Perawatan lan budidaya wit Chestnut

Chestnut minangka wit gedhe

Chestnut minangka wit sing bisa dadi bagean saka kebon kita yen cukup ruangane. Kandhunge bisa nganti tekan 35 meter, baline kuat lan umure cukup dawa. Woh-wohan, kastanye, dipanen antara wulan Oktober-November. Tanduran kastanye ora rumit banget. Yen sampeyan wis ngerti carane nindakake kanthi apik, mula ora kudu ati-ati banget.

Mula, kita nyemak perawatan sing penting kanggo budidaya kastanye, lan kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti yen sampeyan pengin nandur ing lemah.

Karakteristik utama

Chestnut minangka wit sing woh-wohan sing bisa dipangan

Gambar - Flickr / Ramón Durán

El kastanye Iki kalebu kulawarga Fagaceae, sing arupa wit-witan sing kondhang. Iki dianggep minangka wit gedhe, dhuwuré udakara 20 meter ing kahanan normal.. Nyedhiyakake bayangan sing apik banget amarga nduweni morfologi mahkota sing cukup jembar lan bunder. Kayu kasebut larang regane lan duwe warna coklat muda kanthi tekstur sing alus.

Godhonge cukup gedhe lan kalebu 5 leaflet. Yaiku godhong kanthi warna ijo cahya kanthi warna sing beda. Gawe sisih ngisor duwe warna kekuningan. Minangka wit khas iklim sing adhem, owah-owahan godhonge, dadi wit godhong. Ing awal utawa pertengahan musim semi bakal wiwit ngetokake godhong anyar lan saiki nalika bali duwe kabeh kamulyan lan godhonge.

Kembange ora kudu dipateni kabeh sanajan ora katon visual banget. Kembang inflorescent kasebut udakara 20 sentimeter lan duwe warna ing antarane putih lan jambon.. Kastanye minangka woh-wohan lan warna coklat sing larang banget ing gastronomi. Wujude bunder lan cukup rumit kanggo nggambarake rasane.

Chestnut minangka jinis wit sing tuwuh kanthi cepet lan minangka barang sing regane positif banget kanggo bisa nyebar ing kebon. Minangka spesies hias iku sampurna lan kanggo ngasilake woh-wohan lan kastanye dihargai banget ing wektu sing paling adhem. Kajaba iku, wit minangka umur dawa sing umure umure luwih saka 80 taun. Wutahé saya alon amarga wis diwasa lan batangé tugel. Uga gampang diserang serangan saka hama lan penyakit.

Tanduran Chestnut

Ayo goleki apa sing dianggep peduli karo wit kastanye kanggo ditanduri kanthi bener. Kita bisa nandur wiji, sanajan prosese bakal alon lan njupuk suwene 25 taun kanggo ngasilake woh.. Pilihan liyane yaiku nandur kanthi cara grafting sing dituku ing nursery, mula kita bakal entuk woh-wohan udakara 10 taun. Iki minangka panen sing cocog banget karo iklim, sanajan luwih seneng iklim sedheng sing duwe kahanan lingkungan sing lembab. Ing taun-taun kapisan, luwih penting sampeyan kudu ndhelikake saka kadhemen lan srengenge sing kuwat. Iki mbantu tuwuh sing pas.

Wong diwasa ora duwe masalah maneh nalika adhem, nanging ya sampeyan kudu ngurus saka sawetara frosts pungkasan sing teka ing wiwitan musim semi. Iki amarga ing wektu iki luwih rentan amarga mekar. Budidaya kasebut kudu dihindari ing wilayah sing panas banget, luwih-luwih yen musim panas garing. Yen dununge ana ing wilayah sing cedhak karo angin segara, bisa tuwuh kanthi kurang masalah.

Kelembapan lingkungan penting kanggo ngembang kembang lan ngembang woh. Penting banget kanggo njamin tingkat asor atmosfer tartamtu, utamane ing musim panas nganti awal musim gugur. Wiwit saiki woh-wohan entuk akeh kaliber kanggo tekan pungkasane.

Minangka kanggo lemah, bisa tuwuh kanthi becik ing papan sing lemah lembab. Kanggo nambah asor ing lemah sampeyan bisa nggunakake sawetara teknik kayata teknik mulsa kanggo uga nambah kasedhiyan bahan organik ing lemah lan nambah asor. PH kudu asam banget udakara 6 lan saluran pembuangan apik. Saluran minangka kunci supaya udan lan banyu irigasi ora akumulasi. Kita kudu nyingkiri lemah sing abot sing duwe persentase akeh lempung ing kabeh biaya. Jinis lemah iki nggawe banyu bisa gampang kecelakaan banyu lan bisa tuwuh penyakit sing ana gandhengane karo jamur fakultatif.

Pangopènan Chestnut lan perawatan

Tanduran kastanye ora rumit

Wit kastanye butuh akeh banyu, luwih-luwih ing musim vegetatif, mula sadurunge ditandur, kita kudu priksa manawa papane tetep lembab sanajan musim panas, nanging tanpa nglumpukake akumulasi banyu sing bisa lara. Wektu sing paling nuntut nalika mbanyoni yaiku ing musim semi lan ing wiwitan pambentukan woh-wohan. Cara paling umum kanggo ngombe jinis-jinis kasebut yaiku liwat sistem tetes. Kita kudu nggatekake ngurus wit kastanye sing ngasilake spesimen sampeyan bisa nggunakake antara 20-30 liter banyu saben minggu.

Pajanan srengenge sedina muput ora apik sanajan dheweke butuh padhang kanggo tuwuh, luwih-luwih nalika isih enom, mula luwih becik ditandur ing papan sing cukup cahya nanging cahya srengenge sing kebak mung sawetara jam.

Wit Chestnut minangka wit sing kuwat sing ora butuh perawatan sing gedhe, sanajan wis kabukten ngolah lahan mbantu nambah produksi. Babagan pruning, prelu ditindakake nalika isih enom supaya diwenehi bentuk bunder, yen wis diwasa, mula ora prelu maneh lan kita bakal matesi cabang sing mati nalika musim panas.

Kanggo pangopènan, dianjurake kompos sing sugih ing bahan organik. Sampeyan bisa nindakake teknik padding sing migunani banget amarga sampeyan bisa njupuk kauntungan saka godhong sing metu saka kastanye nalika musim gugur kanggo nggawe mulch rwaning. Mulch iki bakal bosok supaya bisa dadi bagian saka nutrisi sing dibutuhake wit.

Multiplikasi

Pungkasan, bisa ditambah kanthi wiji amarga duwe kekuwatan germinasi sing cukup dhuwur. Yen ora duwe wiji, sampeyan bisa entuk sing anyar saka cara vegetatif kayata lapis.

Pruning penting kanggo perawatan lan mung sampeyan kudu njaga cabang kanthi kuat lan prun sing ora kuwat. Kanthi cara iki, kita nyingkiri hama lan penyakit sing bisa uga tuwuh lan tuwuh kanthi bener.

Chestnut minangka wit gedhe

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan perawatan wit kastanye lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Silvia ngandika

    Halo Dunia lan selamat kanggo ibu sampeyan. Aku pengin ngandhani yen foto nomer loro, sanajan ayu banget, cocog karo spesies liyane sing beda karo wit kastanye sing sampeyan gunakake (Castanea sativa); Yaiku kastanye jaran (Aeusculus hippocastaneum), wit hias sing woh-wohan ora bisa dipangan.
    Matur suwun!