Nalika nggawe wiji wiji?

Baki winih karo bibit

Nalika nggawe wiji wiji? Wiji kasebut butuh kahanan tartamtu supaya bisa germin, lan iki minangka apa, apa maneh, utamane nalika tuwuh tanduran, nggawe sampeyan duwe ewu siji keraguan amarga mesthine, ora kabeh tanduran asale saka papan sing padha, mula ora kabeh bisa diadaptasi karo wilayah sing kita urip.

Nanging, aku pengin sampeyan ngerti apa-apa: sampeyan bisa "dolanan" sithik. Nindakake eksperimen. Nyatane, iki minangka sing paling apik lan narik kawigaten babagan kebon: loro lan loro ora nate papat 😉 Sampeyan bisa uga wis maca rong puluh kertu spesies tartamtu lan ing rong puluh, jarene, contone, ora ndhukung panas Mediterania, nanging sampeyan nyebar wiji kasebut, lan bisa uga ora ana masalah. Apa?

Tanduran enom ing wiji

Sampeyan bisa uga amarga sampeyan duwe wilayah karo mikroklimat becik kanggo spesies tartamtu, utawa sing sampeyan nandur ing substratum sing ngidini oyot bisa aerasi kanthi bener lan nyedhot banyu tanpa angel lan nggawa, liwat batang, menyang sisa tanduran.

Luwih saka sepisan, aku dikandhani manawa »sampeyan ora bisa nanem mapel Jepang ing panggonane; kowe kabeh mati »; malah guru sing dakkandhani yen ing dhaerahku ora bisa duwe Hipposcatanum Aesculus, lan ayo ora ngobrol babagan siji Fagus sylvatica. Iku logis: Wit-witan kasebut minangka iklim sing sedheng, lan ora siyap tahan suhu luwih saka 30 derajat Celcius sawetara dina kanthi saurutan, lan ing papan panggonanku saben musim panas, luwih saka 35ºC… Apa sing bakal dakkira? Edan tenan!

Ya, nanging apa sing sampeyan rasakake? Ora ana sing bisa njupuk sing adoh saka sampeyan, amarga Kajaba iku sampeyan bisa tansah kejutan, utawa luwih saka siji. Caranya yaiku ngerti cara milih wektu paling pas kanggo entuk, ing kasus iki, wiji.

Tansah nyoba ngurmati siklus alami spesies kasebut; yaiku, yen minangka tanduran sing woh-wohan rampung diwasa ing musim gugur, sing becik yaiku nyebar wiji ing musim kasebut supaya bisa germin ing musim semi; Yen woh-wohan mateng ing musim semi, bakal ditandur nalika musim panas. Nanging mesthine, Apa sing kita lakoni yen iklim sing diduweni ora pas banget, utawa yen kita lali nyebar ing wektu kasebut?

Tupperware nganggo lempung vulkanik

Inggih, yen kedadeyan sampeyan bisa nindakake rong perkara:

  • Simpen wiji ing panggonan sing adhem lan garing nganti taun ngarep.
  • Utawa, coba sing paling apik kanggo niru kahanan lingkungan sing dibutuhake kanggo germin; yaiku, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki:
Wiji cabai

Wiji capsicum anuum (chile)

Siji-sijine tanduran sing ora bakal bisa nyoba - kajaba yen kita duwe omah kaca sing digawe panas - yaiku tanduran hortikultura, tanduran bulbous lan siklus sing cendhak. (taunan utawa taunan). Ya utawa ya, kudu disebar ing wektu sing ana gandhengane, saupama bisa uga ora diwasa yen bisa kembang utawa luwih ora, ngasilake woh, sing ora bisa panen utawa larang regane. kembang.

Dadi, Nalika nggawe wiji wiji? Wangsulane… gumantung 🙂. Gumantung saka jinis tanduran sing pengin ditandur. Pancen wektu sing tepat kanggo nyebar yaiku ing musim semi, nanging ora kabeh kudu germin ing musim iki. Kanggo duwe luwih kurang babagan ide nalika nandur, iki dhaptar:

  • Wit-witan lan shrubs: umume, dheweke bakal ditandur nalika musim semi, nanging kudu digatekake manawa, yen asale saka wilayah sing adhem nalika musim salju, kudu adhem sadurunge germin.
  • Bulbous: gumantung nalika lagi mekar.
    • Musim panas: sing mekar nalika musim panas kudu disebar ing musim gugur, kaya alang-alang ing Hindia (Canna indica), Amaryllis, dahlias (Dahlia sp), lsp.
    • Musim salju: sing mekar ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi, kudu ditandur nalika musim semi utawa, paling pungkasan, ing mangsa panas, tulip (Tulipa sp), ing gondok (Hyacinthus sp), daffodil (Narcissus sp), lsp.
  • Hortikultura: iku gumantung saka spesies apa. Umume disebar ing musim semi, nanging chard, kembang kol, bit, bayem utawa kubis, antara liya, kudu ditandur nalika musim gugur.
  • Palem: ing musim semi utawa musim panas.
  • Tanduran mangsan: gumantung. Yen mekar ing musim semi, kaya begoniaing anyelir utawa petunia, dheweke kudu disebar ing musim gugur; yen ora, kayata zinniasing krisan utawa echinaceae (Echinacea sp), bakal ditandur nalika musim semi.
  • Sukulen (kaktus, succulents lan caudiciforms): ing musim semi utawa musim panas.

Pungkasan, penting supaya ora nyebar jamur. Mikroorganisme iki bisa cepet mateni bibit, uga wiji. Irigasi kudu dikontrol lan, ing ndhuwur kabeh, wiji wiji kudu diobati nganggo belerang utawa tembaga (ing musim semi lan musim gugur) lan fungisida semprotan nalika musim panas. Kanthi cara iki, tanduran cilik bisa tuwuh sehat lan kuwat 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.