Tanduran ing pot: langkah pertama kanggo nandur tanduran sing sehat

Wiji germin

Germination saka wiji minangka proses sing, sanajan katon minangka prasaja, pancen kompleks banget. Ana akeh tantangan sing kudu diatasi kanggo dadi tanduran diwasa sing sehat lan kuwat: macem-macem variasi iklim, serangga (utawa kewan hérbivora) sing bisa mengaruhi, jamur sing tansah ngenteni nganti ringkih.

Untunge, nalika budidaya, luwih gampang, nanging isih angel manawa kabeh wiji sing germin bisa tuwuh lan tuwuh tanpa ana masalah. Amarga iki, Aku bakal menehi trik supaya tanduran ing pot bisa dadi pengalaman sing luar biasa, kaloro kanggo sampeyan lan kanggo tanduran mbesuk.

Aku arep nandur ing endi?

Sing pertama dipikirake yaiku kamar panas. Ing nurseries sampeyan bakal nemokake macem-macem obyek sing bisa dienggo kayata: pot kembang, tablet gambut, nampan. Gumantung saka apa sing sampeyan pilih, sampeyan kudu nerusake salah sawijining cara. Ayo ndeleng kanthi rinci:

Pelet gambut

Pelet gambut

Tablet gambut praktis banget. Ing saben wong, ana winih siji sing ditandur, lan amarga tahan suwe saya asor, bisa germin tanpa kudu njupuk risiko. Kajaba iku, yen kita milih, sawise tuwuh bisa ditandur langsung ing pot, amarga digawe nganggo bahan biodegradable.

Ana macem-macem ukuran, ukuran sing sampeyan tingali ing gambar duwur 2cm. Kayane ora katon, ya? Lan iku sampeyan kudu nyelehake ing banyu sawetara menit. Banjur, sampeyan bakal weruh kepiye cara 'abuh':

Pelet gambut

Pungkasane, sampeyan mung kudu nyelehake winih ing njero. Ngomong-ngomong, aku nyaranake sampeyan nyelehake ing nampan utawa ing piring; dadi sampeyan bisa ngombe kabeh sekaligus, ngirit banyu.

Nampan wiji

Baki wiji

Digawe saka plastik, regane murah banget. Umume digunakake kanggo nyebar wiji saka tanduran hortikultura, sanajan bisa uga digunakake kanggo nyebar kembang, wit, semak utawa wit kurma. Kanggo nindakake iki, langkah-langkah sing kudu kita tindakake yaiku:

  • Isi karo landasan, sing bisa digawe saka gambut ireng lan perlite ing bagean sing padha.
  • Banyu loma kanggo lembab kanthi becik.
  • Selehake maksimal 2 wiji ing saben alveolus.
  • Tutupi wong-wong mau kanthi landasan sithik.
  • Lan bali menyang banyu.

Pot kembang

Sows ing pot

Pungkasane kita duwe pot. Yen pengin tuwuh tanduran sing cepet banget, tanduran kasebut paling cocog, amarga duwe kapasitas luwih saka pelet utawa nampan gambut, sampeyan bisa tuwuh kanthi luwih cepet. Lan kepiye cara nyebarake? A) Ya:

  • Isi karo landasan meh rampung. Sampeyan bisa nggunakake landasan kebon universal, utawa campuran gambut ireng lan perlite ing bagean sing padha.
  • Wenehi sing apik irigasi.
  • Lebokake maksimal 2 wiji, dipisahake siji lan sijine.
  • Tutupi wong-wong mau kanthi lapisan substrat tipis.
  • Pungkasane, bali menyang banyu.

Fungisida, kanca paling apik

Preduli babagan wiji sing sampeyan pilih, luwih becik sampeyan milih pangobatan fungisida, yen wiji kasebut bisa uga germin, nanging kemungkinan ora bakal sukses, dhuwur banget.

Ing toko kebon lan kebon sampeyan bakal nemokake rong jinis: kimia lan alami (tembaga utawa belerang). Sing pertama bakal migunani banget yen kita weruh yen wis katon, nanging yen winih winih apik, karo warga pribumi, kita bisa yakin kabeh bakal sukses.

Kanthi tips iki sampeyan bakal duwe tanduran sing sehat lan kuwat 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Amdro casio ngandika

    Matur suwun sanget 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

  2.   Patricia ngandika

    Monica, aku nulis sampeyan ing bagean Siska. Aku duwe Palm Bismark sing sawise urip 9 taun, menehi woh-wohan ijo. Aku pengin ngasilake maneh, sing dakkarepake yaiku: isih ijo, aku bisa ngethok utawa muga-muga coklat; Aku ngerti yen dheweke ngilangi "cangkang" kasebut lan nyebar wiji telung dina; aku banjur nyebar. Bener? (Aku bakal nyampur bumi ireng karo Perlite, apa sing terakhir dibutuhake?) Ing umur pira aku bakal nyemprotake lan nganggo apa?

  3.   Patricia ngandika

    Kula kesupen matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Aku wis ngilangi komentar sampeyan saka artikel Cycas supaya ora dibaleni maneh.
      Sugeng wit kurma. Dheweke saiki wis diwasa! hehe 🙂
      Wiji sing mateng njupuk warna coklat. Yen wis kedadeyan, copot kulit, resiki nganggo banyu lan jupuken ing banyu 24 jam.
      Dina sabanjure, sampeyan bisa nyebar ing pot kanthi lemah ireng kanthi perlite, utawa luwih apik ing kanthong plastik kanthi segel hermetik kanthi landasan sing padha. Banjur dilebokake ing cedhak sumber panas, lan sawise 2 wulan bakal germin.
      Perlite penting supaya ora bosok, amarga bisa nambah saluran bumi.
      Salam, lan semoga sukses!

  4.   Wilber ngandika

    Halo Monica, informasi sing terkenal banget; Aku saka Lima-Peru, aku kepengin banget ngembangake tanduran kentang utawa kentang lan tanduran pot Andes liyane ing kutha Lima, kutha sing reget banget, tinimbang tanduran hias aku pengin duwe tanduran sing ngasilake panganan; wiji kasebut umume saka luwih saka 3500 meter ing sadhuwure segara. Kasunyatan duwe wiji saka ekosistem liyane, apa masalah sing bisa nyebabake aku lan faktor liyane apa sing kudu aku evaluasi sadurunge miwiti ide?

    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Wilber.
      Supaya proyek sampeyan sukses, sampeyan kudu mikirake ing ngisor iki:

      -Klim ing papan asal-usul tanduran: suhu, udan, ana es utawa ora, angin, lsp. Kondisi sing padha karo kahanan ing wilayah sampeyan, mula bakal tuwuh.
      -Jinis lemah sing asale tuwuh. Bisa uga luwih asem, luwih basa, luwih akeh utawa kurang gizi, lsp.

      Yen ana masalah, mula bakal disebabake amarga tanduran sing dipilih ora cocog, lan bakal katon dhewe amarga ora tuwuh ing tingkat sing apik, utawa ora ngasilake woh-wohan (utawa ngasilake sawetara lan / utawa cilik), dadi rentan banget tumrap hama lan penyakit, lsp.

      Muga-muga aku terus nulungi sampeyan.

      Untung ditandur.