Myrsine afrika

Myrsine afrika

Dina iki kita bakal ngobrol babagan spesies semak sing duwe godhong-godhongan terus lan kalebu kulawarga Myrsinaceae. Babagan babagan Myrsine afrika. Iki minangka jinis semak sing apik banget sing digunakake ing pirang-pirang taman lan kebon ing njobo lan ing pager cilik sing ana ing njero omah. Iki nduweni panen sing winates ing iklim Mediterania lan samodra.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, budidaya lan perawatan saka Myrsine afrika.

Karakteristik utama

Boxwood Afrika kanggo dekorasi kebon

Al Myrsine africana uga Dikenal kanthi jeneng boxwood Afrika lan mur ing Afrika. Godhong-godhongan iki tetep lan minangka tanduran sing nyebar nyebar saka Afrika menyang Asia. Ing kulawarga Myrsinaceae ana genus Myrsine sing digawe udakara 200 spesies tanduran sing asale saka wilayah tropis lan subtropis ing macem-macem bawana. Sanajan winates ing Mediterania lan iklim samodra, iki minangka tanduran sing tahan tahan kanthi kahanan lingkungan tartamtu. Kita ngrawat kanthi apik, bisa dadi dekorasi sing dawa banget.

Wangun iki ana ing grumbul kanthi cabang sing kaku lan lignified. Biasane umure antara siji nganti rong meter lan dawa luwih saka meter. Yen spesimen gabung, sampeyan bisa nemokake wilayah sing wiyar Myrsine afrika. Godhonge kandhel lan susuh ing batang cilik lan bunder. Kita ndeleng manawa sisih ndhuwur agul-agul rwaning rada serrated. Agul-agul iki cemlorot nalika alat tuwuh lan dadi ijo tuwa nalika dadi angel.

Nalika semak iki diwasa, kita bakal nemokake godhong-godhongan enom dadi mripat banget lan nyenengake. Kembang musim semi ora apik banget, mula dudu daya tarik semak iki. Woh-wohan cilik sing ngetutake luwih apik amarga warnane jambon nganti bluish. Campuran warna iki bisa uga cukup menarik kanggo nggawe kombinasi karo tanduran liyane.

Budidaya saka Myrsine afrika

Godhong africa myrsine

Iki minangka semak belukar sing cukup sabar nganti budidaya, anggere lemah duwe nilai pH 5.5 lan 6.5, asem. Sawise lemah asem, sisa kahanane kurang nuntut. Bisa ditandur ing lemah sing ora apik lan bisa nahan kekeringan sawise grumbulan wis oyot. Siji-sijine syarat penting yaiku asam ing lemah. Bisa tuwuh ing lokasi sing sunar srengenge nanging uga ana ing papane. Iki ngidini digunakake ing pirang-pirang panggonan minangka pager kontur. Cetha manawa ing lingkungan sing lengkap meh ora bisa dadi cerah ing kabeh panggonan. Mula, ing Myrsine afrika cukup serbaguna ing babagan kasebut.

Aspek positif liyane kanggo tuwuh semak iki yaiku tahan es. Bisa tahan suhu nganti -9 derajat. Wis gampang dipasang semak iki utawa ing musim gugur wilayah sing rada garing yen musim salju ora kuwat banget. Tanduran iki nggunakake mangsa salju sing udan kanggo oyot lan ngadeg dhewe. Ing mangsa panas kanggo mbantu ngombe luwih asring. Mung tuwuh setaun wae, mula wis ditandur lan dadi tanduran sing cukup deso.

Supaya kothak Afrika bisa berkembang kanthi becik sawise ditandur, luwih becik nggunakake mulsa sing digawe saka kulit pinus udakara 3 sentimeter kandel kanggo ningkatake rooting. Kajaba iku, biasane, mulsa iki mbantu asem ing lemah. Kita wis nyebutake sadurunge manawa asam ing lemah mung sarat penting supaya shrub iki tuwuh. Mulch uga mbantu sampeyan matesi rontog.

Care lan pangopènan Myrsine afrika

pager digawe karo boxwood Afrika ing kebon

Kita bakal ngomong babagan apa perawatan lan perawatan sing dibutuhake shrub iki supaya bisa nghias kebon utawa taman kutha. Kita wis ujar manawa tahan musim panas lan bisa urip ing lemah sing ora apik. Irigasi kudu ditambah nalika wulan panas lan luwih becik nggunakake pupuk sajrone musim semi. Thanks kanggo kontribusi bahan organik kasebut ing bentuk pupuk, bisa tuwuh luwih gedhe.

Nalika kita ninggalake kothak Afrika, cukup dekoratif nanging uga ndhukung papan sing luwih cedhak. Ing kasus iki, kita ngomong babagan area umum sing dipasang ing papan hiasan. Mung pruning cahya kanggo ngatur jumlah godhong sing ana. Cara kanggo nikelake jinis semak iki kanthi ati-ati nyebar wiji. Motong ora biasane sukses ing jinis tanduran iki. Supaya bisa ngasilake woh, tanduran lanang lan tanduran wadon kudu urip bebarengan. Woh-wohan iku bisa dipangan nanging uga hiasan banget.

Elinga yen tuwuh cukup alon lan sampeyan kudu sabar supaya bisa ngembangake spesimen lan klompok sing terisolasi. Akeh wong nggunakake kasebut minangka alangan angin. Bisa tuwuh ing kahanan srengenge langsung lan ing semi-shade lan shade. Salah sawijining aspek sing durung dingerteni lan dhasar banget karo asam lemah yaiku saluran pembuangan. Yaiku jinis shrub sing ora ngidinke puddle, dadi sampeyan butuh lemah sing nyiram banyu kanthi apik. Yen banyu irigasi wiwit akumulasi, bisa bosok oyot lan pungkasane bakal mati.

Kompos lan pruning

Kita wis ujar manawa tetanduran tahan tahan garing lan butuh banyu sing cukup moderat, tambah akeh nalika musim panas. Indikator kanggo nyiram maneh yaiku lemah kudu dikramake sadurunge disiram maneh. Minangka kanggo pelanggan, luwih gampang ditindakake minangka bahan organik kanthi kompos, pupuk kandhang utawa humus. Bisa dipotong ing awal musim semi kanggo menehi tampilan sing luwih elegan sing bisa tahan musim panas kanthi apik.

Pungkasan, ora biasane masalah serius saka hama lan penyakit sing luwih klasik ing taman lan kebon.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan perawatan, ciri lan budidaya ing Myrsine afrika.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.