Kapan lan kepiye carane nggawe cangkokan wit zaitun?

nggawe cangkokan wit zaitun iku gampang Tanduran wit zaitun yaiku cara supaya tanduran saya akeh lan coba gunakake potongan cabang utawa uga siji utawa luwih tunas ing tanduran liyane.

Kita ngerti cabang iki utawa tunas kanthi jeneng tandur, ing wayahe tanduran kasebut kalebu ing tandur, kita ngerti kanthi jeneng pola utawa wadhah korupsi. Perlu dielingi manawa praktik grafting zaitun minangka prekara sing wis suwe ditindakake ing wilayah sing spesifik banget, utamane ing wilayah kasebut sing akeh nursery.

gawe cangkokan wit zaitun Ing komunitas Valencia, grafting minangka kegiyatan sing asring digunakake karo ide kasebut bisa nambah wit zaitun.

Kasunyatane yaiku para petani duwe kemungkinan nggawe pabrikan dhewe nggunakake jugangan zaitun utawa uga nggunakake ujung zaitun, sing mengko bakal digunakake minangka cangkokan kanthi mempertimbangkan macem-macem wit zaitun sing bakal ditanam lan yaiku greja wit zaitun digunakake utamane kanggo ngganti macem-macem wit sing wis diwasa.

Jinis tunas utawa cabang zaitun

Ing tunas utawa cabang saka wit zaitun sing kudu digunakake petani supaya bisa duwe cantuman kasebut, bisa dingerteni ing telung jinis tunas, tunas kayu, tunas buah lan tunas sing ora aktif.

Cabang setaun

Iki minangka jinis tunas utawa cabang sing tunas tambahan ing sisih dhasar godhong diapresiasi kanthi lengkap, bisa disorot iki minangka cabang sing digunakake kanggo grafting PUA, nalika kekandelan sing paling akeh dituduhake.

Cabang rong taun

Iki minangka cabang-cabang sing godhonge durung ngasilake woh-wohan, padha karo cara kanggo ngerti tunas tambahan, nanging sawetara iki cenderung ora kuwat, iki dadi sebab kenapa cantuman zaitun tartamtu sing digunakake cabang-cabang kasebut ora mekar ing taun candhake.

Cabang telung taun

Iki minangka jinis cabang sing godhonge wis tiba, mula ora bakal mekar. Yaiku yaiku jinis cabang sing alus, sinyal sing cocog karo potongan godhong utawa woh sing tiba lan uga nomer telu, sing biasane sing ndhuwur lan ing wektu sing padha cocog karo tunas laten, mula ora bakal dadi kayu nalika dicangkok.

Sistem kanggo grafting zaitun

Sistem kanggo grafting zaitun Saben sistem sing bakal dijelasake dipilih kanthi njupuk diameter lan umur pola.

PUA tandur

Iki minangka cangkokan wit zaitun sing digunakake utamane ing batang dhasar sing isih enom lan banjur duwe diameter ngisor ngisor nganti loro cm.

Ing kalodhangan iki, cabang-cabang sing arep digunakake minangka cangkokan kudu umure setaun, uga saka perangan tengah, amarga tunas vegetatif pisanan mekar kanthi apik karo kayu iki. Penting, yen kita nindakake cangkokan iki cedhak lemah, kita kudu dasi kanthi apik nganggo pita plastik utawa raffia, kajaba kasunyatan, dianjurake supaya kita nggawe gundukan lemah kanggo nutupi saben tunas pungkasan.

Musim sing disaranake kanggo transplan iki pertengahan nganti pungkasan mangsa salju, nanging uga bisa ditindakake nalika musim semi.

Budhi tameng

Iki minangka cangkokan wit zaitun sing paling gampang, luwih-luwih yen kita bisa nggunakake tanduran enom minangka pola sing bisa umur 1 nganti 2 taun utawa nalika dadi cabang wit diwasa kanthi diameter 3 nganti 6 cm.

Jenis korupsi iki luwih becik ditindakake ing April, Mei lan Juni, nalika musim panas, kanthi cabang utawa tunas anyar ing taun sing padha.

Tandur Veneer

Iki minangka cangkokan wit zaitun sing dianggep paling dituduhake, apa maneh sing dikarepake batang utawa cabang korupsi sing kandel lan diametere luwih saka 6 utawa 7 cm. Alesan kanggo iki yaiku yen yen kita duwe permukaan sing gedhe kanggo nyelehake cangkok, kita bisa nggawe luwih gedhe kanthi ide supaya permukaan kontak sing luwih gedhe antarane cangkokan lan mesthine pola, kita malah bisa menehi luwih akeh tunas saben tandur.

Wektu sing paling disaranake kanggo nindakake iki padha karo cantuman tameng, yaiku ing pungkasan mangsa salju lan awal musim semi, nalika stok lan graft tuwuh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ilie gabriela ngandika

    Apa wit zaitun bisa dicangkok karo wit liyane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ilie.

      Gumantung saka apa wit-witan liyane. Wit zaitun kalebu kulawarga Oleaceae, lan mung bisa dicangkokake ing wit liyane ing kulawarga sing padha, kayata Syringa, Forsythia, utawa mesthine Olea liyane.

      Greetings.