Kapan wit almond dipotong

nalika wit almond dipotong kanggo tuwuh

El kacang almond Iki minangka salah sawijining wit woh sing paling disenengi: tahan banget kanggo kekeringan lan kembang sing apik sing meh nutupi, saliyane kanggo woh-wohan sing enak, digawe dadi wit buah sing meh kabeh wong sing urip ing iklim sing kurang luwih anget, njupuk kesempatan kanggo nandur siji ... utawa sawetara. Sanajan wit iku ora mbutuhake perawatan sithik yen wis ditemtokake (prekara sing bakal sampeyan lakoni sajrone setaun), mula sampeyan kudu motong cabang: ora mung supaya katon luwih asri, nanging uga kudu digawe katon apik luwih gampang kanggo sampeyan. luwih gampang nggayuh almond sing enak. Temokake kapan wit almond dipotong.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake nalika wit almond dipotong lan kepiye sampeyan kudu nindakake.

Karakteristik utama wit almond

pruning wit almond

El kacang almond, sing jenenge ilmiah Prunus dulcis, minangka salah sawijining wit woh sing tuwuh paling apik ing lemah lempung sing legi. Ndhuwur udakara udakara 5m, sanajan bisa luwih dhuwur yen diidini dhewe. Ing budidaya, umume disimpen ing dhuwur 4m, amarga tukang kebon utawa tukang kebon bisa nggawe manawa dheweke bakal bisa nglumpukake kabeh kacang almond saka wit kasebut. Nanging, Kapan wit almond dipotong?

Dadi, amarga wit iki asem, tegese wit kasebut bakal udan ing musim gugur nganti musim semi, mula dianjurake kanggo dipotong sajrone wulan kasebut, kajaba ing tengah mangsa, luwih becik sawise godhonge tiba, utawa sadurunge ayo terus tuwuh maneh. Nanging, ana masalah: udakara.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, swasana saya owah. Winters saya suwe saya suwe saya cekak, musim panas kaya 'gabung' karo musim gugur ... Oalah. Kabeh iki langsung mengaruhi tanduran: nalika tuwuh, ing istirahat,… Dadi, kepiye aku bisa ngerti kapan wektu paling apik kanggo motong wit almond?

Kita ngerti teori kasebut: ing musim gugur utawa pungkasan musim salju. Nanging kadang sampeyan prune ing wulan Februari (yen sampeyan ana ing Hemisfer Lor) amarga kembang wis wiwit katon lan gelombang adhem sawise seminggu, ngrusak tanduran (ora serius). Apa sing kudu ditindakake ing kasus kasebut? Kanggo wayahe, aku menehi saran Sampeyan bisa langsung ngeculake godhonge utawa, yen sampeyan pengin ngenteni, rampung ing musim semi, sawise risiko frost liwati. Sampeyan bisa uga dipeksa prune kanthi cara iki ing wulan Maret, nanging paling ora wit almond ora bakal ngalami karusakan parah.

Kapan wit almond dipotong

nalika wit almond dipotong

Kita ngerti manawa saben jinis wit duwe ciri khas sing kudu dipikirake supaya bisa ngasilake paling saka produksi woh. Kondisi kasebut yaiku sing ndadekake wit almond minangka wit sing diproduksi banget ing Spanyol lan ana spesialis budidaya lan pruning dheweke wis nyampurnakake teknik supaya bisa nambah produksi. Ngerti yen wit almond dipotong penting banget kanggo proses budidaya almond. Gumantung saka jinis pemangkasan lan wektu kanggo taun iki dipilih kanthi becik utawa ora, produksi bisa dioptimalake maneh lan wit-witan sing sehat sing asem almond bisa dideleng.

Pruning perlu ing kabeh kasus amarga ora mung kabutuhan saka sudut pandang produksi, nanging uga kegiatan sing migunani kanggo kesehatan wit-witan kasebut. Lan nalika wit almond dipotong, ramuan sing gedhe banget diilangi lan arah pangembangan cabang didandani kanggo menehi kesempatan anyar kanggo tuwuh kanthi seimbang.

Peningkatan kualitas lan jumlah produksi minangka akibat langsung saka kahanane wit almond sing apik. Kita bakal bisa ndeleng jinis pruning apa sing ana ing wit almond.

Jinis pruning

pambentukan wit almond

Sejatine ana 4 jinis pruning sing digunakake ing wit almond. Saben wong duwe tujuan sing beda-beda lan kedadeyan kasebut beda-beda ing taun. Kita bakal bisa ndeleng apa macem-macem jinis pemangkasan lan nalika wit almond dipotong.

Kapan wit almond dipotong?: Pruning formasi

Iki minangka salah sawijining cara sing ditindakake nalika wit isih enom lan sampeyan pengin nggawe bentuk tartamtu kanggo tuwuh kanthi seimbang. Thanks kanggo pruning iki mengko sampeyan bisa milih kacang almond kanthi luwih gampang. Wutah kudu dikontrol kanthi apik sajrone sawetara taun kapisan kanggo pendekatan kasebut kanthi bener. Kurang luwih iku 4 musim kaping pisanan, pruning jinis iki kudu ditindakake kanggo mbiyantu wit duwe struktur sing tetep lan duwe cabang sing sehat.

Pruning buah

Yen wis kliwat 4 musim kaping pisanan, wit kasebut kudu ganti. Saben taun pengisep lan ekstensi kudu dicopot lan cabang sing wis mati utawa ora kuwat dicopot supaya sisa cabang sing sehat bisa terus tuwuh dadi kekuwatan. Ati-ati kudu njaga keseimbangan kabeh wit. Tujuan utama yaiku supaya bisa nggedhekake produktivitas lan cabang-cabang kasebut ora nandhang sangsara.

Pruning pamulihan

Yaiku sing nyoba nemokake kekuwatan wit almond. Kita ngerti manawa lumaku wektu, wit almond ilang kekuwatan lan cabang-cabange bakal saya tuwa. Pemangkasan restorasi nyoba urip maneh siklus produksi lan nambah generasi almond sing berkualitas. Pruning iki luwih digunakake kanggo wit-witan sing lara utawa sehat sing wis umure tuwa. Yen wit duwe cabang sing kenthel banget lan mula wis mudhun sampeyan kudu nindakake pruning sing agresif banget. Masalah karo pemangkasan agresif jinis iki yaiku wit bisa pungkasane mati.

Pruning ing ijo

Jenis pemangkasan jinis iki ditindakake sawise proses ngembang lan nglumpukake woh-wohan. Tembak biasane ditipis lan umume tunas anyar dicopot kanggo ngindhari cabang sing berlebihan.

Apa musim pruning kanggo wit almond?

Ayo goleki wektu paling apik ing taun sing bakal dingerteni nalika wit almond dipotong. Sampeyan kudu nggunakke wayahe nalika wit almond ora ana ing tuwuh vegetatif utawa proses kembang kanggo nindakake pruning. Kita ngerti manawa sisa wit almond bertepatan karo wiwitan musim gugur utawa pungkasan musim salju. Kanthi cara iki, petani njamin manawa wit almond aja nganti nandhang frost sing bisa nyebabake sampeyan.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan nalika wit almond dipotong lan kepiye cara nggawe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Katy martin martin ngandika

    Aku duwe wit almond lan mikir saiki dipangkas ing musim gugur, aku manggon ing Valencia, nandhang penyakit permen karet nanging wis dirampungake, umure wis 3 taun lan durung nate menehi almond, apa saiki aku bisa motong? ? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Katy.
      Ya, saiki sampeyan bisa prune, nanging amarga ana gummosis, luwih becik aku ngenteni nganti Februari / Maret lan pruning sadurunge tunas.
      A Salam.

  2.   Pilar ngandika

    Halo, aku saka Chili lan mung ngethok pucuk pandhuan wit almond lan es banget bisa menehi pengaruhe

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Pilar.
      Nalika pruning utawa nyuda pandhuane tanduran, mula bakal ngasilake cabang sing luwih murah tinimbang taun candhake, uga bisa dipangkas kanggo menehi wujud wit.
      A Salam.

  3.   Arcadia Lara Gomez ngandika

    Sugeng siang, apa aku bisa ngganti wit almond 7gar? Amarga kepengine lan pang-pange mudhun, lemah ana salju

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Arcadia.
      Apa sampeyan duwe ing pot utawa ing lemah? Aku takon iki amarga yen sampeyan duwe ing pot, sampeyan bisa nyelehake terus kanthi nambah lemah liyane lan tanduran maneh; yen ana ing lemah, sampeyan bisa menehi tutor. Yen sampeyan pengin mindhah, luwih becik rampung ing pungkasan mangsa.
      A Salam.

  4.   Is.rodriguez lopez ngandika

    Aku duwe wit almond sing ditandur lan umure lagi limang taun, lan jarene kudu dilebokake amarga ora metokake woh sing bener

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Kabeh wit buah metokake woh. Nanging supaya wit almond bisa diwenehake, kudu ana sikil lanang lan wadon, utawa dicangkokake.
      A Salam.

  5.   Mª Jose ngandika

    Hello apik. Kita duwe wit almond sing ana ing kebon nalika tuku omah. Wong mlarat ora duwe bentuk sing cukup, dheweke bengkok lan cabange tuwuh kanthi ala. Udakara udakara limang meter. Pitakonanku yaiku: apa sing bisa kita lakoni supaya gelas sampeyan bentuk sing pas lan digawe kaya wit almond kebon? Iki menehi akeh almond, kualitas apik lan kita nikmati, sanajan katon ramshackle 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mª Jose.
      Ya, sampeyan bisa motong ing pungkasan mangsa.
      Sampeyan bisa motong cabang sing dawa banget, lan liyane yen prelu.
      Cangkir kasebut kudu duwe bentuk sing kurang luwih bunder.
      Yen pengin, kirim foto menyang facebook lan aku pitutur marang kowe luwih apik.
      A Salam.

  6.   Maria Victoria Alvarez ngandika

    Hai Aku wis duwe wit almond ing halaman 20 taun, aku wis prun sapisan, nanging alam bébas lan ala banget. Iki minangka taun pertama sing meh ora ana tunas utawa kembang lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Aku tresno karo dheweke. Iki duwe permen karet nanging saiki aku ora ngerti yen wis nuwuhake utawa yen akeh banget banyu sing bakal saya thukul, aku seneng karo saran sampeyan
    A ngrangkul

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Victoria.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Aku pitutur marang kowe, aku ing kebon duwe lan mung ngurus banyu 350mm sing tumiba saben taun ing bentuk udan.
      Wit iku wit sing nolak kahanan garing lan garing sawise ditandur ing lemah suwene.

      Saran kula yaiku: aja nganti disiram akeh 🙂. Iki bisa uga migunani kanggo sampeyan.

      A Salam.

  7.   Benyamin ngandika

    Sugeng Enjing. Aku duwe wit almond sing ditandur bapakku udakara sèket taun kepungkur lan meh ora dipotong, mula dadi alas. Saiki aku wis njupuk peternakan lan pengin ngurus dheweke. Aku manggon ing Bailén (Jaén) sing swasanane entheng. Pitakonanku yaiku: kapan aku kudu prune? Pupuk apa lan nalika nggunakake? Apa sampeyan kudu nindakake perawatan kimia?
    Thanks lan salam apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Benyamin.
      Ana ing Jaén lan wit-witan ing Mediterania mekar lan, kaya sing ujar rong dina mengko, wis duwe kacang almond sing mateng, aku nyaranake sampeyan prune nalika musim gugur, nalika godhonge tiba.
      Babagan kompos, yen umure wis 50 taun lan saya liar, mula ora prelu dibutuhake. Nanging yen sampeyan pengin »memanjakan» sethithik, sampeyan bisa nambah guano, sing akeh nutrisi (sampeyan duwe informasi luwih lengkap ing Link iki). Sampeyan bisa tuku ing nursery wae, nanging yen ora bisa ditemokake, bisa entuk ing amazon.com
      Babagan pangobatan kimia: ora, saiki ora prelu. Yen sampeyan ndeleng wabah utawa perkara aneh, tulisen maneh banjur dakcritakake.
      A Salam.

  8.   Gladys Alvarez Oyarzo ngandika

    Halo, informasi sing apik banget, aku saka sisih kidul Chile lan wis 5 taun wiwit ora duwe 3 wit almond, aku wani nindakake amarga ana perubahan iklim, taun kepungkur padha subur, saiki muga-muga dheweke bakal ngasilake apa-apa lan ora suwe.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gladys.
      Sugeng wit almond kasebut 🙂
      A Salam.