Kapan nandur bougainvillea?

bougainvillea

Bougainvillea minangka pendhaki kanthi kaendahan sing luar biasa: nalika mekar, brak warna-warni (asring dianggep kelopak) nutupi meh kabeh. Pancen angel banget mbedakake godhonge siji liyane. Nanging iku uga, Tanduran gampang banget yen tanduran mung pengin mbanyoni biasa lan srengenge, banget sun. Bisa tahan karo hawa salju sing adhem lan entheng, apa maneh sing njaluk dijaluk? Yen sampeyan pengin menehi warna kebon, mula bakal dikandhani nalika nandur bougainvillea.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, perawatan lan nalika nandur bougainvillea.

Karakteristik utama

kembang bunganvilla

La bougainvillea yaiku pendaki sing bisa nganti dhuwur nganti 12 meter, sing tumindak kadaluwarsa ing iklim sing adhem. Ora duwe tendril, nanging nyandhak ing batang utawa tembok wit kanggo ngembangake batang sing dawa. Iki tegese yen kita pengin duwe ing kebon kita kudu menehi dhukungan, sing kudu tahan, kayata kisi kayu sing kuat utawa pager sing luwih apik.

Jeneng ilmiah kanggo tanduran iki yaiku bougainvillea. Asale saka alas tropis lan lembab ing zona Amerika Tengah lan Amerika Selatan. Sanajan ana 35 spesies kulawarga bougainvillea sing diterangake, mung 18 spesies sing ditampa.

Tanduran semak minangka ciri khas tanduran perennial. Biasane digunakake kanggo nutupi tembok, pergola lan pager. Iki nduwe sistem paku sing cukup landhep ing endi tanduran liya utawa struktur sing beda-beda diselehake supaya bisa nyebar lan nutupi sebagian besar lahan. Bougainvillea menehi akeh dolanan, wiwit bisa dipotong dadi bentuk grumbulan sing dibunderaké lan dipérang dadi hiasan kanggo kebon sampeyan.

Godhong lan kembang

Yen ditliti kanthi cetha ing tanduran iki, mula bakal dingerteni batangé isih kuwat. Dheweke cenderung bisa tuwuh ing meh kabeh jinis medan, mula ora bisa dituntut banget. Cabang wiwit gabung karo kabeh sing dituju nalika tuwuh lan nyebar. Thanks kanggo duri sing duwe zat lilin ireng ing pungkasan, bisa urip meh ing endi wae. Yen kita pengin bougainvillea nyebar ing tembok kanggo nutupi area utawa dadi ornamen, penetasan kawat cilik biasane dipasang supaya tanduran dhewe tuwuh ing arah kasebut.

Godhonge biasane ijo tuwa lan duwe konstitusi sing sederhana.  Yaiku godhong jinis oval sing biasane ukurane antara 4-10 cm lan ambane 2-4 cm.. Nanging, sanajan kasunyatane godhong duwe tampilan sing apik, sing paling apik yaiku kembang. Sanajan kita ngarani kembang bougainvillea, sejatine ora. Iki bract sing ngubengi kembang asline sing warnane cilik lan putih. Bract minangka godhong sing diowahi sing padha karo kembang.

Tanduran tanduran Bougainvillea

godhong ungu

Sadurunge ngerti kapan nandur bougainvillea, sampeyan kudu ngerti babagan perawatane. Yen sampeyan pengin tanduran bisa nghias tembok utawa pager kanthi warna sing apik, mula kudu dipikirake sawetara aspek kanggo ngurus tanduran iki. Yen kita pengin nambah, cara sing paling aman lan paling cepet yaiku liwat potongan. Kaping pisanan yaiku nemtokake papan sing lemahe duwe ciri lembab lan bisa langsung nampa srengenge. Asale saka papan sing anget, umume butuh srengenge langsung supaya akeh bisa subur.

Kita mung kudu milih potongan sing duwe kayu sing angel lan dikembangake kanggo nindakake proses rooting sadurunge. Kita kudu nyiyapake campuran wedhi lan wiji gambut. Kita bisa nyemprotake tips potongan kanthi bubuk hormon kanggo nambah rooting. Wêdakakêna iki bisa dituku saka meh kabeh jinis nursery. Sing paling penting ing proses iki yaiku nyelehake bibit utawa panci ing endi kita bakal njupuk potongan ing lingkungan sing wis dikontrol kabeh. Yaiku, sampeyan butuh lingkungan sing asor banget lan kahanan cahya. Yen kita nindakake kabeh proses iki ing kondhisi sing apik, mung sawetara minggu wis bosok lan bisa ditransfer menyang papan sing dipilih.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, dudu tanduran sing mbutuhake perawatan banget amarga duwe rustisitas sing dhuwur. Kita kudu ngerti yen asale saka alas tropis lan lembab, mula ora bisa adhem banget. Trep kanggo nutupi bougainvillea nganggo tarp plastik yen iklim kita luwih adhem. Mung tahan suhu -3 derajat lan kanggo wektu sing suwe.

Babagan irigasi, nuduhake sawetara beda-beda gumantung karo wektu ing taun. Sajrone musim panas, sampeyan kudu ngombe tanduran iki seminggu sepisan. Elinga yen lemah kudu duwe saluran sing apik kanggo ngindhari banyu. Kosok baline, sajrone musim salju, irigasi meh ora bisa digunakake. Kita mung kudu ngombe yen ngerteni yen lemah garing amarga ora ana udan. Biasane udan ing wilayah kasebut cukup.

Nalika nandur bougainvillea

tanduran menek

Wektu sing paling disaranake yaiku ing musim semi, nalika risiko frost ilang nganti mangsa ngarep, lan sadurunge tanduran wiwit tuwuh. Nanging, nalika tuku, umume wis kembang, mula yen kita dijupuk saka pot lan dilebokake ing lemah, bisa uga bakal entuk wektu sing ala, kajaba kita ora nangani roti sing digiling akeh Ora kanggo nindakake, penting, sadurunge nyopot saka wadhah, kita nutul; iki bakal luwih gampang ngekstrak bougainvillea tanpa oyot kudu "nandhang sangsara".

Sawise metu, Bakal wayahe nandur ing bolongan tanduran sing sadurunge wis kita gali, ing area sing bisa nduwe batang ing iyub-iyub utawa semi-shade lan bagean udara (godhong) ing srengenge langsung minimal patang jam. Kita sambungake menyang tutor sing bakal dadi pandhuan kanggo wilayah sing pengin ditutupi, lan kita banyu kanthi tliti, direndhem lemah kanthi apik.

Saiki mung ana siji perkara sing kudu ditindakake: seneng tanduran! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.