Nalika nggawe cangkokan

Tanduran dicangkok

Gambar - Farmasters.com

Graft minangka cabang saka tanduran liya sing dilebokake ing ndhuwur liyane. Iki minangka teknik sing menarik banget sing ngidini kita tuwuh akeh spesies liyane tinimbang sing bisa digunakake yen kudu tuku kanthi kapisah.

Sanajan digunakake, ing ndhuwur kabeh, kanggo tanduran kanggo dikonsumsi manungsa, bisa uga digawe ing tanduran hias. Nanging, Kapan nggawe cantuman?

Tanduran apa sing bisa dicangkok?

Sanajan kita pengin, sayangé ora kabeh tanduran bisa dicangkok ing kabeh tanduran. Kaping kabeh sampeyan kudu ngerti kulawarga botani sing kalebu, yen ora duwe afinitas botani, kita ora bakal bisa nyusun. Mula, kita mung bisa nyandhang jeruk ing jeruk, utawa kaktus ing kaktus, lsp. Ing kasus apa wae, kita kudu ngerti manawa bakal ana kemungkinan sukses sing luwih gedhe yen kalorone tanduran kalebu spesies sing padha, amarga sacara genetik praktis padha.

Apa sing diarani grafut?

Kanggo kabeh iki:

  • Kita bisa nggunakake pola (yaiku tanduran sing bakal dipasang graft) tahan kanggo penyakit, umur sing luwih migunani, utawa adaptasi sing luwih gedhe ing lemah, kanthi graf sing regane komersial dhuwur.
  • Dheweke ngawula supaya tanduran sing ora menehi wiji bisa menehi pakan sing subur.
  • Amarga bisa nyangkok sawetara cabang ing siji tanduran, kita bakal ngirit ruangan.

Kapan cantuman rampung?

Iku bakal gumantung karo jinis korupsi sing pengin ditindakake. Contone.

  • Coklat kuning kuning: utawa gusset, digawe saka musim semi nganti musim gugur. Ing wektu kasebut, kulit saka batang oyot bisa gampang dicopot, lan amarga akeh getah sing sirkulasi, graft gampang dadi apik.
  • Graft lunjakan: digawe saka pertengahan musim salju nganti awal musim semi. Pilihan utawa potongan sing dijupuk bisa dicangkok ing dina sing padha utawa disimpen ing kulkas ora luwih saka rong wulan.

Cangkok kaktus

Apa sampeyan ngerteni menarik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Pesenan Farias ngandika

    Matur nuwun kanggo informasi, cetha banget gampang dingerteni.
    Sing bakal dak tambahake yaiku beda-beda gumantung saka belahan bumi ing omah sampeyan.