Perawatan Agave attenuata

agave attenuata

Al Agave attenuata iku dikenal colloquially minangka gulu angsa utawa naga agave. Iki minangka jinis tanduran asli Jalisco, Meksiko, sing uga bisa ditemokake ing saindhenging wilayah Amerika Tengah lan ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat. Nduweni nilai hias sing apik lan akeh digunakake kanggo dekorasi taman. Ing care saka Agave attenuata padha cukup suta.

Ing artikel iki kita bakal pitutur marang kowe kabeh sing perlu kanggo ngerti bab care kanggo sampeyan Agave attenuata, apa ciri-cirine lan apa gunane sing diwenehake.

Karakteristik utama

Gulu angsa

Ana 300 nganti 500 spesies saka genus Agave. Sawetara digunakake kanggo ngekstrak bahan mentah saka tequila, dene sing liyane duwe nilai hias. Klompok pungkasan yaiku agave, sing kepincut karo penampilan sing aneh.

Ing istilah sing prasaja, diarani gooseneck utawa naga agave. Iki minangka spesimen asli saka negara bagian Jalisco, Meksiko, lan uga katon ing Amerika Tengah lan Amerika Serikat sisih kidul-kulon. Ing alam bébas, tuwuh ing gunung kanthi dhuwur 2500 meter, sing ora bisa dibayangake. Urip saka 30 nganti 100 taun. Kembang kasebut ana ing antarane musim semi lan musim panas.

Kaping pisanan, kudu dingerteni manawa ing antarane kabeh agave, agave mung siji sing duwe batang. Dhuwuré biasane ora luwih saka siji meter lan ambane gagang antara 50 nganti 60 cm. Godhongé oval, amba ing pangkal lan sempit ing pucuk. Dawane 70 cm lan ambane 16 cm.

Warnane atraktif banget. Iki nggabungake werna abu-abu, jerami lan nada ijo cahya. Ora ana eri, dadi pilihan sing aman kanggo dilebokake ing taman nalika ana bocah, wong tuwa utawa pets. Saben spesimen agave duwe mekar. Nalika kedadeyan kasebut, kembang kasebut bakal katon ing klompok padhet kanthi dhuwur 2,5 nganti 3 meter. Akibaté, padha mbengkongaken kanggo niru belalane gajah. Nada saka kuning nganti ijo alus.

Sawise ngembang, pangkal batang bakal ditutupi suckers, sing bakal mbantu proses breeding. Transplantasi kasebut cukup kanggo njaga kaendahan agave. Tanduran iki ngasilake woh ing kapsul, sanajan rada ora biasa. Umume kasus, ovarium sing dibuahi tiba prematur. Iki nerangake tampilan cangkir nyedhot.

Asal

ngrawat agave attenuata

Iki minangka tanduran endemik ing negara bagian Jalisco ing sisih wétan Meksiko. Bisa nganti dhuwur 150 cm, lan suwe-suwe, nalika godhong tiba, batang isih katon. Dheweke disusun ing rosettes, ovate, abu-abu nganti kuning kehijauan, dawane 70 cm lan ambane 12-16 cm.

Kembang kasebut minangka kluster kuning ijo lan bisa tuwuh nganti dhuwur 3 meter. Kaya agave liyane, sawise wilting, spesimen mati, mulane spesies iki dianggep minangka tanduran siji-buah. Woh-wohan kasebut minangka kapsul, nanging umume ora katon amarga cenderung tiba sadurunge mateng.

Perawatan Agave attenuata

tanduran succulent

Perawatan moderat lan kurang pangopènan ndadekake tanduran kasebut akeh dikarepake. Yen sampeyan pengin nyimpen salah sijine ing omah, sampeyan bisa nimbang saran kasebut. Agave attenuata bisa tahan frosts ora kurang saka -2ºC, sanajan ing kahanan garing lan kurang banyu.

Lemah kudu watu gamping, pasir lan subur. Tukang kebon kudu mriksa manawa kaasaman netral, yen duwe saluran sing optimal lan subur. Iki bakal njamin wutah lan multiplikasi sakteruse. Sanajan bisa nahan lemah sing garing lan ora apik, kahanan iki ora cukup kanggo pangembangane.

  • Nalika tuwuh ing lingkungan tropis, entuk manfaat saka efek langsung sinar ultraviolet. Nanging, bisa uga diselehake ing iyub-iyub sebagean.
  • Irigasi sing tepat dibutuhake ing saindhenging taun kanggo nyegah banjir sing ngganggu. Iku spesies sing rentan kanggo risiko exaggeration.
  • Sadurunge mbanyoni agave, priksa manawa lemah wis garing. Kanthi tekane mangsa, mbanyoni kudu mandheg.
  • Musim panas minangka musim sing cocog kanggo fertilisasi karo produk kompos. Ing awal musim semi, sampeyan bisa nambah humus mineral sing digunakake ing kaktus.
  • Pruning umume ora perlu. Nanging, luwih becik nggunakake gunting nalika ana barbs ing mburi glathi.
  • Ati-ati banget nalika ngilangi godhong. Padha secrete sap banget iritasi kanggo mata lan kulit.

Penyakit, hama lan reproduksi

Alesan liya kanggo tuwuh agave ing kebon yaiku resistensi sing akeh kanggo hama lan penyakit. Nanging, serangga agave dipercaya mengaruhi spesies ing wilayah ara-ara samun Arizona.

Reproduksi sing paling aman diwiwiti kanthi nggunakake tunas kanthi spesimen parental. Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nggunakake multiplikasi wiji, nanging wektu ngembang luwih suwe. Mulane, sawetara wong milih teknik iki. Reproduksi Agave ora duwe "rahasia" utawa obat sing ora bisa disalahake. Sampeyan mung kudu nyiapake transplantasi spesimen enom.

Amarga wujud lan warnane, akeh digunakake minangka spesies hiasan. Mula ditandur ing cedhak taman, papan rekreasi, teras utawa kolam renang. Katon apik ing tengah kebon amarga kanthi gampang bisa nambah efek sakabèhé.

Sawetara care saka Agave attenuata

Gumantung ing endi sing arep ditanam ing kebon langsung utawa ing pot, kita kudu nggunakake substrat sing beda. Ayo ndeleng apa sing ana ing saben kasus:

  • Yard: Tuwuh ing lemah sing entheng, pasir kanthi saluran banyu sing apik. Yen sampeyan duwe barang sing ora cocog karo ciri kasebut, gawe bolongan tanduran paling sethithik 50 cm x 50 cm lan isi karo watu apung.
  • Panci: Sampeyan bisa nggunakake kaktus lan lemah succulent, watu apung, utawa substrat campuran perlite sing umum.

Saka awal musim semi nganti pungkasan mangsa panas, dianjurake kanggo fertilize saka wektu kanggo wektu, sapisan sasi utawa sapisan saben limalas dina, nggunakake kaktus lan pupuk succulent miturut pandhuan ing paket.

Mugi sing karo informasi iki sampeyan bisa mangerteni sing luwih lengkap babagan care saka Agave attenuata.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.