Tanduran rosario (Senecio rowleyanus)

 

tanduran sing diarani Senecio rowleyanus utawa tasbeh

Tanduran rosario utawa Senecio rowleyanus dikenal kanthi bentuk mutiara ijo sing alus sing digantung kaya manik-manik saka rosario. Thanks kanggo macem-macem bentuk bisa ditandur kanthi gampang ing pot kanggo dekorasi interior omah.

Fitur

 

Tanduran gantung Senecio rowleyanus utawa Rosary ing pot

Senecio rowleyanus dekorasi banget nalika ditandur, ing pot, utawa ing rak. Sing gagang dawa lancip dihiasi nganggo godhong bola cilik, katon kaya kalung mutiara utawa sandiworo sing apik.

Dheweke tuwuh kanthi cepet lan gampang dijaga, mula mula minangka tanduran sing cocog kanggo kulawarga sing ora duwe akeh wektu luang lan dheweke pengin ndandani omahe. Mung cukup naungan lan banyu cukup, nanging yen sampeyan pengin tetep ing kebon sampeyan kudu nonton supaya suhu sithik banget, nalika musim panas kudu nggawa ing njero omah.

Sows

Lemah kanggo nyebar tanduran rosario kudu memenuhi rong kahanan, yaiku wedhi lan tetep dikuras. Campuran disiapake kanthi nyampur substrat karo wedhi nggawe tekstur adonan.

Minangka kanggo mbanyoni, ora perlu dilakoni saben dina, kaping pindho saben wulan bakal cukup.

Suhu sing cocog kanggo tanduran iki kudu ora kurang saka 7 ° Cminangka yen sampeyan bisa nandhang sangsara. Sajrone mangsa adhem kudu papan perlindungan ing papan sing wis ditutup supaya godhong ora garing

Bakal gampang banget yen tanduran iki nyebar mung kanthi ngethok batang udakara 10 cm kanggo transplantasi menyang lapangan liyane, sajrone tanduran kudu dikubur pirang-pirang simpul supaya oyot bakal enggal metu.

Tanduran

Copot godhong sawetara ing sisih dhasar potongan-potongan lan wenehake supaya bisa ngobati ing udhara suwene rong dina.

Isi panci kanthi landasan "kaktus khusus" lan sithik lembab.

Gawe bolongan nganggo potlot cilik, tandur dhasar potong lan jangkep.

Banjur tambah batang ing kontak karo substrat kanthi bantuan aksesoris cilik, kayata klip kertas.

Selehake ing area panas lan cahya nanging tanpa srengenge langsung. Tindakake substrat rada lembab sajrone periode kliping.

Pupuk bisa ditambahake ing musim semi kanthi nambahake solusi campuran kebon ing banyu irigasi, sampeyan bisa nggawe hummus kanthi cara sing alami kanthi cacing tetep siji utawa kaping pindho saben taun. Nanging sampeyan uga bisa nggunakake pupuk cair sing digawe karo bahan kimia, ing prekara iki penting kanggo verifikasi yen ngemot fosfor lan kalium nanging kurang nitrogen.

 

Tanduran iki, saliyane duwe wujud sing khas, bisa ngembang amarga wektu istirahat musim salju kanthi biaya (antara 10 ° C / 15 ° C) lan cahya sing penting kahanan kembang sing ana ing pungkasan mangsa.

Floret kembang rosario putih duwe stamen dawa ungu sing dekoratif banget lan nalika dekorasi penting dilebokake ing papan sing luwih dhuwur kanggo nampilake musim gugur sing apik.

Tanduran iki ora mung bakal kaget karo bentuk kaya rosario, batang dawa saka Senecio rowleyanus bisa tuwuh nganti luwih saka siji meter dawane yen tuwuh ing kondhisi sing apik lan bisa luwih ndandani omah.

Wabah lan penyakit

tanduran gantung jenenge Senecio rowleyanus utawa tasbeh

Nalika njaga tasbeh perak, sampeyan kudu mikir mungsuhmu sing paling gedhe yaiku kakehan banyu, amarga oyot tanduran bisa bosok kanthi cepet.

Uga ora dilebokake ing papan sing akeh wong nyebar, mula gagange cukup rapuh lan bisa gampang rusak kanthi cara ma. Yen ana omah lan kewan ingon-ingon, bocah-bocah kudu luwih perhatian.

Nalika duwe anak ing omah lan kewan ingon-ingon, mula kita kudu nggatekake tanduran iki iku beracun banget lan amarga bentuk kaya anggur, bisa dadi apik banget. Sanajan tanduran iki umume dijaga dhuwur, penting kanggo ngrawat godhong apa wae sing tiba ing lemah lan bisa dikonsumsi ingon-ingon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Wesfalia Mite ngandika

    Aku manggon ing Amerika Serikat lan aku ora ngerti arep golek endi.
    Nanging aku seneng nulungi aku, kabeh informasi sing ana apik banget.
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Wesfalia.
      Nuwun sewu, nanging sampeyan ana ing Spanyol, lan ora ngerti papan kasebut bisa ditemokake ing luar negeri.

      Apa sampeyan wis ndeleng ebay? Kadhangkala ana sing adol sing duwe.

      Muga-muga sampeyan begja.

      Greetings.