Kapan lan kepiye carane ngasilake wit zaitun?

carane ngasilake wit zaitun

Wit zaitun minangka wit woh-wohan ijo sing biasane tuwuh ing lemah sing mlarat; Nanging, nalika tuwuh kanthi tujuan ngasilake woh-wohan sing luar biasa, amarga kulawarga tresna marang dheweke utawa amarga kita kepengin nyedhiyakake produksi lan adol zaitun, luwih becik dipikirake babagan pupuk. Sinau cara pupuk wit zaitun Bisa uga cukup sederhana yen ngerti pupuk sing paling umum lan cara nggawe.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu dingerteni kanggo sinau babagan cara pupuk wit zaitun.

Pentinge kompos

olives

Produktivitas tanaman ora ditegesi dening total gizi utawa sumber daya sing kasedhiya kanggo tanduran, nanging paling angel. Yaiku, yen nutrisi paling langka ing lemah ora mundhak, bakal dadi faktor watesan nalika ngembangake panen. Mula, luwih gampang ngerti apa gizi sing bakal diwatesi lan bisa nambah produksi. Sadurunge nggunakake strategi pupuk, komposisi lemah kudu dievaluasi. Disaranake nganakake analisis saben 4-5 taun kanggo ngevaluasi manawa kabeh wis bener. Utamane, disaranake kanggo ngukur konsentrasi nitrogen, fosfor lan kalium. Iki minangka makronutrien utama sing kudu ditanam tanduran supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik.

Ana sawetara panganggit sing nggambarake manawa saben 1000 kilogram zaitun panen, wit kasebut bakal nggunakake udakara udakara 25 kg kalium, 15 kg fosfor lan 5 kg nitrogen. Umume golek sebilangan gedhe wit zaitun sing dienggoni ing lemah miskin ing bahan organik. Nanging, ora angel yen dheweke duwe reproduksi lan urip normal. Sanajan ngono, yen kita pengin ngaturake wit zaitun kasebut kanggo produksi zaitun, kita kudu nambah jumlah bahan organik ing lemah. Babagan sing paling normal yaiku nemokake kekurangan kekurangan nitrogen. Panganggone pupuk kaya nitrogen dianjurake kanggo bibit, wit zaitun enom utawa spesimen sing ukurane cilik. Thanks kanggo nitrogen iki, tuwuh luwih disenengi.

Kita kudu nimbang nalika ngetrapake nitrogen manawa jumlah sing akeh dibuwang bisa nambah sensitivitas kanggo frost lan penyakit tartamtu sing ora narik kawigaten babagan produksi. Kita ora kudu ngluwihi 150 kg nitrogen saben hektar panen. Konsentrasi fosfor lan kalium gumantung karo jinis lemah sing lagi ditandur. Yen lemah akeh kalsium karbonat, umume lemah sing kurang fosfor. Fosfor penting kanggo tetanduran ngembang, mateng lan woh. Yen lemah kurang ing elemen iki, dianjurake kanggo aplikasi udakara 0.5 kilogram saben wit anhidrida fosfat.

Pungkasane, kalium duwe fiksasi sing luwih dhuwur yen lemah ing endi kita tuwuh wit zaitun iku lempung. Penting nalika nyedhot nutrisi lan bisa uga, ing ndhuwur kabeh, kekurangan unsur iki nalika garing nalika panen udan. Peran kalium penting kanggo nglindhungi wit saka es lan sawetara penyakit. Mangkono, Disaranake mbayar antara 1-2 kilogram saben wit kanthi bentuk kalium oksida.

Nalika mbayar dheweke?

nggarap lemah

Wit zaitun minangka wit-witan sing tuwuh meh kabeh ing taun iki yen swasana apik. Iklim iki kudu anget, kanthi frosts nganti -7ºC lan suhu maksimal 40ºC, yaiku ing wilayah Mediterania, papan asale. Kasunyatane, dheweke mung mandheg ing musim adhem, amarga wulan Februari ing wilahan bumi sisih lor yaiku nalika ana salju.

Ngerti iki, jam pira luwih becik mbayar? Nggih Tanduran iki kembang ing musim semi lan ngasilake woh sawise, dadi luwih apik kanggo miwiti pupuk ing pungkasan mangsa lan ora mandheg nganti pungkasan musim gugur.

Cara pupuk wit zaitun

Amarga wit-witan sing woh-wohan bisa dipangan, kita kudu nyoba nyingkirake panggunaan pupuk sintetik (kimia), sanajan periode keamanan bisa dihormati lan zaitun diresiki kanthi apik, kita ora bakal yakin manawa 100% diluncurake saka sisa-sisa sisa produk. Mula, kita bakal nggunakake pupuk organik, yaiku, »sing diwenehake bumi».

Apa jinis pupuk kasebut? Ya, ana sawetara, nanging kanggo kasus sing saiki, kita bakal menehi sampeyan loro liyane sing bakal migunani banget:

  • Guano: yaiku sisa-sisa organik kanggo lawa lan penguin. Isine nitrogen, fosfor, kalium, asam amino, mikroelemen, uga jamur, bakteri lan actinomycetes sing njaga oyot lan dilindhungi. Dosis kasebut loro utawa telung sendok saben XNUMX liter. Tuku kene.
  • Pupuk pitik utawa pupuk pitik: Minangka salah sawijining konsentrasi sing paling akeh. Isine nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium, sodium, uyah larut, lan zat organik. Dosis kasebut yaiku 600 nganti 700 gram saben meter persegi. Yen sampeyan bisa entuk seger, coba garing ing srengenge sajrone seminggu. Tuku kene.

Tips babagan cara pupuk wit zaitun

cara pupuk wit zaitun lan kapan

Salah sawijining tips paling umum babagan cara pupuk wit zaitun yaiku sinau kanggo ndeteksi kekurangan nutrisi. Yen sampeyan sinau babagan cara pupuk wit zaitun, sampeyan kudu menehi perhatian marang kekurangan nutrisi wit zaitun. Kekurangan kasebut biasane diwujudake liwat gejala tartamtu kayata godhong ijo sing kuat, mateng woh sing apik lan produksi sing cukup gedhe. Yen sampeyan ngalami kahanan kasebut, wit zaitun isih kondisine apik.

Kosok baline, yen wit kurang nutrisi, bisa nuduhake eksfoliasi, luwih akeh toner oker ing rwaning lan nyuda pangembangan vegetatif utawa produktivitas sing kurang.

Yen bisa ndeleng internode sing cendhak, godhong utawa ricket sing cilik lan cacat ing wit, wit zaitun ora cukup dibuahi lan kurang nitrogen. Kurang fosfor uga duwe gejala sing padha nanging uga nuduhake nekrosis ing pucuk. Nekrosis iki biasane muncul ing musim salju utawa musim semi. Godhong kasebut duwe warna kuning luwih coklat. Kekurangan kalium diwujudake ing bagean lawas, dadi luwih asring saya ringkih. Iki uga nyebabake retardasi pertumbuhan vegetatif.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan cara pupuk wit zaitun lan sinau babagan kekurangan nutrisi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.