Temokake Dietes, tanduran kanthi kembang hiasan banget

Panganan Robinsonian

Panganan Robinsonian

Ing Afrika Selatan, ana tanduran sing kepengin weruh lan hiasan banget, kaya tanduran sing bakal diwenehake. Bisa ditandur ing pot lan ing kebon, ing njero ruangan lan ing njobo, lan saliyane, gampang banget dirawat.

Jeneng sampeyan Panganan, lan minangka tanduran sing, yen thukul saka rimpang, mesthi njaga godhonge. Kembang sing apik banget mesthi dadi daya tarik utamane. Lha, sapa sing bisa nolak kaendahane?

Diet bicolor

Diet bicolor

Tanduran diet kalebu kulawarga Iridaceae, kaya lili. Dheweke duwe godhong linier, sing tuwuh kurang luwih nganti sak meter, warnane ijo lan ijo tuwa. Kembang kasebut katon diklumpukake ing kembang, lan duwe 6 tepal (yaiku bagean kembang sing nglindhungi organ seksual, sing diarani perianth, nalika corolla lan calyx ora bisa dibedakake kanthi cetha). Ing genus botani iki umume yen dheweke duwe noda ing pangkal, kaya sing bisa dideleng ing gambar ndhuwur Diete bicolor. Kasedhiya nalika musim semi lan musim panas, nanging yen swasanane entheng, Sampeyan uga bisa nindakake kabeh taun.

Ing budidaya yaiku a tanduran matur nuwun sanget, sing bisa langsung kena srengenge lan ing semi-shade (anggere duwe cahya luwih akeh tinimbang shade). Kajaba iku, tahan banget kanggo kahanan garing lan kurang banyu, saengga mung perlu disiram kaping seminggu. Siji-sijine kekurangan yaiku ora ngidinke kadhemen utawa beku (mung nganti -2 )C), nanging kaya sing wis dakkandhakake, sampeyan bisa entuk dekorasi omahmu kabeh wektu sampeyan pengin.

Diet grandiflora

Diet grandiflora

Disaranake banget dibuahi saben 15 dina kanthi pupuk khusus kanggo tanduran bulbous. Kanthi cara iki, kita bakal njaga Diet supaya sehat lan kuwat; ora dingerteni yen saben taun bakal muncul tunas anyar sing bakal diisi kembang anyar 🙂.

Minangka substrat sampeyan bisa nggunakake gambut ireng kanthi perite sing padha, lebokake lapisan lempung vulkanik pisanan ing njero pot (utawa bolongan tanduran).

Sampeyan bisa nggedhekake tanduran kanthi divisi rimpang nalika wis rampung mekar, utawa dening wiji disebar langsung ing wiji nalika musim semi.

Apa sampeyan ngerti Dietes? Apa sampeyan seneng?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mabel ngandika

    Tanduran iku kaendahan, aku ora bisa nemokake ing Azul, kuthane.