Kapan melati mekar?

Jasminum multiflorum ing kembang

Jasmine minangka pendaki sing cocog kanggo nutupi pergola, kisi, lan bisa uga ditanam ing pot. Amarga tuwuh kanthi alon, bisa dikendhaleni tanpa pruning kanthi sethithik utawa kaping pindho saben taun, ora kaya contone honeysuckle sing kudu ngethok batang luwih asring.

Nanging ana pitakon sing nyebabake kita lan ing ngisor iki: Kapan melati mekar? Sanajan tanduran iki gampang banget kanggo dijaga, cocog kanggo pamula, kadhang kala bisa mbutuhake wektu sithik kanggo ngasilake kembang sing asri.

Jasmine kaya apa?

Kembang poliamin Jasminum

Jasmine minangka pendaki sing asale saka Afrika lan Arab sing godhong ijo ngelawan lan kembang putih utawa kuning sing wangi banget gumantung saka macem-macem. Iki tetep mbukak kanggo wektu sing sithik, nanging mangsa ngembang wiwit pungkasan musim semi nganti awal musim gugur, lan kadhang kala, yen swasana entheng, iku bakal tetep tekan musim salju.

Pangurusane gampang banget, amarga mung perlu pangayoman marang beku sing kuwat (ndhukung nganti -6ºC), loro utawa telung irigasi mingguan lan dhukungan kanggo menek. Nanging kadang bisa uga ana masalah.

Amarga perawatane cukup gampang, mula dadi tanduran sing sampurna kanggo wong sing ora duwe ilmu babagan berkebun. Sanajan kapercayan umum, mlathi minangka tanduran sing luwih padesan lan tahan banget karo kahanan cuaca sing ala. Ana sawetara rincian sing ditambahake kanggo daya tarik pabrik iki.

Kaendahan sejati saka tanduran iki yaiku nalika kembang. Ana akeh wong sing ora ngerti nalika kembang melathi. Kita kudu ngerti manawa, supaya bisa subur, sawetara kahanan lingkungan tartamtu kudu dipenuhi. Yen kita kaku kanggo netepi perhatian sing dibutuhake tanduran iki, kita ora mung bakal ngerteni manawa asri banget, nanging loma banget lan duwe minyak wangi sing khas sing ndadekake ciri khas tanduran iki.

Sadurunge ngerti nalika mekar kembang melati, narik kawigaten yen ana 200 jinis spesies iki, mula kita bisa nggabungake macem-macem jinis ing papan sing padha. Iki minangka kaluwihan saka tanduran iki. Kita uga bisa nikmati ing pot. Papan sing kudu dilebokake ing kebon ora penting yen ngerti apa kabutuhane.

Kapan melati mekar: peduli

jazmin

Yen kita pengin ngerti kapan kembang melati lan apa sing dibutuhake supaya kembang bisa tuwuh ing kahanan sing apik, kita kudu ngerti perawatan kasebut kanthi becik. Sanajan kasunyatane minangka kulawarga tetanduran sing cukup gedhe, kabeh perawatan padha kanggo kabeh tanduran ing kulawarga. Umume jasmine paling becik yen bisa nganggo tembok, pergola utawa dhukungan liyane amarga karakter pendakiane. Salah sawijining kaluwihan sing ana ing mlathi gegayutan karo para pendaki liyane yaiku tanduran ora invasi lan uga ora nyusahake urip kita kanthi ati-ati, amarga bisa uga ana ing ivy utawa wisteria.

Yen perawatan jasmine bener, bisa dingerteni yen tuwuh nganti udakara 6 ing dhuwur. Yen ditakoni kapan ngembang jasmine, kita bisa ujar yen mekar musim panas. Yaiku, kembang wiwit tuwuh nalika tekane musim semi lan musim panas. Ing pungkasan musim semi nalika suhu wis luwih dhuwur lan ora ana résiko frost yaiku nalika kembang wiwit tuwuh.

Supaya kembang bisa tuwuh kanthi apik, prelu dirawat ing ngisor iki:

  • Lokasi: lokasi minangka kunci kanggo perawatan mlathi. Sanajan ora dadi masalah dhasar, nanging sejatine tanduran iki mbutuhake cahya srengenge sing kebak. Sampeyan kudu ngerti manawa tanduran minangka asale saka iklim panas, mula butuh cahya supaya bisa tuwuh kanthi apik.
  • Suhu: Sanajan duwe iklim panas, suhu ora penting. Bersyukur amarga panas, nanging sampeyan ora butuh suhu sing anget sepanjang taun. Tolerate suhu nganti - 3 derajat. Yen wilayah ing omah sampeyan cenderung duwe salju ing musim salju, luwih becik nglindhungi oyot kasebut.
  • Irigasi: Kudu cukup akeh nalika musim semi lan musim panas, yaiku nalika wulan lagi tuwuh lan ngembang. Becike, banyu saben loro nganti telung dina lan suda mbanyoni maneh nalika musim salju. Sajrone wektu iki, cukup kanggo banyu nalika kita ngelingi manawa bumi iki wiwit asat.
  • Lantai: minangka aspek liya sing ora penting banget. Lan minangka tanduran sing cukup deso lan tahan. Iki pancen serba guna sing bisa tuwuh ing lemah sing ora apik. Papan sing ideal yaiku substrat universal sing akeh nutrisi.
  • Sistem got: Iki minangka salah sawijining aspek dhasar kanggo ngurus mlathi. Ora duwe toleransi kanggo puddle, amarga oyot bisa gampang bosok. Iki tegese kita butuh lemah kanthi saluran sing apik. Thanks kanggo saluran banyu iki, banyu irigasi sing berlebihan bisa dievakuasi tanpa ana masalah.
  • Pelanggan: Ora mung penting ngerti nalika kembang mlathi bisa ndeleng kembange, nanging nggunakake pupuk kanthi apik. Yen pengin ndeleng kembang lan tuwuh kanthi apik, kita kudu ngetrapake pupuk sajrone wulan pangembangan. Sing ideal yaiku ngetrapake dosis pupuk saben wulan.

Napa jasmine saya ora mekar?

Wis ora dipotong

Sanajan mekar kanthi alami tanpa pitulung manungsa, bisa uga wis "mapan" banget lan mutusake nggunakake energi kanggo tuwuh lan ora akeh ngasilake kembang. Yen sampeyan ngira iki kedadeyan ing tanduran, aja bebas motong batang ing pungkasan musim salju supaya bisa kembang.

Sampeyan duwe banyu akeh banget utawa sithik

Melathi kudu disiram asring banget, amarga ora tahan kahanan garing. Nanging coba aja nganti ngilangi banyu ing banyu saben wektu. Ekstrem banget nyebabake sampeyan, mula sadurunge mbanyoni, aku nyaranake mriksa asor lemah. Kanggo nindakake iki, cukup lebokake teken kayu sing lancip: yen metu nalika sampeyan ngombe, sampeyan kudu ngombe.

Kurang pupuk

Sajrone musim semi lan musim panas sampeyan kudu pupuk karo pupuk cair tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut. Kajaba iku, prelu, yen wis ana ing panci ayo transplan sing luwih gedhe saben 2 taun, lebokake landasan anyar supaya bisa terus tuwuh.

Kembang nudiflorum Jasminum

Muga-muga tips iki mbantu kembang maneh kembang melathi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Liliana giaquinto ngandika

    Halo, melatiku mesthi mekar, katon kaya wit, nanging taun kepungkur ana watu tiba lan aku rambut, lan saiki wis kebak godhong, nanging ora mekar. Apa sing kudu daklakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liliana.
      Sampeyan kudu sabar. Yen duwe godhong anyar mesthine bakal kembang mengko.
      A Salam.

  2.   Nicolas ngandika

    Halo, aku pengin takon babagan jasmine tanjung (kembang putih) sing wis ditemtokake ing kulawarga suwene wis pirang-pirang taun. Tanduran iki udakara luwih saka 2 meter, pancen mlathi gedhe.
    Sawise ngembang kanthi rutin kaya saben taun kanthi kembang wangi khas, ana kedadeyan sing aneh banget. Sawise kembang khas wis rampung, kudu ngenteni taun ngarep, ranting coklat winates wiwit metu, kaya-kaya terus-terusan, jinis tunas ijo sing winates banget saka kembang atypical sing metu saka tanduran ., luwih cilik, kanthi kelopak sing luwih sithik lan aroma arum mlathi sing entheng banget. Miturut wong tuwa ing kulawarga, iku sing pertama kedadeyan kaya ngono.
    Pitakon apa kita ngadhepi sing aneh utawa apa lumrah melati kembang 2 kembang sing beda?
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo maca lan nuwun sewu komentar, nanging aku pengin menehi rinci supaya bisa rinci amarga ora bisa menehi foto.
    Salam. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nicolas.
      Kuciwo sampeyan ngomong. Nanging luwih saka sekar kembang, bisa uga woh-wohan iku kalebu woh-wohan.

      Oalah, yen sampeyan bisa ngirim foto liwat fotone facebook. Dadi kita bisa mbantu sampeyan kanthi luwih apik.

      Matur suwun!

  3.   Roberto Genovese ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen nyelehake godhong melati ing toples ing lemah kanthi terbalik bisa kembang tanduran melati cilik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Roberto.

      Ora. Godhong sing dikubur ing lemah bakal bosok, ngeculake nutrisi sing digunakake kanggo tanduran, nanging ora bakal kembang. Nyatane, yen sampeyan duwe ing pot, godhong kasebut bisa dadi sumber infeksi (jamur luwih saka apa wae).

      Yen sampeyan pengin mekar, disaranake sampeyan tindakake ing pot sing luwih gedhe yen dibutuhake, utawa pupuk nalika musim semi lan musim panas kanthi pupuk sing ngrangsang ngembang, kaya sing didol Kene.

      Matur suwun!