Nalika prune monstera

Nalika prune monstera

Yen sampeyan duwe monstera ing omah kanggo sawetara wektu, mesthi bakal tuwuh ing sampeyan. Bisa uga akeh. Dadi luwih sampeyan mikir kapan kudu prune monstera supaya bisa katon luwih akeh.

Yen ngono sampeyan lan sampeyan wis nyiapake gunting kanggo motong monstera, kepiye yen sampeyan kudu menehi pitutur marang kowe nalika sampeyan kudu nindakake lan mbantu sampeyan ngerti carane ngethok supaya ora ana apa-apa utawa nandhang sangsara? Go kanggo iku.

Kenapa monstera kudu dipotong?

godhong monstera

Kaya sing sampeyan ngerteni, genus monsteras kalebu akeh tanduran, khususe 45. Akeh sing duwe godhong perforasi, sing mbok menawa sing paling narik perhatian tanduran kasebut. Kajaba iku, dheweke tuwuh kanthi cepet, adaptasi karo iklim apa wae lan ora rewel nalika ngurus.

Nanging, saben x perlu kanggo tundhuk pruning amarga padha mbutuhake. Copot godhong-godhongan sing mati, lemah, sing intersect, sing tuwuh mudhun… minangka sawetara tugas sing ditindakake ing pruning.

Tetep wonten ing pikiran sing monstera bisa tuwuh akeh, lan kadhangkala wildly, invading papan sing kita ora pengin, utawa sing tanduran liyane manggoni. Yen ditinggalake ing piranti dhewe, bisa dadi amuk, tuwuh tanpa teladan, utawa malah ngrusak awake dhewe (tuwuh ing sisih siji lan dudu sisih liyane).

Kanggo alasan kasebut, pruning penting. Ora mung kanggo estetika, nanging uga kanggo kesehatan.

Nalika prune monstera

godhong monstera diwasa

Sanajan ana jawaban cepet kanggo pitakonan iki sing bisa sampeyan takon dhewe ing wektu iki (ing mangsa panas tanduran biasane tuwuh luwih akeh lan sampeyan bisa ndeleng dhewe ing alangan), bebener iku ana jawaban liyane Komplek.

Wangsulan sing gampang nalika ngethok monstera yaiku pitutur marang kowe padha tansah pruned ing spring. Ora ing pungkasan mangsa panas lan awal musim semi, nanging ing mangsa kasebut, nalika panas durung katon. Tegese luwih becik ing tengah mangsa (kanggo sasi April-Mei) amarga cara kasebut ora kena kadhemen utawa panas banget.

Saiki, kita ujar manawa ana jawaban sing luwih rumit. Lan iku, sanajan ing musim semi nalika prune monstera; Iki ora ateges manawa sajrone musim liyane sampeyan ora bisa nindakake pruning pangopènan. Tegese, godhonge dicopot amarga lara, dipotong amarga ana wabah ... Iku potongan minimal, dudu pruning dhewe, nanging tujuane kanggo ngresiki utawa nyegah masalah.

Carane prune monstera

Saiki sampeyan ngerti kapan kudu prune monstera. Dadi saiki mung siji sing kudu sampeyan minati yaiku ngerti carane nindakake. Yen sampeyan mung pengin Cut iku, ana ora akeh misteri; nanging yen sampeyan pengin Cut lan njupuk cuttings (contone, kanggo menehi kanggo kanca-kanca utawa kulawarga), banjur sampeyan kudu njupuk menyang akun sawetara TCTerms.

Apa sampeyan kudu prune monstera

Ayo miwiti karo alat sing sampeyan butuhake kanggo prune. Iki bakal gumantung banget babagan ukurane. Nanging umume, sing sampeyan butuhake yaiku sawetara sarung tangan kandel. Sebabe, yen ora ngerti, monstera iku beracun, lan yen mung nyentuh, yen sampeyan ngethok cairan sing ana, bisa ngganggu banget, luwih mbebayani yen nembus tatu. Mulane, nglindhungi dhewe kanthi becik.

Item sabanjure sing sampeyan butuhake yaiku sawetara Gunting kebon. Sampeyan kudu mesthekake yen dheweke cetha kanggo nggawe potongan sing resik lan uga disinfeksi. Sampeyan bisa nindakake sing terakhir kanthi ngliwati kain kanthi alkohol. Ati-ati aja nganti ngethok dhewe.

Pungkasan, kita bisa nyaranake sampeyan duwe sawetara undhak-undhakan. Yen monstera sampeyan wis gedhe lan wis tuwuh kanthi vertikal, mula sampeyan kudu tekan ndhuwur, lan ing kana ana tangga. Ing wektu iki, yen bisa, coba duwe wong liya ing sisih sampeyan kanggo nonton dheweke lan supaya ora kacilakan.

rencana potong

perforasi saka godhong monstera

Kanthi kabeh alat siap, wektune kanggo ndeleng tanduran lan ndeleng godhong sing rusak (uga batang) lan menehi tandha kanggo dicopot. Amarga iki minangka tanduran sing biasane akeh batang, supaya ora ilang ing antarane lan pungkasane ngethok sing ora ana, disaranake sampeyan sijine tali utawa gandhewo kanggo sing cabang lan godhong sing katon cocok kanggo Cut.

Mangkono, sampeyan bakal ngerti mengko kanggo ngarahake gunting menyang bagean tengen.

Ya kita ora nyaranake nggawe akeh potongan, uga nyentak. Alasane yaiku monstera rada sensitif kanggo pruning lan ora seneng banget (nyatane, ora dianjurake kanggo transplantasi ing wektu kasebut amarga bakal ringkih lan bisa gampang lara ing wektu iki) .

ngendi kanggo Cut

Kita wis menehi pitutur marang kowe carane menehi tandha ing cabang lan godhong kanggo mbusak. Nanging carane kanggo Cut? Apa penting kanggo nindakake sing luwih dhuwur? Utawa ing dhasar?

Saran para ahli yaiku Cut mung ngisor knots. Napa ana? Amarga, yen sampeyan nindakake kanthi cara iki, tanduran bakal duwe kesempatan sing luwih apik kanggo pulih luwih cepet lan uga menehi batang sing luwih kuwat.

Cut kanggo njupuk cuttings

Salah sawijining alasan kanggo prune monstera bisa uga amarga sampeyan pengin njupuk potongan kasebut. Yaiku, reproduksi tanduran ibumu. Iki bisa ditindakake, utamane amarga kaping pirang-pirang, liwat kelenjar sing wis kasebut sadurunge, akar udara metu lan iki, ing kontak karo bumi, berkembang werna sing ngidini tanduran anyar dumunung, cilik, nanging anyar lan sakabehe karo prilaku padha ibu.

Sawetara wong prune monstera kanggo maksud iki, nanging tinimbang manggonke ing pot individu (utawa ing pot liyane) apa sing padha dilakoni iku sijine wong ing. Iki ditindakake utamane nalika tanduran cendhak godhong lan batang lan kanthi mangkono diwenehi a tampilan bulkier. Umume, dheweke bisa urip bebarengan yen duwe pot utawa papan sing cukup, mula ora ana masalah ing babagan kasebut.

Ana sing lunga cuttings ing banyu supaya padha berkembang werna; liyane langsung nandur. Iku gumantung ing saben siji amarga loro cara bisa uga.

Lan nganti kene. Sampeyan ngerti kapan kudu prune monstera lan carane nindakake. Apa sampeyan wani njupuk gunting saiki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.