh spesies iki ana akeh angin, lan kanggo nolak tanpa mungkasi godhong sing rusak, nggawe sistem iki kanthi cara angin nglewati bolongan godhong tanpa nyebabake tanduran nandhang sangsara.

Lan ngomong babagan godhong, Bisa uga kedadeyan kasebut ora metu tindikan, iku bisa? Ya, wiwitane dheweke metu kanthi lengkap, lan wektu wis ana bolongan. Nanging yen ora metu lan godhong wis mateng, sampeyan duwe telung sebab: kurang banyu, kurang cahya utawa adhem. Yen sampeyan nyoba ngganti dununge, banyu luwih akeh utawa kontrol suhu (disaranake sampeyan nindakake siji-siji) sampeyan bakal ngerti apa sing kedadeyan ing tanduran sampeyan.

Saiki yen sampeyan wis ngerti luwih akeh babagan tanduran, sampeyan bakal duwe kesempatan luwih apik kanggo ngrawat kanthi bener ing omah sampeyan. Apa sampeyan wani duwe Monstera adansonii?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.