Nalika magnolia mekar?

magnolia mekar ing musim semi

Kembang magnolia gedhe, wangi, lan mulane banget dihargai ing kebon. Kajaba iku, wit kasebut ngasilake akeh, nganti cabang-cabange meh didhelikake. Mula ora nggumunake yen iki minangka jinis tanduran sing dibudidayakake kapan wae.

Dadi luwih becik takon nalika magnolia mekar, amarga gumantung saka suhu ing wilayah sampeyan bisa njupuk luwih utawa kurang; duwe kembang sing luwih cendhek utawa luwih suwe; utawa malah ngasilake mung sawetara kembang, utawa akeh.

Apa wektu ngembang magnolia?

Kembang magnolia gedhe banget

Ana udakara 120 spesies magnolia, sing manggon ing tlatah sedheng Asia lan Amerika. Salah siji sing luwih kidul, lan mulane salah siji sing paling apik tolerates panas, punika Simbah Magnolia, sing asalé saka Amérika Sarékat kidul-wétan. Spesies iki kadhangkala ditandur ing iklim tropis lan subtropis, sanajan ing Mediterania nalika lemah ngidini.

Nanging ana akeh liyane sing ora ngidinke suhu dhuwur, lan mulane mung kembang nalika suhu ora tekan ekstrem. Nanging Malah macem-macem sing paling tahan panas bisa duwe wektu ngembang sing luwih cendhek yen ora diadaptasi kanthi cukup.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngerti manawa magnolia sing sehat lan kahanan sing cocog, bakal mekar ing antarane musim semi lan musim panas. Preduli saka spesies, kembang sampeyan bakal mekar sajrone siji utawa loro musim kasebut.

Faktor sing bisa mengaruhi kembang

Penting kanggo elinga yen ana perkara sing bisa nundha, nyepetake utawa malah nyegah ngembang magnolia utawa magnolia. Iki minangka wit, makhluk urip, lan mulane kena pengaruh saka macem-macem agen njaba sing bisa ngrusak, kayata:

  • Spring utawa panas banget panas: Disaranake supaya ora ngluwihi suhu maksimal 30ºC, utamane yen magnolia iku deciduous, amarga spesies deciduous luwih seneng iklim sedheng nanging kelangan. Mulane, yen, contone, ing mangsa panas, suhu tetep antarane 20 lan 35ºC, kemungkinan ora bakal mekar, utawa bakal ngasilake kembang sing sithik banget lan kualitase ora apik (yaiku, ora bakal mbukak ing suhu kamar. kabeh). , utawa kelopak bakal garing luwih cepet tinimbang normal).
  • spring karo Frost: sanajan kita ngomong babagan tanduran sing bisa nahan kadhemen lan uga frost, yen suhu mudhun ing ngisor 0 derajat nalika musim semi wis diwiwiti (amarga kenaikan suhu sing progresif, kenaikan jam awan, lan ngembang saka tetanduran liyane), magnolia bisa tundha ngembang yen durung diwiwiti, utawa kembange bisa abort lan tiba yen ditutupi salju.
  • Kurang banyu, kekeringan: ora ana magnolia sing tahan mangsa garing. Kanggo alasan iki, kita mung nemokake spesimen diwasa lan sehat ing panggonan-panggonan sing, saliyane iklim sedheng, dheweke bisa nikmati udan sing akeh banget sing disebarake ing saindhenging taun. Ing budidaya, yen ora udan deres kita kudu kerep nyirami; Yen ora, bakal angel banget ora berkembang, nanging tetep urip.
  • Tanah kasebut dudu tanah sing pas: Magnolia tuwuh ing lemah kanthi pH sing kurang, yaiku asam, antarane 4 lan 6. Kajaba iku, padha entheng lan subur, saengga ngemot bahan organik sing cukup supaya oyod bisa nyerep nutrisi lan kanthi mangkono njaga wit sing apik. Nanging ora mung kuwi, nanging uga duwe saluran banyu sing apik, mula nalika udan, banyu kasebut diserap kanthi cepet, tanpa ana genangan (lan sanajan ana, bakal cepet diserap). Kanggo alasan iki, dheweke ora bakal bisa berkembang lemah lempungora kompak ora abot.

Suwene suwene kembang magnolia?

magnolia mekar ing musim semi

Saliyane faktor-faktor sing wis dirembug, uga menarik kanggo mbudidaya pangarep-arep urip kembang magnolia, amarga cendhak banget. Sanajan tanduran kasebut sehat banget, bakal angel kanggo kembang tetep mbukak luwih saka rong utawa telung dina.

Nanging sampeyan ora perlu kuwatir babagan iki, amarga yen sampeyan duwe bathi, bakal ngasilake akeh sajrone musim ngembang. Mangkono, sanajan kembang ditutup lan kelopak tiba, liyane bakal katon.

Suwene suwene mbukak?

Iku gumantung banget karo kahanan, nanging wiwit kuncup katon lan wiwit dibentuk nganti pungkasane mbukak, udakara seminggu. Sampeyan kudu rada sabar karo iki.

Carane nggawe magnolia mekar?

Kanggo ngrembaka, sing kudu ditindakake yaiku ngerti apa kabutuhan dhasar:

  • Shade utawa semi-shade yen sampeyan ana ing Mediterania; srengenge yen cuaca luwih anget lan adhem.
  • bumi asam. Yen ana ing pot, sampeyan kudu nandur ing siji karo substrat khusus kanggo tanduran asam (didol Kene), utawa nganggo sabut klapa (didol Kene).
  • kudu nampa banyu asring lan ajeg. Ora ndhukung kahanan garing lan kurang banyu.

Yen kabeh iki wis rampung, banjur kanggo mbantu berkembang kita mung kudu nindakake siji liyane: mbayar. Kanggo nindakake iki, kita bisa nggunakake pupuk kanggo tanduran asam (didol Kene) utawa kanggo tanduran kembang (didol Kene), utawa manfaatake lan mbayar nganggo pupuk organik lan sugih nutrisi kayata guano sing bisa sampeyan tuku. Kene.

Kanthi kabeh tips sing diwenehake marang sampeyan, muga-muga magnolia sampeyan bisa mekar kanthi cepet.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.