Cape Milkmaid (Polygala myrtifolia)

Kembang kembang poligala ana ing jambon

Gambar - Spekking Wikimedia / Raimond

La Myrtifolia poligala Ya, miturut pengalamanku dhewe, salah sawijining semak paling ayu lan gampang dirawat sing ana. Umume, tuwuh dadi wit cilik, sanajan bisa diwenehi bentuk kompak lan bunder. Kajaba iku, nolak kahanan garing lan ora ana masalah, dadi spesies sing apik banget kanggo tuwuh ing wilayah sing suhu panas dhuwur lan udan arang banget.

Nanging kajaba iku, amarga ukurane luwih becik yen ana ing pot lan ing kebon. Dadi, yen njupuk kabeh iki, kita mung kudu ngerti apa karepmu. Ayo mrana 🙂.

Asal lan ciri

Tampilan myrtifolia Polygala

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Nanging luwih dhisik, ayo digali luwih jero. Ing Myrtifolia poligala, sing misuwur diarani polygala, polygala leaf myrtle utawa milk milk saka Cape, minangka tanduran sing gampang dingerteni, sanajan yen pengin yakin manawa iki sing dibutuhake ing teras utawa kebon, kita kudu ngerti ciri khas kasebut. Uga Iki minangka semak cemara (yaiku, tetep ijo) sing asale saka Afrika Kidul, ing alas kasebut ana ing alas lan bukit-bukit pasir, liwat padang rumput, lepen lan uga cedhak bukit-bukit pasir.

Tekan dhuwur 1,5 nganti 2 meter biasane, nanging bisa tekan 4 meter. Batang kasebut tuwuh kanthi tegak, kanthi makutha bunder sing dibentuk dening cabang sing godhong oval thukul 25 nganti 50mm dawa lan ambane nganti 13mm. Kembang ukuran udakara 25mm lan katon diklumpukake ing kembang ing pucuk cabang. Woh-wohan kasebut kapsul cilik lan swiwi.

Apa sing ngurus Myrtifolia poligala?

Kembang saka Polygala iku sithik

Gambar - Flickr / Arthur Chapman

Apa sampeyan pengin ngrasakake grumbulan iki ing kebon utawa teras? Temokake cara ngrampungake:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu njaba, ing srengenge kebak. Iki minangka heliofil, yaiku kekasih raja bintang, saengga yen kita nyelehake kanthi semi-bayangan, utawa uga ing ayang-ayangan, kesehatane bakal saya ringkih nganti paling ora bisa godhong.

Bumi

Amarga bisa ditanam ing kebon lan pot, lemah bakal beda:

  • Pot kembang: dianjurake banget kanggo isi karo landasan universal sing tuwuh (didol Kene). Nanging sampeyan uga bisa nggunakake liyane kayata mulch (didol Kene) utawa s kompos krasan.
  • Taman: lemah kudu ana got apik banget, lan netral utawa chalky. Yen sampeyan ora cocog karo ciri kasebut, gawane bolongan amba, udakara 50 x 50cm (luwih becik yen luwih) banjur isi karo landasan sing kasebut ing ndhuwur.

Irigasi

Kaya sing wis diandharake sadurunge, nolak kahanan garing lan banyu uga nalika tuwuh ing kahanan, kanthi kesehatan sing sehat, penting disiram saben wektu, luwih-luwih yen di pot. Frekuensi bakal beda-beda sajrone taun, amarga nalika musim panas butuh udakara rong kali saben mbanyoni saben minggu, sisane bisa uga kudu banyu saben sepuluh dina suwene sepuluh dina.

Oalah, sawayah-wayah kita kudu ngombe saka ndhuwur. Godhong ora bisa nyedhot banyu kanthi langsung, lan nyatane, bisa pungkasane bosok yen udan nganti suwe banget. Iki kedadeyan amarga, kaya nalika udan, pori-pori ing lumahing saben godhong tetep ditutup, lan iku dadi masalah amarga penyerapan oksigen, sing banjur digunakake kanggo ambegan, minangka tugas sing ditanggepi.

Masalah liyane sing kudu dibahas yaiku nyelehake piring yen dicampur. Ora disaranake. Yen oyot duwe kontak langsung karo banyu, mula bisa uga bosok.

Pelanggan

Grumbulan poligala minangka tanduran hiasan banget

Sajrone mangsa anget, yaiku, wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas, luwih becik mbayar pupuk organik luwih becik, kayata guano (didol Kene), mulsa, endhog lan kulit gedhang, lsp.

Pruning

Sampeyan ora butuh. Sampeyan mung kudu motong cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak.

Wabah lan penyakit

Es tahan banget, mula kita bakal bisa ndeleng manawa ana masalah yen disiram kakehan. Yen kedadeyan kasebut, jamur oportunistik bakal katon lan bosok oyod.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi, nalika risiko frost wis liwati. Yen wis ana ing pot, pindhah menyang sing luwih gedhe nalika oyot tuwuh metu saka bolongan got utawa saben 3-4 taun.

Rustitasitas

La Myrtifolia poligala minangka tanduran sing nolak frosts sing ringkih lan spesifik nganti -2ºC.

Apa gunane?

Perawan susu ing Cape minangka tanduran sing digunakake utamane minangka tanduran hias, ing kebon (umum utawa pribadi), kaya ing pot utawa tanduran.

Nanging iki uga obat, antimikroba, antijamur lan antibakteri.

Tuku ngendi?

Iki minangka semak sing didol ing nursery lan toko kebon. Regane biasane udakara 14 euro kanggo spesimen enom sing umure 40-50cm, nanging bisa beda-beda gumantung saben nursery / store.

Polygala minangka semak cemara

Apa sampeyan mikir babagan Myrtifolia poligala?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lola ngandika

    Halo, matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi. Iki minangka tanduran sing cocog kanggo kebonku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lola.
      Apik, kita seneng ngrungokake.
      Matur suwun!