Ketemu 4 jinis Pelargonium

Pelargonium mekar

Pelargonium minangka tetanduran perennial sing ngasilake godhong lan kembang sing padha karo genus Geranium sing pungkasane diarani padha karo: geranium. Dheweke cocog kanggo duwe pot utawa tanduran, utawa uga ing kebon.

Werna kelopak kasebut nyenengake banget, saengga bisa narik macem-macem serangga sing migunani kayata tawon, sing bakal mutusake mlaku-mlaku ngubengi kebon kanggo polinasi sayuran sampeyan. Ketemu 4 jinis Pelargonium.

pelargonium australe

pelargonium australe

P. australe

Pelargonium sing apik iki minangka tanduran herba abadi saka Australia. Ndhuwur 50cm, lan godhonge ana udakara 5 lan 7 lobus. Tuwuh ing srengenge kebak lan iyub-iyub sebagean, lan adaptasi kanthi apik kanggo kabeh jinis lemah.

Pelargonium kuburan

Pelargonium kuburan

P. kuburan

P. graveolens minangka tanduran semak-semak sing asale saka Afrika Selatan, Zimbabwe lan Mozambik Ukurane nganti 1,5 meter lan ambane 1m. Godhonge duwe lobus sing beda-beda, lan pinggir keriting, ijo. Ngasilake kembang wiwit musim panas nganti pungkasan musim gugur / awal mangsa.

Pancen adaptasi apik karo urip ing semi-shade, nanging luwih seneng srengenge kebak.

Pelargonium peltatum

Pelargonium peltatum

P. peltatum

P. peltatum asring dikenal minangka geranium air terjun utawa geranium gantung. Iki minangka subshrub sing asale saka Afrika Selatan dhuwure 2 meter. Godhonge cilik, bentuke bunder, warnane ijo. Kembang sing apik mekar nalika musim panas, kanthi srengenge kebak uga ing semi-shade.

Pelargonium x hortorum

Pelargonium x hortorum

P. x hortorum

Uga dikenal minangka geranium kebon, mallow, mallow utawa zonal geranium, yaiku hibrida pelargonium zonale y Panjaluk pelargonium. Godhonge gedhe, lan ngasilake pirang-pirang kembang kanthi praktis ing kabeh taunkajaba ing mangsa adhem.

Sijine ing separo bayangan lan sampeyan bakal bisa ndeleng carane tuwuh well.

Sing endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria Ines Patron ngandika

    gaib kabeh pelargonium. loman ing kembang lan warna. iku kertu liar kanggo kebon. salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Ya pancen larang regane. Matur suwun komentar, María Inés. 🙂

  2.   Patricia Quinones Jaimes ngandika

    Hai Monica! Aku saka Acapulco Mexico, aku lagi biasa ngolah kebon, tanduran pot amarga aku ora duwe kebon. . Aku bungah amarga aku ndandani omahku lan aku pengin kalebu akeh tanduran lan blog sampeyan bakal migunani banget kanggo aku. . Salam lan Thanks kanggo pengalaman lan kawruh sing sampeyan nuduhake karo kita?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Yen sampeyan duwe pitakon, ngerti, takon 🙂
      A Salam.

      1.    Patricia Quinones Jaimes ngandika

        Halo Sugeng Dina !!! Yen rampung ngganti tanduran, apa aku bisa menehi banyu?
        Lan yen aku mung ngganti tanduran lan ora seneng karo rupane, kenapa dheweke kadang ditinggalake, utawa kanthi gagang sing dawa banget utawa cendhak, suwene bisa dak ganti maneh?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Patricia.
          Aku mangsuli sampeyan kanthi bagean:
          -Ya, sawise transplan sampeyan kudu ngombe.
          -Yen sampeyan bubar bubar, lan musim semi utawa musim panas, sampeyan bisa nyetel ing dina sing padha.
          A Salam.

          1.    Patricia Quinones Jaimes ngandika

            OKE... Matur nuwun Monica?


  3.   Patricia Quinones Jaimes ngandika

    OK Monica Matur suwun. . . Dina sing diberkahi !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Salam kanggo sampeyan 🙂