Nalika nandur sayuran

nalika nandur sayuran ing mangsa panas

Nalika sampeyan miwiti taman kutha, sampeyan bakal sinau babagan tanggalan nyebarake akeh tanduran, kalebu sayuran. Amarga iki, akeh wong gumun nalika nandur sayuran. Gumantung ing jinis sayuran, perlu kanggo nggoleki wektu sing luwih cocok kanggo pertumbuhan sing bener.

Kanggo alasan iki, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi pitutur marang sampeyan nalika nandur sayuran gumantung saka jinis lan sawetara conto lan tips.

Nalika nandur sayuran

nalika nandur sayuran

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti yen ora kabeh sayuran kudu ditanam bebarengan. Iki bab apa? Amarga sawetara dirancang kanggo berkembang ing kahanan sing adhem lan lembab, nalika liyane mbutuhake anget lan cuaca apik.

Ing istilah umum, asal saka sayur-sayuran wis akèh apa karo kabeh. Sing saka wilayah sing luwih anget lan cerah kayata cabe utawa mrico, terong utawa kentang manis, lsp. bakal mbutuhake kahanan kasebut. Padha, nanging ing siji, mengkono kanggo wong-wong saka iklim adhem. Yen sampeyan nandur ing panas, panen ora bakal apik.

Dadi, ayo ndeleng ing musim apa sayuran sing paling umum bisa ditanam.

Primavera

taman kutha

Wektu paling apik ing musim semi yaiku nalika frosts mangsa rampung. Kita bakal menehi sawetara conto sayuran sing disebar ing musim semi.

Berenjena

Nalika ngrencanakake nandur utawa transplantasi terong, rong perkara kudu dianggep: iklim sing pas kanggo tuwuh lan nyiapake tanduran kanggo nolak transplantasi saka luar negeri. Iki penting yen sampeyan arep tuwuh ing njaba tanpa perlindungan. Ing ngisor 18 ℃, wutah banget alon, iku luwih apik kanggo nyelehake ing lingkungan suhu dhuwur, nganti suhu tengen, ngenteni nganti pungkasan spring lan awal mangsa panas. Sanajan frosts wis mandheg, yen suhu isih sithik, tanduran bakal meh ora tuwuh, lan bakal luwih alon tinimbang ing papan sing dilindhungi.

Ing pertengahan musim semi, suwene sawise Frost, sampeyan bisa nandur eggplants ing njaba. Dheweke bisa dibantu kanthi nutupi botol PET sing cukup gedhe, sing bakal mbantu nambah suhu udhara ing saubengé tetanduran. Ing iklim tropis lan subtropis, bisa ditransplantasikan ing awal musim semi utawa pungkasan ing mangsa adhem.

Waluh

Sawetara sayuran, kayata bawang bombay, bawang utawa lettuce, bisa ditanam kapan wae ing taun amarga bakal terus tuwuh tanpa komplikasi serius sanajan kahanan ora optimal.

Liyane, kayata waluh, kudu ditanam ing tanggal tartamtu amarga rong alasan:

  • Dheweke mung tuwuh kanthi apik ing kahanan tartamtu.
  • Sawetara sasi liwati saka nyebar nganti woh ripening.

Ing iklim sing suhu tetep anget, squash bisa ditanam kapan wae, nanging luwih becik nandur sadurunge musim panas, nalika bakal tuwuh luwih apik lan luwih cepet. Kanggo iklim liyane, perlu kanggo ngrancang kapan kanggo nandur.

Ing musim semi sampeyan uga bisa njagong sayuran ing ngisor iki:

  • Zucchini
  • Bawang
  • Lettuce
  • Melon
  • Kacang buncis
  • Kentang
  • Timun
  • Mrica
  • Leek
  • Sandia
  • Tomate

Panas

Gobis

Sanajan kurang umum tinimbang musim semi, musim panas minangka wektu paling apik kanggo tuwuh sawetara sayuran sing mbutuhake pemanasan awal ing potong lan adhem nalika tuwuh kanggo nyegah ngembang durung wayahe. Kita bakal menehi sawetara conto nalika nandur sayuran ing mangsa panas miturut jinise:

kubis utawa kubis

Menarik yen wiji wis kasedhiya, utawa malah yen sampeyan kudu tuku, yen sampeyan pengin tuwuh akeh kubis, menehi, lsp. Butuh sasi ekstra kanggo budidaya saka tunas, sing persis nalika tanduran mlebu ing seedbed. Kubis minangka sayuran kanthi iklim sing adhem lan sedheng sing tuwuh paling apik ing antarane 15 lan 20ºC.

Saka 0ºC, tanduran bakal mulai tuwuh, sanajan alon-alon, mula ing pirang-pirang wilayah, musim dingin ora dadi masalah.

Yen iklim garing sajrone sebagean taun, tanduran kudu direncanakake kanthi cara sing bisa tuwuh sajrone mangsa udan, amarga iku tanduran sing terus-terusan butuh banyu. Kanggo umume varietas, wektu tanduran biasane saka pertengahan musim dingin nganti pertengahan musim panas.

Wiwit durasi budaya biasane watara 150 dina (5 sasi), tanduran kudu direncanakake adhedhasar iklim lokal lan pangerten babagan syarat suhu ing ndhuwur.

Brokoli

Brokoli tuwuh paling apik ing iklim sing adhem lan lembab. antara 15 nganti 20 °C, kanthi suhu maksimal 24 utawa 25 °C. Brokoli, kaya kubis liyane, bisa adaptasi karo kabeh jinis lemah, nanging luwih milih tekstur sing longgar, jero, sugih sing sugih bahan organik lan rada asam.

Yen ana keraguan, luwih becik nindakake potong tes cilik. Iki dipanen ing musim semi lan musim panas, musim gugur lan musim dingin. Ing negara tanpa musim semi, tanduran kudu ditindakake ing pungkasan mangsa panas kanggo panen ing mangsa adhem.

Tanduran brokoli biasane siap transplantasi kira-kira 30 dina sawise nyebar, senajan iki gumantung carane sarujuk kahanan akeh.

Ing mangsa panas uga ditanam:

  • Kembang kol
  • Bayam
  • Swiss chard
  • Lettuce

Autumn lan mangsa

Pungkasan, sayuran liyane kudu ditanam nalika suhu luwih adhem. Dheweke butuh kadhemen ing wiwitan pangembangan lan panas ing pungkasan.

Artichoke

Artichokes minangka tanduran sing mbutuhake suhu. paling varieties mbutuhake cuaca sing adhem ing musim gugur lan musim dingin supaya bisa mekar kanthi kuat lan, kanggo tetanduran kanggo berkembang, iklim kudu cukup anget, sing, transplanted utawa nandur. Yen ora bisa, kita kudu ngenteni nganti taun ngarep kanggo nggawe bab sing ditunggu-tunggu babagan jumlah lan kualitas, bagean sing bisa ditonton.

Bawang Putih

Iki minangka potong sing mbutuhake iklim sing adhem, ing tahap awal godhong berkembang lan cadangan nglumpukake, ing tahap pungkasan, nalika cuaca anget, nutrisi ditransfer saka godhong menyang bolam. Umumé, bawang putih sing ditanam ing musim gugur bakal berkembang luwih gedhe, bolam sing luwih apik kajaba ana kahanan sing ora becik, kayata waterlogging.

Dheweke uga bisa disebar ing musim semi kanthi asil sing apik, nanging iki kurang umum. Awal musim semi minangka pilihan pungkasan yen ora bisa ditanam ing musim gugur utawa musim dingin. Bawang putih mbutuhake suhu sing kurang saka 7 nganti 10 ° C kanggo germination.

Sayuran liyane yaiku:

  • Pea
  • Chickpea
  • Asparagus
  • Kacang buncis

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan kapan nandur sayuran ing kebon kutha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.