Sinau babagan macem-macem jinis Sedum

Ana akeh jinis Sedum

Sedum minangka tanduran sing asring digawe komposisi, ing pot utawa tanduran, utawa ing rockeries. Dheweke tuwuh kanthi cepet, lan duweni nilai hias sing dhuwur, sing ditambahake kanthi gampang supaya tetep sehat ndadekake succulents sing menarik banget.

Saiki, yen sampeyan pengin duwe koleksi sing apik nanging sampeyan ora yakin spesies apa sing ana, Sabanjure kita bakal nuduhake sampeyan jinis Sedum sing paling dikomersialake.

Varietas utawa jinis sedum

Sedum minangka succulents sing bisa ditanam ing pot lan ing kebon. Dheweke urip kanthi apik ing iklim panas, sanajan sampeyan bakal weruh, ana akeh spesies sing ora wedi karo Frost:

Acèh sedum

Sedum acre punika crass

El Acèh sedum, dikenal minangka pampajarito, iku crass sing kita temokake ing Eropah. Tekan dhuwur maksimal 12 sentimeter, lan tuwuh gagang kanthi godhong ijo, sing thukul saka batang sing bisa tuwuh kanthi lurus utawa ing lemah. Kembang kasebut kuning lan bentuke lintang. Tahan kadhemen lan frost nganti -20ºC.

Adolphii ijo

Sedum adolphii minangka tanduran subshrub

Gambar - Wikimedia / Dryas

El Adolphii ijo bisa uga kalebu Echeveria, genus tanduran succulent liyane sing uga gampang tuwuh. Iku asli saka Meksiko, lan tuwuh kaya tanduran sing creeping, tekan dhuwur 30 sentimeter. Ora tahan adhem.

Album sedum

Album Sedum minangka tanduran cilik

Gambar - Flickr / PhotoLanda

El Album sedum, dikenal minangka cat anggur, iku tanduran asal Eropah sing dhuwuré nganti 30 sentimeter. Godhongé ana glabrous, lan ngasilake kembang putih sing diklompokaké ing inflorescences corymb-shaped. Tahan frosts nganti -30ºC kanthi apik.

Sedum amplexicaule

Sedum amplexicaule minangka succulent

El Sedum amplexicaule Iku crass cilik, kang tekan dhuwure 10-15 sentimeter, asli saka wilayah Mediterania. Godhongé wernané ijo abu-abu, lan kembangé kuning. Apike kanggo duwe ing kebon, amarga ndhukung frosts nganti -7ºC.

Sedum brevifolium

Sedum brevifolium minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Tigerente

El Sedum brevifolium Iku succulent dikenal minangka Arrocillo de los Muros, minangka ana, uga ing latar stony, ngendi iku biasane ketemu. Iku asli saka Afrika Lor lan Eropah Kidul, lan tekan dhuwur 14 sentimeter. Godhongé cilik, ijo, lan ngasilake kembang putih. Ndhukung nganti -5ºC.

Sedum clavatum

Sedum clavatum minangka crass

Gambar - Flickr / Ryan Somma

El Sedum clavatum iku crass native kanggo Meksiko. Tuwuh mbentuk rosette nganti dhuwur 10 sentimeter kanthi godhong ijo fleshy, sing ditutupi bubuk putih. Kembange putih. Bisa tahan frosts nganti -5ºC.

Sedum dasyphyllum

Sedum dasyphyllum minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Isidre blanc

Dikenal minangka pasugatan beras, ing Sedum dasyphyllum Iku asli crass Eropah Tengah lan Kidul sing mrodhuksi godhong glaucous cilik lan kembang putih. Biasane umume ora nganti 10 sentimeter, nanging bisa ditambahi nganti ambane kaki. Tahan nganti -30ºC.

sedum dendroideum

Ana akeh jinis sedum

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

El sedum dendroideum, dikenal minangka luh María, minangka tanduran asli Meksiko. Tekan ndhuwur 30 sentimeter, lan mbentuk rosettes saka godhong ijo kanthi pinggir abang sing sprout saka gagang. Kembangé kuning, lan tahan kadhemen lan beku nganti -5ºC.

Sedum forsterianum

Sedum forsterianum minangka succulent paneling

Gambar - Wikimedia / Salicyna

El Sedum forsterianum punika crass native kanggo Eropah kidul lan Great Britain, kang tekan dhuwure 15 nganti 30 sentimeter. Godhongé ijo lan ukurane cilik, lan mekar ngasilake kembang kanthi warna kuning sing nyoto. Bisa tahan frosts nganti -12ºC.

Sedum hirsutum

Sedum hirsutum minangka succulent sing nduweni kembang putih

Gambar - Wikimedia / Alberto Salguero

Lan kepiye Sedum hirsutum? Iki minangka tanduran miniatur, asale saka Afrika, sampurna kanggo dipanjakan ing teras sampeyan. Dhuwuré ora ngluwihi 20 sentimeter, lan wis sawetara kembang putih banget kelangan. Ndhukung nganti -2ºC.

sedum hispanicum

Sedum minangka genus saka succulents

Gambar - Wikimedia / Salicyna

El sedum hispanicum Iki minangka tanduran sing, nalisir, ora asli Spanyol, nanging ing Eropa Tengah lan Asia Kulon, sanajan dikenal minangka cemara Spanyol. Tekan ndhuwur 20 sentimeter. Tuwuh ngasilake godhong daging, ijo, lan daging. Kembang kasebut putih, lan bentuke lintang. Ndhukung nganti -27ºC.

Linear ijo

Sedum lineare nduweni godhong elongated

Gambar - Wikimedia / Derek Ramsey

El Linear ijo iku crass native kanggo Asia Wétan. Nduweni bantalan semak, kompak banget (dhuwur ora ngluwihi 15 sentimeter), lan godhong ijo sing elongated. Kajaba iku, ngasilake kembang kuning. Kaya-kaya ora cukup, tahan nganti -20ºC.

Sedum maniko

Sedum makinoi minangka succulent kanthi godhong ijo

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

El Sedum maniko punika crass native kanggo Asia sing tekan dhuwur 10 sentimeter. Godhongé ijo, wujudé bunder, lan cilik. Kembang kasebut kuning, uga cilik nanging apik banget. Iku tahan banget, bisa tahan frosts nganti -20ºC.

Sedum

Sedum morganianum minangka crass hanging

Gambar - Flickr / manuel mv

El Sedum Iki minangka crass sing dikenal kanthi jeneng sedum burrito utawa buntut burro. Iku native kanggo Meksiko lan Honduras, lan develops hanging utawa creeping stems nganti 30 centimeters dawa. Godhongé cilik, wernané biru-ijo. Iki ngasilake kembang jambon utawa abang ing pungkasan batang. Ora ndhukung kadhemen, mung nganti -1ºC yen frosts tartamtu lan wektu cendhak banget.

Sedum multicep

Sedum multiceps minangka sub-shrub succulent cilik

Gambar - ionantha.cz

El Ijo multiceps Iki asale saka Aljazair, lan minangka salah sawijining sing paling akeh digunakake minangka tanduran pendamping kanggo bonsai. Wis cendhak banget, ijo, godhong linear sing tuwuh dikelompokake ing rosettes. Tekan dhuwur udakara 20 sentimeter, lan ngasilake kembang kuning. Tahan nganti -10ºC.

Sedum nussbaumerianum

Sedum bisa potted

Gambar - Flickr / Joe Mud

El Sedum nussbaumerianum iku crass dikenal minangka sedum emas utawa sutra tembaga. Iku native kanggo Meksiko, lan tuwuh nganti 15 sentimeter ing dhuwur kanthi ambane kira-kira 30 sentimeter. Wis godhong elongated, meh segi telu ing wangun, oranye-kuning ing werna. Sayange, ora tahan kadhemen, mung nganti -1ºC.

Sedum pachyphyllum

Sedum pachyphyllum minangka succulent ijo

Gambar - Wikimedia / Illustratedjc

El Sedum pachyphyllum iku crass native sing dipercaya asli Meksiko, khusus Oaxaca, nanging durung cetha. Tekan ndhuwur 30 sentimeter, kanthi gagang sing biasane tuwuh merayap utawa nggantung saka godhong sing bentuke driji daging lan ijo. Kembang kasebut kuning lan bentuke lintang. Tahan frosts entheng, nganti -3ºC.

sedum palmeri

Sedum palmeri minangka crass gantung

Gambar - Wikimedia / Emmanuel Douzery

El sedum palmeri Iku asli crass Meksiko digunakake digunakake kanggo dekorasi patio lan balconies. Tekan ndhuwur 15 sentimeter, lan develops creeping stems saka godhong ijo glaucous karo wates Jambon. Iki mekar ngasilake kembang kuning. Ndhukung frosts mudhun nganti -9ºC, sanajan luwih becik ora duwe tanpa perlindungan yen mudhun ing ngisor -4ºC.

Sedum praealtum

Sedum praealtum minangka tanduran succulent

Gambar - Flickr / Seán A. O'Hara

El Sedum praealtum Iku asli crass Meksiko sing wis katon shrubby. Ukurane nganti 1,5 meter, lan duwe godhong spatulate ijo-kuning sing tuwuh dadi rosette. Kembang kasebut kuning, lan sprout saka tengah rosette. Ndhukung nganti -3ºC.

Sedum rubrotinctum

Sedum minangka genus saka succulents

El Sedum rubrotinctum, dikenal minangka sutra abang, iku tanduran native kanggo Meksiko sing dhuwuré nganti 20 sentimeter. Godhongé awujud daging, wujud driji, wernané ijo, sanajan pucuké dadi abrit, luwih-luwih kena sinar matahari. Mekar ngasilake kembang kuning, lan tahan nganti -6ºC.

Rock sedum (sadurunge iku Sedum refleksum)

Sedum rupestre minangka succulent kanthi godhong alus

Gambar - Wikimedia / Liné1

El Rock sedum, dikenal minangka cakar kucing utawa immortelle, minangka tanduran Eurosiberian sing tekan dhuwure 10 nganti 40 sentimeter, gumantung ing iklim (sing luwih anget, luwih akeh). Godhongé elongated lan rada daging, werna ijo glaucous. Kembangé sprout akeh banget saka sisih ndhuwur batang, lan kuning. Tahan frosts nganti -30ºC.

Sedum sediform

Sedum sediforme minangka crass cilik

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

El Sedum sediform iku crass native kanggo wilayah Mediterania. Tuwuh tegak, dhuwuré 30 nganti 40 sentimeter. Wis godhong biru glaucous oblong, lan kembang kuning sprout saka stalk kembang cendhak. Iki tahan frosts nganti -18ºC.

Sedum tontonan (saiki Hylotelephium spectabile)

Sedum spectabile nduweni kembang jambon

Gambar - Wikimedia / Jerzy Opioła

Biyen dikenal minangka Sedum tontonan, disebut Autumn sedum, punika crass native kanggo China. Tekan ndhuwur 45 sentimeter, lan nduweni godhong ijo kanthi pinggir bergerigi. Kembang kasebut diklompokaké ing cymes nganti ambane 15 sentimeter, lan wernane jambon. Sawise diaklimatisasi, bisa tahan nganti -10ºC.

sedum spurium

Sedum spurium minangka crass utawa succulent

Gambar - Wikimedia / Salicyna

El sedum spurium, disebut bajingan silky, punika crass native kanggo Kaukasus sing tekan dhuwur 50 sentimeter, sanajan batangé cenderung tuwuh kanthi horisontal. Nduweni godhong ijo kanthi pinggir serrated, sing mbentuk rosettes. Kembang bisa putih, ungu, layung, jambon utawa abang gumantung saka macem-macem utawa kultivar. Tahan kadhemen nganti -20ºC.

Care

Saiki sampeyan wis ngerti spesies sing paling umum, ayo pindhah menyang perawatan. Tanduran iki gampang banget dirawat. Nyatane, dheweke mung butuh Dumunung ing srengenge kanthi lengkap, duwe substrat sing cocog kanggo saluran banyu (kayata gambut lan perlit 50%) utawa siji kanggo kaktus lan succulents. (didol Kene), lan direksa saka Frost yen lagi spesies kadhemen.

Dheweke ora dikenal minangka hama utawa penyakit, nanging uga sampeyan kudu ngeculake substrat ing antarane mbanyoni lan mbanyoni Yen ora, oyot bisa bosok amarga ana jamur. Ing mangsa rendheng, utawa yen swasana asor banget, sampeyan kudu nonton keong: moluska iki ora bakal ragu-ragu sadetik maneh supaya njupuk gigitan Sedum.

Kanggo liyane, aku mung bisa ngandhani yen sampeyan seneng banget karo tanduran, tanpa mangu-mangu dheweke bakal menehi akeh kabungahan lan marem.

Saka jinis Sedum iki sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria Silvia ngandika

    Halo, aku seneng ngerti luwih akeh babagan sedum. Aku manggon ing Argentina ing Patagonia lan aku duwe rong jinis sedum sing musim salju iki ngalami suhu -6 ° C lan luwih asri tinimbang saiki. Ngambung

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Silvia.
      We seneng sampeyan seneng.
      Ngomong-ngomong, yen pengin, terusake lan upload foto Sedum sampeyan ing Klompok telegram 🙂
      A Salam.

  2.   Mirna ngandika

    Halo, ing jubin atapku ana sawetara tanduran cilik sing tuwuh ing antarane lumut ing jubin gendheng. Kothak wis tuwa banget lan jubin atap wis diabaikan sawetara taun. Aku pengin ngirim foto supaya sampeyan bisa menehi katrangan babagan apa lan carane ngurus. Aku njupuk saka plafon lan dilebokake ing pot mini. Kayane "kreta" iki, ana sawetara beda lucu banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirna.
      Sampeyan bisa ngirim foto menyang profil facebook, utawa klompok telegram.
      A Salam.

  3.   jackie ngandika

    Hello!
    Aku duwe pirang-pirang tanduran iki, lan aku seneng banget, nanging ora akeh prelu kanggo aku. Wabah kasebut ambruk lan aku ora ngerti yen amarga lemah sing dak lebokake…. Iku karo kompos. Isih, ora kabeh diwenehake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jaky.
      Sedum butuh lemah sing dicelupake kanthi becik, kayata gambut ireng dicampur karo perlit sing padha.
      A Salam.