Nefrolepis

Nefrolepis cordifolia 'duffii'

Nefrolepis cordifolia 'duffii'
Gambar - Flickr / guzhengman

ing Nefrolepis Iki minangka salah sawijining pakis sing paling populer, ing kebon lan teras uga ing njero omah. Regane hias banget, nanging kudu dielingi manawa gampang ngrawat lan njaga kesehatan.

Tingkat pertumbuhan sing diduweni cukup cepet, nanging amarga tuwuh ora akeh padha becik kanggo tuwuh ing endi wae, ing lemah utawa ing pot.

Asal lan ciri

Nefrolepis ngluhurake

Nefrolepis ngluhurake
Gambar - Wikimedia / Mokkie

Protagonis kita yaiku tanduran sing kalebu genus Nefrolepis, sing digawe udakara 30 spesies sing asale saka wilayah tropis lan subtropis ing jagad iki. Dheweke bisa nganti dhuwur antarane 30cm lan siji meter, kanthi godhong luwih utawa kurang dawa lan bipinnate, kanthi warna ijo.

Spesies sing paling populer yaiku:

  • Nefrolepis cordifolia: dikenal minangka pakis serrucho, minangka tanduran sing asale saka daerah tropis ing Amerika lan Eurasia. Godhong utawa godhonge asem, kanthi petioles dawane 9-18cm, lan tuwuh nganti 40-50cm.
  • Nefrolepis ngluhurake: dikenal minangka pakis umum, pakis kriting utawa pakis domestik, minangka tanduran sing asale saka wilayah tropis, ing papan kasebut urip ing alas lembab. Wutah nganti dhuwur maksimal 40cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Nefrolepis hirsutula

Nefrolepis hirsutula
Gambar - Wikimedia / Tauʻolunga

Yen sampeyan pengin duwe salinan, saran supaya sampeyan ngurus kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi:
    • Eksterior: ing semi-shade, direksa angin segara lan frost.
    • Interior: ing kamar sing padhang, utawa ing teras interior sing direksa srengenge langsung.
  • Bumi:
    • Panci: gunakake landasan sing akeh bahan organik, kanthi saluran sing apik. Contone, campuran sing apik yaiku: 60% mulsa + 30% perlite + 10% pumice utawa akadama.
    • Taman: ditandur ing lemah sing subur lan lemes.
  • Irigasi: asring. Banyu 4 utawa 5 kaping ing mangsa panas, lan saben 3-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas disaranake dibuahi karo pupuk kanggo tanduran ijo (kayata iki), utawa nganggo guano (entuk ing granula Kene lan cair, cocog kanggo pot, Kene).
  • Multiplikasi: dening spora (angel) utawa divisi pembunuhan nalika musim semi.
  • Rustitasitas: Gumantung saka spesies, nanging umume bisa tahan fros nganti -3ºC anggere tepat wektu lan ora suwe.

Apa sampeyan mikir babagan Nefrolepis?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Robert ngandika

    padha ora menehi kula
    kepiye carane garing?
    nanging aku bakal terus nyoba
    matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Yen sampeyan ora ragu-ragu, takon marang Robert 🙂 Wani.

  2.   Zoila ngandika

    Dheweke tuku aku pakis nepholepis elevata lan diselehake ing pojok ruangan, cedhak jendela. Ing kana srengenge surup,
    Apa bakal mbebayani pakisku? Matur suwun kawigatosan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Zoila.

      Ya, luwih becik kowe golek area liyane, luwih dilindhungi.

      regards