Rosemary nggunakake

semak kanthi kembang ungu sing diarani rosemary

Tanduran sing misuwur ing Spanyol kanthi jeneng rosemary, yaiku semak arum sing duwe akeh mupangat ing konsumsi.

Wiwit jaman biyen, rosemary diwenehake akeh panggunaan obat lan kuliner. Iki uga digunakake minangka tanduran hias ing njero ruangan lan njobo ruangan, sing menehi ambu sing enak lan khas kanggo lingkungan.

Asal lan ciri

cabang tanduran aromatik sing diarani rosemary

Rosemary minangka ramuan aromatik saka wilayah Mediterania kanthi karakteristik kayu lan ijo, tanduran sing bisa ngukur nganti rong meter lan tahan banget kanggo iklim garing lan semi-garing.

Godhonge cilik lan akeh lan memanjang.. Ing sisih ndhuwur godhong ijo peteng lan ing sisih ngisor putih lan ditutupi godhong cilik sing ayu.

Kembang digawa ing prapatan batang lan godhong lan umure udakara limang milimeter lan warna biru utawa ungu cahya. Rosemary cenderung umum banget ing wilayah Kepulauan Canary, Azores, Madeira, Ukraina, Bulgaria, lan Crimea.

Cara adaptasi ing lemah sing ora apik tenan lan mekar kaping pindho saben taun ing musim gugur lan musim semi.

Amarga resistensi tartamtu, produksi rosemary duwe bathi banget. Ana udakara satus taneman lan ana sing hibrida, saliyane mbutuhake banyu akeh lan mung perawatan herbisida utawa pupuk, minangka ramuan sing gampang tuwuh kanthi akeh mupangat.

 Propiedades

Sifat rosemary beda-beda, utamane ing bidang obat. Kanthi nyiyapake kanthi bener, bisa ngrampungake antiseptik, reresik, pencernaan, antispasmodik, diuretik, hipotensi, lan liya-liyane, lan panggunaan kasebut dianjurake banget kanggo aja keracunan amarga akumulasi bahan kimia ing awak.

Antarane sifat liya, rosemary ngemot asam kafein lan rosmarinat sing akeh. Komponen kasebut penting banget minangka antioksidan sing bisa digunakake karo awak kanggo nundha pratandha tuwa lan eksternal saka tuwa.

 Panggunaan medis lan kosmetik

Saliyane dadi ramuan aromatik, akeh digunakake ing masak lan saiki kasedhiya bahan utama ing macem-macem resep. Sifat rosemary digunakake kanthi akeh ing obat-obatan lan kosmetik lan gegayutan karo panggunaan obat ramuan iki, ing ngisor iki bisa didhaptar:

Penyakit pernapasan kayata watuk, flu lan panandhang asmaNapas ing uap banyu rosemary ngresiki saluran napas.

Iki luwih milih pencernaan lan nyuda gas. Infus minangka cara paling apik kanggo njupuk kauntungan saka sifat rosemary iki.

Amarga akeh isine wesi rosemary ngalangi pratandha penyakit iki.

Antioksidan gedhe sing ana ing tanduran iki migunani banget kanggo mbantu nyegah lan nglawan penyakit sing elek iki. Babagan Alzheimer, sifat pelindung neuro saka rosemary Dheweke bisa nyegah amarga kasunyatan manawa migunani banget kanggo ketajaman lan memori mental.

Dheweke uga tumindak apik kanggo ngontrol lan nyuda efek migren lan ngelu ing umum

Amarga sifat bakterisida, rosemary bisa digunakake minangka komplemen kanggo antibiotik kanggo sawetara kasus.

Wiwit rosemary iku anti-inflamasi sing kuat, bisa mbalikke gejala arthritis. Asam uratolik minangka komponen sing bisa nglawan kelainan tulang rawan iki.

Saliyane nggunakake medis, rosemary uga nggunakake kosmetik sing jembar. Ora mung bisa nyegah lan mbalikke sawetara kasus alopecia, nanging amarga saka sifat sing ningkatake sirkulasi efektif banget tumrap cellulite.

kembang ros mekar

Panganggone rosemary yaiku misuwur banget ing antarane masarakat sing gundul utawa alopecia. Iki amarga ramuan iki nambah faktor aliran getih sing bisa mbantu nyegah rambut rontog. Sampeyan uga efektif banget kanggo ngontrol ketombe.

Iki produk cocog kanggo kebersihan intim lan lisan amarga kemampuan antiseptik. Ing bidang aromaterapi, kemampuan rosemary kanggo nyuda stres lan kuatir ing pasien wis kabukten.

Repertoar jembar sing ana gandhengane ing jagad kuliner istimewa banget, amarga wis digunakake kanthi efektif kanggo menehi sentuhan asli lan khas kanggo resep-resep.

Kajaba iku, lan amarga rosemary, minyak, anggur, keju lan butter bisa dirasakake kanggo entuk efek unik ing panganan. Panganggone rosemary wis pirang-pirang atus taun kepungkur Lan amarga gampang budidaya lan adaptasi, janjine bakal ngancani jagad manungsa luwih suwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.