Mulch

mulsa kanggo lemah

Mesthi sampeyan nate nyambut gawe utawa ndeleng mulsa. Wiwit cilik, sampeyan mulang manawa mulsa iku penting banget kanggo bahan organik ing lemah lan bisa dadi kompos. Ora ana kasunyatan sing nyata, mulch minangka jinis pupuk organik sing nyedhiyakake ciri khas lemah sing diwutahake sing ora mung mbantu ningkatake kualitas panen, nanging uga bisa nambah struktur lemah lan nutrisi sing tandur nampa. Yen sampeyan wis nggunakake mulch utawa pengin nggunakake, ing kene kita bakal menehi katrangan babagan aspek sing paling penting sing kudu dipikirake.

Apa sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan mulch? Terus maca 🙂

Karakteristik utama

mulsa njaga kelembapan

Mulsa duwe sawetara mupangat kanggo lemah sing dibuahi amarga bisa nambah kualitas nutrisi sing dipikolehi saka tanduran, mula tuwuh kanthi kualitas luwih apik. Ora ana kontribusi sing luwih apik tinimbang pupuk alami sing bisa ditemokake kanthi alami. Mbantu nyegah tuwuh gulma Lan iki, saliyane karo manfaate, nyuda tugas tenaga kerja lan perawatan ing kebon lan kebon sing ana palawija.

Karakteristik utama mulsa yaiku nambah bahan organik sing diwenehake ing lemah. Amarga tekstur sing ngemot nutrisi lan kompak, bisa nahan banyu ing lemah lan ora bisa nguwasa saka panas sing dialami nalika musim panas. Nalika udan mudhun lan panas saya panas, sing paling normal yaiku lemah pungkasane kompak amarga ora ana input banyu. Pangatusan iki nyebabake pangowahan tekstur lan ngalangi penyuluhan lan tuwuhing oyot uga gabungan nutrisi menyang tanduran.

Mulsa bisa nyingkiri kahanan kasebut kanthi nahan banyu lan asor. Penting banget kanggo tanduran sing mbutuhake landasan lembab ing kabeh wektu. Bisa diarani, kanthi cara umum, mulsa bisa nambah kabeh aspek lemah kanggo nambah kualitas lan regane kanggo panen.

Kaluwihan nggunakake mulsa

kebon mulch

Kanthi nggunakake, entuk macem-macem kaluwihan, sing bakal diringkesake ing kene:

  • Tahan lembab ing landasan. Iki penting kanggo tanduran sing mbutuhake kelembapan terus-terusan. Kanthi cara iki, kita ora kudu kuwatir banget babagan mbanyoni lan njaga landasan lembab amarga mulsa bakal ditindakake.
  • Ngramut suhu sing luwih apik. Salah sawijining faktor sing paling angel supaya tanaman sehat yaiku perubahan suhu. Gumantung saka iklim sing ana, musim lan cuaca nalika semana, kita bisa ngalami suhu sing mengaruhi tanduran. Mulch mbantu nggawe jinis iklim mikro kanggo ngatur suhu lan adhem ing mangsa panas lan ing mangsa adhem luwih anget. Kanthi cara iki, kita wis ngatur suhu supaya palawija ora ngalami owah-owahan sing dumadakan.
  • Sajrone musim salju mbantu nyegah beku saka oyot lan ringkih utawa pungkasane mateni tanduran.
  • Iku mbantu kita duwe kurang gulma ing lapangan
  • Bosokane alon banget, mula sumbangan nutrisi iku progresif lan ora cepet. Cocog banget kanggo tetanduran nggunakake nutrisi kanthi sethithik yen dibutuhake.
  • Nyegah substrat kompak kanthi nahan banyu.

Kapan kudu digunakake?

nggunakake mulch

Mulch digunakake saiki ing akeh tanduran lan Jinis lemah. Cocog banget kanggo ngasilake lemah sing paling mlarat lan paling asor. Thanks kanggo kontribusi bahan organik sing luwih akeh lan pitulung kanggo nyegah banyu lan asor, lemah sing paling rusak bisa ndhukung luwih akeh vegetasi, mbaka sethithik, mulihake nilai ekologis sing sadurunge.

Mulch uga apik kanggo mbantu ngatasi masalah kontaminasi, sanajan kudu luwih dhisik sinau babagan kahanan lemah. Akeh wong sing kepengin weruh apa panggunaan mulsa sing optimal kanggo ningkatake kualitas panen. Wektu paling apik kanggo ngetrapake yaiku nalika pungkasan musim semi lan awal musim panas. Ing taun iki, substrat wiwit ngelingi paningkatan suhu lan tekane musim panas sing panas lan garing. Mula, sing ideal yaiku digunakake ing lemah sing lembab saengga penyerapan nutrisi kebak.

Mulch minangka pasokan nutrisi ing lemah lan butuh sawetara tugas perawatan kayata mbusak lemah saka wektu kanggo wektu supaya ora katon hama. Kajaba iku, mbusak mulsa kanthi rutin mbantu kita aerasi lemah.

Jinis mulsa

mulch kanggo tanduran

Ora mung ana siji jinis mulsa, nanging ana sawetara. Saben jinis mulsa disesuaikan karo kahanan lemah sing bisa digunakake luwih apik. Ayo ndeleng macem-macem jinis mulsa lan karakteristik saben wong:

  • Mulsa lemah. Yaiku wit-witan sing kasusun saka suket lan katon kaya lemah ing kebon. Dheweke bisa nahan banyu kanthi cukup lan dianjurake kanggo wilayah sing duwe wit lan grumbul.
  • Mulch kanggo ericaceae. Jenis mulsa iki cocok kanggo lemah sing duwe pH sing sithik. Ing lemah calcareous migunani banget kanggo nambah adaptasi tanduran.
  • Mulsa komersial. Iki digawe saka kaktus lan tanduran alpine liyane. Kasusun kanthi cara komersial, dheweke duwe kerikil sing akeh banget sing bisa digunakake kanggo saluran pembuangan sing apik ing lemah. Bisa banget ing lemah sing luwih kompak sing saluran pembuangan lan aerasi saya rusak.
  • Mulch tanpa lemah. Iki kalebu gambut lan, ora duwe lemah, cukup entheng lan resik. Dheweke kurang sithik nutrisi tinimbang sing sadurunge, nanging cocog kanggo tanduran sing ora suwene.

Kaya sing sampeyan ngerteni, mulsa minangka kompos khusus sing kudu ditambahake ing lemah kanggo entuk kabeh mupangate.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Beatriz Ordoñez ngandika

    Apa jeneng mulch liyane

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.

      Aku mung duwe jeneng kasebut. Ing Spanyol, paling ora dikenal babar pisan.

      Greetings.