Mrico Padrón

Mrico padrón biasane dipanen nalika isih durung diwasa.

Apa sampeyan nandur mrico padrón nanging ora ngerti kapan panen? Apa sampeyan duwe akeh sing ora ngerti apa sing bakal ditindakake? Pitakon kasebut asring banget ing antarane tukang kebon sing tuwuh mrica jinis iki. Ngerti cara nanem iku penting, nanging uga ngerti kapan kudu nglumpukake lan apa sing kudu ditindakake mengko. Temenan, kita ora bisa menehi panganan mung kanggo mrico padrón.

Amarga alasan iki, kita bakal nerangake ing artikel iki nalika milih mrico padrón lan kepiye supaya mengko bisa bertahan nganti luwih suwe.

Kapan nglumpukake mrico padrón?

Penting banget kanggo ngombe mrico padrón kanthi sawetara frekuensi

Sawise musim salju banget, biasane ing pungkasan Mei, sampeyan bisa miwiti ngolah lahan lan milih area sing cerah ing kebon kanggo nandur mrico padrón sing misuwur. Tanduran sayuran iki dhuwuré udakara meter. Supaya ora bisa rusak, disaranake nyelehake saham individu lan ndandani karo twine. Penting banget kanggo ngombe mrico padrón kanthi frekuensi, nanging tanpa klelep. Sing apik babagan panen iki yaiku dheweke biasane ora nandhang hama utawa penyakit.

Panen mrico padrón bisa diwiwiti ing pertengahan Juli nganti September utawa Oktober, nalika es diwiwiti maneh. Sayuran iki biasane dipanen nalika isih durung diwasa. Nanging kepiye cara mbedakake? Sadurunge mateng lan entuk warna abang, mrico padrón ijo padhang, segi telu lan kanthi bentuk kerucut sing rada kasar. Kajaba iku, biasane ditandhani nganggo telung cuping ing pucuk.

Kepiye cara nglumpukake mrico saka tanduran?

Udakara wolung puluh dina sawise nandur mrica padrón, bisa dipanen. Saben patang dina, kita kudu nglumpukake kabeh mrico sing dawane antara telung nganti limang sentimeter. Tugas iki mbutuhake akeh perhatian, amarga pancen cocog karo godhong tanduran. Kajaba iku, disaranake nglumpukake mrico padrón nganggo gunting utawa piso, kudu ati-ati supaya ora uwal gagang utawa kembang.

Kepiye cara ngreksa mrico padrón?

Cara paling umum kanggo nggawe mrico padrón yaiku nggoreng lenga zaitun.

Cara paling umum kanggo nggawe mrico padrón yaiku nggoreng lenga zaitun. Kanggo ngindhari kutikula, kita kudu nindakake kanthi panas sing kurang. Sawise digoreng, kita tambah uyah banjur wis. Nanging, yen kita nandur mrica padrón, bisa uga kita ora cukup karo jumlah sing akeh. Ing kasus iki, sing bisa ditindakake yaiku ngreksa mrico padrón. Kanggo iki, kita duwe macem-macem opsi sing bakal dikomentari ing ngisor iki.

Goreng

Pilihan pertama sing kudu dijaga mrico padrón yaiku nggoreng. Kaya mrica liyane, kayata lada mrico, mrico padrón tahan suwe saya seger ing kulkas. Nanging, gorengan kita bisa ngluwihi panyimpenan luwih akeh. Kanggo iki, kita kudu ngumbah kanthi becik sadurunge ngliwati wajan. Sampeyan ora perlu mbusak wiji utawa batang kasebut. Nalika lenga, sing luwih disenengi minyak zaitun sing luwih gedhe, wis panas, lebokake mrico banjur setel panas ing dhuwur sedheng supaya ora kobong. Banjur kita kudu aduk sethithik ing wajan nganti wis kempes lan tekstur goreng. Banjur kita digawa metu lan dilebokake sadurunge disimpen ing wadhah sing ora dikepengini.

Artikel sing gegandhengan:
Macem-macem mrico

Dina sing pengin dikonsumsi, iku gampang banget kaya maneh ing wajan lan nambah uyah. Wektu iki ora perlu nambah minyak ing wajan.

Ing cuka

Pilihan liyane sing kudu dilestarekake mrico padrón yaiku ing cuka. Iki minangka cara sing padha banget kanggo ngreksa vakum, kayata mrico panggang. Penting, supaya diwenehi perhatian Kita kudu nggunakake cuka anggur putih tanpa aroma lan asam. Kita bakal ngrembug babagan cara nggawe langkah-langkah:

  1. Resiki mrico kanthi becik.
  2. Gawa banyu, cuka 500 mililiter, gula loro sendok, uyah lan jupuk minyak kanggo godhok ing pot. Amarga campuran iki minangka sing bakal ngreksa mrica, mula kudu nambah sentuhan rasa sing dikarepake.
  3. Sawise wiwit umob, sampeyan kudu nyuda panas lan nambah mrico. Ninggalake udakara sepuluh menit kanthi panas medium.
  4. Mrica ora kudu mateng kabeh, cukup blanched. Yen wis siyap, lebokake ing toples kanthi cairan sing akeh lan bawang putih cilik, nganti tekan ndhuwur
  5. Kita nutup pot lan nyelehake kuwalik. Ninggalake posisi iki sajrone pirang-pirang jam.

Amarga mrico padrón iki mung bakal dikethok, nalika ngonsumsi, kita kudu masak maneh. Kajaba iku, enak banget yen kita digoreng ing wajan sadurunge dipangan.

Beku

Pungkasan, kita bisa ngomong babagan pembekuan mrico padrón. Sanajan bener, luwih becik nggunakake sayuran seger, wis mrico beku sing diresiki ora krasa lara. Kanthi cara iki, kita bakal nggampangake panggunaan nalika mbutuhake masak, tanpa kuatir manawa wis suwe ing kulkas utawa durung. Maneh, kita bakal menehi komentar babagan proses iki kanthi langkah-langkah:

  1. Cuci mrico kanthi apik, uga uculake wiji sing ana ing njero. Mbukak dheweke bakal luwih gampang kanggo kita.
  2. Ayo garing lan copot banyu kanthi alami.
  3. Cut dadi cilik-cilik utawa julienne, miturut pilihan.
  4. Bagekake potongan menyang tas beku utawa tupper sing beda-beda. Kantong biasane luwih disaranake amarga luwih adaptasi karo papan sing kasedhiya.

Kanthi langkah-langkah sederhana iki, kita wis siyap mrico padrón ing mesin pembeku. Nalika digunakake kanggo masak, kita mung kudu goyangake kanthong kanthi apik kanggo ngilangi blok es. Banjur kita njupuk sakepel potongan mrico lan Kita langsung nambah menyang wajan. Kita uga bisa ngenteni dheweke cair ing suhu kamar.

Artikel sing gegandhengan:
Lada lonceng: budidaya, panggunaan lan liya-liyane

Kanthi kabeh informasi kasebut, kita wis siyap-siyap panen mrico padrón lan njaga wektu sing dibutuhake. Ana akeh resep sing enak sing kalebu sayuran jinis iki, mula saiki wayahe eksperimen ing pawon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.