Kepiye cara nglereni geranium?

Geranium gampang reproduksi kanthi potongan

Salah sawijining tanduran kembang sing paling populer yaiku geranium. Sayuran sing apik iki nghias akeh balkon lan teras lan nggawe padhang omah kanggo akeh wong. Keuntungan akeh uga kalebu reproduksi sing gampang ing potongan. Nggawe nglereni geranium minangka tugas sing gampang banget lan ditindakake kanthi apik, bisa ngrasakake luwih akeh kembang kasebut ing musim semi sabanjure.

Supaya sampeyan bisa nggawe nglereni geranium ing omah, kita bakal ngrembug babagan cara langkah demi langkah. Kajaba iku, kita bakal ngomong babagan perawatan sawise perawatan sing dibutuhake tanduran iki. Dadi, yen sampeyan pengin luwih akeh geranium ing omah utawa kebon, aja ragu-ragu terus maca artikel iki.

Kepiye cara nglereni geranium?

Nggawe potongan geranium iku gampang banget

Kanggo mbantu sampeyan nggawe nglereni geranium, kita bakal nerangake kepiye cara langkah demi langkah. Nanging pisanan, kita bakal weruh a dhaptar bahan sing bakal dibutuhake Kanggo tugas iki:

  • arena
  • Knife utawa gunting
  • Panci plastik cilik
  • Substrat wiji
  • Geranium sing wis diwasa
  • Hormon rooting (opsional nanging disaranake banget)

Sawise wis nyiyapake kabeh bahan, mula kita kudu makarya. Kaping pisanan, kita kudu milih batang sing kenthel, paling kuat lan paling sehat. Nalika nglereni kudu sadhuwure ketiak nomer loro sing ana ing nduwur. Tegese: Kita kudu ngethok sadhuwure papan sing godhonge thukul.

Banjur kita cabut kuncup lan godhong sing ana ing sisih ngisor potongan kasebut. Mengko kita kudu nglereni pucuk ngisor sing ana ing ngisor batang, ing sangisore jinis simpul tali. Ing simpul iki yaiku konsentrasi hormon sing tanggung jawab kanggo rooting biasane luwih dhuwur.

Saiki wayahe njupuk pot plastik cilik lan isine campuran wedhi lan landasan kanggo bibit. Kanthi cara iki kita bakal entuk saluran pembuangan sing luwih apik. Idea kasebut yaiku paku ing antarane loro lan telu potongan ing saben pot, cedhak pinggir. Banjur kita kudu nyiram sumur lan nyelehake pot ing papan sing padhang ing omah kita. Supaya cetakan ora katon, luwih becik ora nutupi potongan nganggo plastik.

Sawise sawetara minggu, tatu sing disebabake dening luka kasebut bakal mari lan mula nalika oyot pertama bakal katon. Umume, pemotongan geranium wis duwe sistem oyot sing mantep udakara enem nganti wolung minggu. Nalika musim semi diwiwiti, kita bakal bisa transplantasi saben potongan, sing banjur bakal dadi tanduran. Tujuane yaiku kanggo mindhah saben tanduran menyang pot individu sing diisi substrat biasa. Kanggo pangopènan, tingkat asor sing tetep kudu dibutuhake lan yen frost pungkasan liwati, geranium bisa ditandur ing papan sing dikarepake.

Artikel sing gegandhengan:
Transplantasi geranium

Cara ROOT nglereni geranium

Yen kita tindakake kanthi bener karo langkah-langkah sing kasebut ing ndhuwur kanggo nggawe pemotongan geranium, umume kudu ROOT kanthi apik tanpa kudu nindakake perkara sing istimewa. Nanging, kanggo mesthekake lan mbantu sawetara geranium, disaranake kanggo nyelehake dhasar saben potongan ing sawetara hormon rooting sadurunge dilebokake potongan ing pot. Kanthi cara iki kita bakal ngrangsang tuwuhing oyot.

Perawatan sawise

Saben tanduran mbutuhake perawatan khusus

Sawise potongan geranium tuwuh dadi tanduran kembang sing apik, ana macem-macem perawatan sing penting supaya sayuran iki bisa urip. Kanggo pangopènan geranium, kita kudu fokus ing enem pilar dhasar:

  1. Jam sunar srengenge
  2. Bumi
  3. Irigasi
  4. Pupuk
  5. Penyebaran
  6. Penyakit

Geranium mbutuhake paling ora nem jam srengenge saben dina, yen bisa luwih. Amarga iku, penting banget kanggo nyelehake pot kanthi potongan geranium ing papan sing cocog karo syarat kasebut. Amarga iki, umume ditemokake ing teras, balkon lan ing jejere windows tinimbang ing tengah omah. Yen tanduran ora nampa sinar srengenge cukup, kembang ora bakal mekar.

Minangka kanggo lemah, kompos kebon konvensional cukup. Kanggo ngasilake, kita bisa nambah pupuk kandang utawa kompos. Kanthi cara iki, kesuburan lan saluran banyu bakal ditambah. Kanggo mbantu ngembang, kita bisa tuku pupuk sing dirancang khusus kanggo geranium. Biasane digunakake saben patang enem minggu sajrone ngembang. Dosis gumantung karo merek.

Ngomong bab telu, irigasi, sing paling apik yaiku geranium banyu kaping pindho saben minggu nalika musim panas lan mung seminggu ing mangsa adhem. Apike, aja nganti liwat banyu kanggo nyegah jamur lan uga penyakit liyane. Disaranake banyu ing lemah ing kebon utawa sijine piring kanthi watu ing sangisore pot lan tambahake banyu ing kana. Kajaba iku, penting banget supaya aja kebanjiran tanduran.

Artikel sing gegandhengan:
Sepira kerepe kanggo ngombe geranium?

Nyebar lan penyakit

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, geranium gampang disebar kanthi cara motong. Kita bisa nyiyapake ing musim gugur lan ngidini overinter. Umume tanduran kalebu jinis mode hibernasi. Ing negara iki, dheweke ora kudu disiram akeh. Sawise jam sunar srengenge mundhak maneh ing musim semi, geranium bakal diaktifake maneh.

Sanajan sejatine tanduran iki tahan banget, bisa entuk jamur lan bintik-bintik godhong. Iki pancen bener yen lingkungan lembab banget. Amarga iku, disaranake nyelehake geranium ing papan sing ana ventilasi sing ora ana draf. Sanajan hawa sithik bisa nyebabake penyakit tartamtu, keluwihan bisa nyuda batang tanduran, ngrusak pertumbuhane. Supaya tanduran ora nyia-nyiaya energi kanthi ora disengaja, disaranake mbusak kembang sing mati.

Kanthi ngetutake langkah-langkah lan tips perawatan iki, sampeyan ora mung bakal bisa ngrawat geranium diwasa kanthi bener, nanging uga ngasilake liwat potongan lan saengga bisa duwe luwih akeh kembang kanggo musim semi sabanjure. Werna sethithik bisa nggawe padhang omah kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.