Kepiye cara nglereni ivy?

 

Ivy bisa direproduksi kanthi stek

Ivy minangka tanduran sing apik lan apik banget. Ora mung kanggo rong aspek kasebut, mula duwe popularitas, yen ora uga gampang diopeni lan cara sederhana supaya bisa ngasilake liwat potongan. Iki minangka sayuran sing cocog kanggo dekorasi tembok lan tembok utawa kisi. Kanthi iki sampeyan bisa nggawe karpet ijo sing apik lan menehi sentuhan alami kanggo lingkungan kita. Kanggo entuk spesimen liyane saka tanduran iki, pilihan sing gampang yaiku nggawe potongan ivy.

Kanggo mbantu sampeyan ngasilake ivy, kita bakal nerangake ing artikel iki kanthi langkah-langkah carane nggawe potongan tanduran iki. Uga, kita bakal ngomong sethithik babagan cara ROOT Ivy, utawa kepiye carane ngerti yen wis entuk oyot. Kita uga bakal nyebutake perawatan sing dibutuhake tanduran iki. Dadi, yen sampeyan mikir nggawe potongan ivy, waca.

Kepiye cara nggawe potongan ivy?

Nggawe potongan ivy iku gampang banget

Sadurunge miwiti nggawe pemotongan ivy, luwih dhisik kudu mriksa manawa sampeyan duwe bahan ing ngisor iki:

  • Piso sing landhep, diresiki, cukur utawa gunting
  • Substrat universal utawa seedbed
  • Panci kanthi dhuwur minimal sepuluh sentimeter
  • Ivy
  • Hormon rooting (opsional)

Sawise entuk kabeh sing dibutuhake, mula kita bakal bisa kerja. Kita bakal nerangake langkah demi langkah nggawe potongan ivy.

Gagang Motong

Yen wis duwe ivy kanggo ngekstrak potongan kasebut, kita kudu mikir jinis apa miturut umure: Batang enom utawa lawas. Ing kasus sing pertama, yaiku tunas sing lembut sing ana ing sisih paling njaba cabang tanduran. Biasane, godhong pertama ukurane luwih cilik lan warnane ijo biasane luwih entheng. Yen ivy sing duweni saka bocah-bocah enom, mula kita kudu ngethok kabeh tembakan, ora mung bagean sing pungkasane luwih alus. Biasane ivy sing tuwuh saka batang iki biasane mundhak akeh lan sregep banget.

Kosok baline, yen ivy sing ana luwih tuwa, yaiku yen wis ngasilake woh-wohan, batang sing ana ing sisih ngisor dadi luwih entheng. Tanduran sing metu saka potongan jinis ivy sIku cenderung wujud jinis wit cendhak kanthi kecenderungan tuwuh utawa menek.

Salah siji cara, ing kaloro kasus kasebut Kita kudu nglereni antarane 50 lan 60 sentimeter supaya bisa entuk sawetara potongan. Kita uga duwe pilihan kanggo motong batang sing luwih cekak, nanging kita bakal entuk luwih sithik potongan.

Substrat kasebut

Nyiyapake landasan kanggo nglereni ivy ora dadi misteri. Sampeyan mung kudu ngisi pot paling sethithik sepuluh sentimeter karo. Trik kanggo nambah pemukiman substrat yaiku nutupi pot ing lemah. Kajaba iku, ora perlu ngencengi nganggo tangan. Kita kudu eling paling ora rong sentimeter saka ndhuwur pot kudu ditinggalake gratis, supaya banyu luwih gampang.

Nglereni potongan ivy

Nalika nglereni, Kita kudu ngetung papat utawa limang godhong utawa tunas saka pucuk batang kasebut. Motong kudu digawe setengah sentimeter ing ngisor tunas utawa godhong pungkasan. Proses iki kudu dibaleni nganti batang entek. Yen ana tunas tunas ing pucuk batang, luwih becik dipotong banjur wiwiti ngetung saka kana.

Sawise entuk sawetara potongan kanthi paling ora patang godhong, langkah sabanjure yaiku Cut godhong loro ngisor supaya cedhak karo batang, nanging nyoba ora natoni. Kanthi cara iki kita bakal duwe potongan kanthi mung rong godhong ing sisih ndhuwur.

Tanduran nglereni ivy

Tanduran potongan ivy gampang banget. Kita njupuk potlot, teken utawa yen ora driji lan nggawe bolongan ing njero landasan. Ukurane kudu cukup gedhe kanggo nampung pemotongan. Yen pot kasebut cukup jembar, kita bisa nandur luwih akeh potongan, nanging Kita kudu tetep ninggalake antarane telu nganti patang sentimeter ing antarane siji.

Nalika ngenalake pemotongan, kita kudu nindakake meh menyang sheet pisanan. Banjur sampeyan kudu pencet landasan menyang nglereni lan mudhun. Kanthi cara iki kita priksa manawa kontak antarane lemah lan pemotongan luwih gedhe.

Banyu

Saiki mung langkah pungkasan: Irigasi. Kapan transplantasi utawa nyebar, kita kudu ngrampungake tugas kanthi irigasi saengga substrat kasebut mapan lan pungkasane ngetokake hawa sing ana ing njero ruangan. Kajaba iku, mbanyoni pisanan iki penting banget amarga potongan kasebut diubengi substrat kanthi film banyu tipis ing sisih ndhuwur.

Thanks kanggo jarak, substrat bakal bisa menehi kelembapan nalika wis dibutuhake. Kanthi cara iki kita bakal nyegah supaya ora garing. Sampeyan uga kudu eling yen sajrone stek bisa oyot, lemah kudu lembab, nanging kudu ati-ati, aja nganti kebak banyu.

Kepiye cara ngethok cara motong ivy?

Hormon rooting ora perlu kanggo ivy

Yen kita wis ngetutake langkah-langkah sing kasebut ing ndhuwur kanthi bener, ivy bakal entuk oyot dhewe. Nanging, yen kita kesusu, kita bisa nulungi dheweke nggunakake hormon rooting. Iki mbantu oyot katon luwih dhisik, nanging ing kasus ivy bisa ngetokake dhewe, tanpa bantuan hormon. Yen isih pengin nggunakake hormon rooting, mula kudu dicampur irisan ivy sadurunge ditandur ing pot nganggo landasan.

Nanging suwene wektu suwene ivy kanggo ROOT? Yen kabeh apik, tanduran anyar iki bakal oyot sajrone wulan nandur pemotongan. Nanging, iki ora mesthi kedadeyane. Mangkono luwih penting ngerti babagan cara ndeteksi yen ivy wis nempuh ing jero kanggo ngerti suwene proses iki bisa ditindakake. Umume, pemotongan ivy wis diwiwiti nalika bisa ndeleng tuwuhing godhong lan tunas anyar. Iki tegese wis nyedhot nutrisi saka lemah, lan sabanjure ngandhakake manawa wis ana oyot.

Nalika ivy ditandur?

Umume tetanduran sing menehi kamungkinan kanggo nambahi liwat potongan biasane duwe wektu tartamtu ing taun sing luwih disenengi kanggo nindakake tugas iki, amarga luwih gampang oyot. Sanajan bener yen ing iklim entheng, bisa nggawe potongan ivy kapan wae taun kanthi asil sing apik, ing iklim sing adhem luwih becik ditindakake ing tengah musim semi utawa yen ora ing pungkasan mangsa panas. Ing kasus pungkasan, luwih becik dilindhungi nglereni ivy kanthi plastik transparan lan ditinggalake ing papan teduh.

Artikel sing gegandhengan:
Kapan lan cara nandur ivy ing kebon?

Kosok baline, nalika ana ing papan sing iklim garing lan panas banget, wektu paling apik kanggo nandur ivy utawa nggawe stek yaiku ing awal musim semi utawa pertengahan musim gugur.

Perawatan sawise

Yen wis entuk tanduran anyar kanthi motong ivy, ana macem-macem masalah sing kudu kita jaga kanggo njaga. Kita bakal dhaptar ing ngisor iki:

  • Cahya: Ivy butuh akeh cahya, nanging ora kena sinar srengenge langsung.
  • Lantai: Tanduran iki tuwuh kanthi subur ing lemah lan landasan sing rada asem utawa netral. Ya, perlu banget saluran pembuangan, amarga babar pisan ora ndhukung banyu.
  • Irigasi: Ing wulan sing paling panas, loro utawa telung banyu saben minggu cukup, nalika ing wulan paling adhem, cukup banyu kanggo banyu kaping pindho utawa seminggu.
  • Pelanggan: Sing paling disaranake yaiku nggunakake pupuk organik kanggo ivy, utawa pupuk cair yen ana ing pot. Penting banget kanggo nindakake tugas iki, utamane ing musim semi lan musim panas.
  • Pruning: Ivy minangka tanduran sing saben taun tuwuh akeh. Amarga iku, penting kanggo nindakake pruning. Kanggo nindakake iki, gunakake gunting sing kena infeksi alkohol lan copot utamane garing, lemah lan lara. Wektu paling apik kanggo nindakake iki yaiku ing musim gugur lan musim salju.
Artikel sing gegandhengan:
Ngrawat ivy

Loro saka perawatan ivy dhasar kasebut, Kita uga kudu ngerti manawa ora kena penyakit utawa penyakit. Ing kasus iki, penting kanggo ndeteksi apa sing paling cepet supaya bisa diatasi lan ora nyebar menyang sayuran liyane. Antarane hama sing paling umum sing bisa nyebabake ivy yaiku:

  • Spider abang
  • Mealybugs
  • Aphids

Tanduran iki uga bisa ngalami fitopatologi tartamtu, uga dikenal minangka penyakit tanduran utawa penyakit tanduran. Antarane sing paling umum yaiku:

  • Bakteriosis
  • Antrakonosis
  • Jamur bubuk
  • Kandel

Apa sampeyan wis siyap nggawe potongan ivy? Ya, tangan sampeyan dadi reged! Nanging elinga yen ivy minangka tanduran beracun, mula kita aja nganti ngombe utawa ingon-ingon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.