Pakis Pedhang (Nefrolepis elevata)

Nevrolepis elevata minangka pakis sing gampang ditandur

Gambar - Wikimedia / Mokkie

El Nefrolepis ngluhurake Iki minangka pakis sing dikasihi ing njero omah, uga ing kebon naungan. Sanajan kanthi jeneng kasebut sampeyan ora ngerti babagan tanduran apa sing bakal kita gunakake, sampeyan kudu ngerti manawa dikenal minangka pakis pedhang. Asring disimpen ing pot sing digantung ing langit-langit, amarga godhonge, sing sejatine fronds, digantung ing tanduran.

Pangurusane cukup sederhana, wiwit tuwuh kanthi alami ing wilayah sing dilindhungi raja lintang, lan bisa nahan adhem kaya ngono. Amarga alasan iki, adaptasi apik banget kanggo urip ing njero omah, ing kamar sing ora ana akeh cahya. Saiki, katon apik banget ing kebon utawa teras.

Asal lan karakteristik pakis pedhang

Pakis pedhang dadi wewayangan Gambar - Tampilan piksel Flickr / themozhi

El Nefrolepis ngluhurake Iki minangka pakis sing urip ing wilayah tropis ing jagad iki, lan uga salah sawijine wit sing tanpa batang sing tumindak minangka batang bisa ngukur luwih akeh: godhonge bisa nganti 1 meter. Iki diarani fronds, lan iku abadi; yaiku, dheweke tetep ijo ing tanduran suwene suwe. Nanging pungkasane, nalika ana sing anyar muncul, sing ngisor bakal mati. Iki ora prelu kuatir, amarga minangka proses alami tanduran.

Ora duwe kembang, iki tanduran senam. Sanajan ora prelu dadi salah sawijining omah sing paling populer ing omah lan uga ing kebon. Wutah cepet lan, kaya sing bakal diandharake ing ngisor iki, ora angel dijaga.

Apa sing ngurus Nefrolepis ngluhurake?

Yen sampeyan wani duwe salinan dhewe, sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku amarga asale mung bisa thukul ing njaba taun kanthi iklim sing entheng, ing endi ora ana utawa frosts sing ringkih. Mula, yen ing musim salju suhune mudhun kurang saka nol derajat, mula luwih becik dibalekake, paling ora nganti cuaca apik maneh. Kanthi cara iki, sampeyan bisa sehat lan ora rusak.

 

Lan kanthi tembung kasebut, ayo ndeleng kanthi rinci kepiye pakis pedhang dirawat:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing bakal dibayangake yen arep njaba. Kosok baline, yen arep ana ing omah, disaranake dilebokake ing ruangan sing akeh cahya mlebu lan adoh saka draf supaya bisa tuwuh kanthi apik; Saiki, sampeyan uga kudu ngerti manawa minangka salah sawijining tanduran njero ruangan sing paling sithik.

Irigasi lan asor

El Nefrolepis ngluhurake Iki minangka tanduran sing kudu disiram kanthi rutin. Ing mangsa panas, yaiku nalika paling panas, lemah cepet garing saengga bisa disiram sekitar 3 kali seminggu. Nanging ing musim gugur lan utamane musim salju, amarga biasane udan lan suhune luwih sithik, sampeyan kudu mbuwang banyu.

Saliyane, yen ngomong babagan asor, penting yen sampeyan iki pakis sing urip ing iklim sing lembab, kanthi asor dhuwur. Iki gampang dipriksa: cukup priksa cuaca ing kutha utawa kutha ing endi tanduran iki tuwuh ing situs web meteorologi (ing Spanyol kita duwe AEMET, utawa Badan Meteorologi Negara). Yen kurang, kurang saka 50%, luwih becik disemprot nganggo banyu utawa udan tanpa jeruk nipis saben dina.

Lemah utawa landasan

Pakis pedhang minangka tanduran teduh

Gambar - Wikimedia / Dick Culbert

  • Taman: tanduran iki tuwuh ing lemah sing sugih ing bahan organik lan saluran sing apik.
  • Pot kembang: Yen sampeyan pengin nggawe pot, penting sampeyan lebokake landasan universal, nanging ora mung siji, nanging sing duwe perlite lan kualitas, kayata iki.

Pelanggan

Pakis pedhang ngapresiasi kontribusi pupuk nalika musim semi lan musim panasYa wis nalika tuwuh. Nanging kompos apa sing digunakake? Minangka produk alami, salah sawijine bakal sukses banget: guano, kompos, mulsa, cacing, pupuk sapi, endhog. Yen sampeyan butuh saran liyane, klik Link iki lan sampeyan bakal diarahake menyang artikel sing ditulis kanthi tepat babagan pupuk organik.

Pupuk uga bakal mbantu. Dheweke dikenal minangka pupuk kimia, lan efektifitas biasane luwih cepet. Kita bisa pupuk pakis karo: pupuk universal (didol Kene) utawa kompos kanggo tanduran ijo (didol Kene). Mesthine, sampeyan kudu ngetutake pandhuan ing kontainer.

Transplan

Minangka tanduran sing tuwuh kanthi cepet, mula kita kudu ngganti pot saben 2 taun udakara. Iki bakal rampung ing musim semi, yen suhu minimal paling sethithik 18ºC. Penting, yen ora diganti ing mangsa adhem, amarga adhem ora mung bisa nyuda pertumbuhane, nanging uga bisa ngrusak.

Yen sampeyan rencana nandur ing lemah, sampeyan uga kudu ngenteni musim semi bisa mapan. Bor bolongan lan isi karo lemah sing wis dikumbah kanthi apik.

Rustitasitas

Pakis pedhang bisa nahan fros sing ringkih anggere tepat wektu nganti -2 ° C

Tuku ngendi?

Entuk pakis pedhang saka kene:

Apa sampeyan mikir babagan dheweke Nefrolepis ngluhurake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.