Ferocactus, succulents paling gampang kanggo ngrawat

Macrodiscus Ferocactus

Macrodiscus Ferocactus

Ferocactus minangka salah sawijining kaktus sing paling gampang ditemokake ing nursery. Dheweke gampang banget dirawat lan dipikolehi, nganti kita nandur sepuluh wiji, kemungkinan kita bakal entuk persentase luwih saka 70% germinasi.

Dheweke asring diarani biznagas, lan minangka tanduran sing ora akeh papan, tegese bisa uga duwe sawetara spesimen ing teras utawa kebon 🙂.

Karakteristik Ferocactus

Ferocactus pottsii var. pottsii

Ferocactus pottsii var. pottsii

Asli ing ara-ara samun ing California, Baja California, Arizona, Nevada kidul, lan Meksiko, kaktus iki duwe awak sing ngalami pangowahan sing nyata nalika tuwuh: nalika isih enom, kalebu globular, nanging nalika tuwuh ana sawetara spesies sing dadi kolom, ukurane nganti 2 meter. Iga iku longitudinal, lan duri biasane dawa lan sudhut mlengkung, warna sing beda-beda gumantung karo jinis: kuning, abang, coklat.

Kembang apik banget. Katon nalika musim panas lan bisa kuning, oranye, abrit utawa ungu. Sawise diserbuki, woh wiwit mateng, ukurane udakara 2-3cm lan ing njeron wiji bakal ditemokake.

Keprigelan apa sing dibutuhake?

Macrodiscus Ferocactus

Macrodiscus Ferocactus

Yen sampeyan pengin spesimen ing teras utawa kebon, turuti saran:

  • Lokasi: srengenge kebak.
  • Irigasi: saben 3-4 dina ing mangsa panas, lan saben 7-10 dina suwene taun. Ing banyu mangsa sewulan sepisan.
  • Lemah utawa landasan: ora nuntut banget, nanging tuwuh luwih apik ing saluran sing apik (sampeyan bakal nemokake informasi luwih lengkap babagan topik iki Kene).
  • Transplantasi / Tandur wektu: apa sampeyan pengin ngganti panci utawa pindhah menyang kebon, wektu sing paling pas kanggo musim semi.
  • Pelanggan: Sajrone musim semi lan musim panas kudu mbayar pupuk mineral. Sampeyan bisa nambah sendok cilik Nitrofoska saben 15 dina, utawa kompos kanggo kaktus ing bentuk cair kanthi instruksi sing ditemtokake ing paket kasebut.
  • Multiplikasi: dening wiji ing mangsa panas. Sows langsung ing seedbed kanthi vermikulit.
  • Rustitasitas: tahan frosts adhem lan entheng nganti -3ºC, nanging penting kanggo nglindhungi udan es.
Virus virus ferocactus

Virus virus ferocactus

Apa sampeyan mikir kaktus iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.