Cara ngrawat wana wungu

Adenium obesum minangka tanduran shrubby

Gambar - Flickr / Thai Jasmine (Smile..smile… Smile ..)

Sawetara tetanduran narik kawigaten kaya protagonis kita. Kembang iki duwe kembang gedhe lan asri, warnane padhang lan nyenengake dadi pengin tuku kanggo dekorasi teras utawa omah. Nanging ... ana rong masalah: sensitif banget marang banyu sing kebacut lan ora bisa adhem babar pisan, mula tandurane asring rumit.

Nanging sampeyan bakal mandheg yen ngetutake saran sampeyan bakal nemokake ing artikel iki. Sawise pirang-pirang upaya sing gagal, aku wis nemokake trik supaya dheweke tetep urip lan aku bakal nuduhake sampeyan. Temokake carane ngrawat Rose Gurun.

Asal lan karakteristik ara-ara samun wungu

Adenium obesum ing habitat

Gambar - Wikimedia / Nevit Dilmen

Iki minangka semak cemeng lan ijo sing kalebu kulawarga Apocynaceae. Iki misuwur dikenal minangka wungu wedhi, lintang ujar utawa kudu, lan bisa nganti dhuwur nganti 3 meter. Asale saka Afrika sisih wétan lan kidul lan Arab.

Tanduran godhong sing sederhana lan utuh, kulit, kanthi ukuran 5-15 sentimeter kanthi dawa 1-8 sentimeter, kanthi warna ijo peteng. Sajrone kembang tubular, tuwuh nganti diameter 6 cm, Jambon utawa abang.

Tingkat pertumbuhan sing cukup alon, udakara 2-5 sentimeter saben taun. Kajaba iku, sampeyan kudu ngerti manawa getahing tanduran iki beracun, karakteristik sing digunakake oleanders (Nerium).

Kepiye carane ngrawat wungu kasebut?

Kanggo ngerti apa sing dibutuhake tanduran, lan luwih akeh sing kaya iki, penting banget kanggo ndeleng gambar spesimen sing tuwuh ing habitat alami. Ing kasus Gurun Rose, dikenal kanthi jeneng ilmiah Adenium obesumKita ngerti manawa tuwuh ing iklim sing garing lan panas banget, ing lemah pasir ing Arab lan Afrika. Mung karo iki, kita bakal ngerti Kita kudu duwe ing wilayah sing dilindhungi saka adhem, banyu sithik banget lan kita kudu nggunakake landasan sing duwe saluran banyu sing apik banget.

Pitakonane yaiku, kepiye sampeyan ngrampungake awak dhewe?, Amarga mesthine, ing habitat kasebut njaga awake dhewe, nanging… lan kanggo budidaya? Budidaya ora gampang, nanging ora mokal.

Gurun mawar kasebut minangka tanduran kanthi caudex

Kanggo duwe siji utawa luwih salinan, cathet kaya ing ngisor iki:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing Sampeyan kudu ing njobo ruangan yen bisa, ing wilayah sing cerah, utawa paling ora, akeh cahya. Ing mangsa adhem, luwih becik dilebokake ing omah kaca tinimbang ing njero omah, amarga ora cukup adaptasi karo kondhisi ing omah.

Irigasi

Occasional. Ing wulan anget kaping pindho saben minggu, lan sisane setahun saben 6 utawa 7 dina, lan mung yen iklim garing banget lan suhu luwih saka 30ºC; yen ora, yaiku, yen luwih entheng lan / utawa udan luwih akeh, frekuensi irigasi bakal kurang. Ing mangsa adhem, banyu mung saben 20 dina kaping sepisan, utawa nalika bagasi wiwit alus.

Supaya ora ana masalah, sampeyan kudu ngerteni kahanan wilayah lan iklim sampeyan, uga substrat lan lokasi ing endi ara-ara samun sampeyan tuwuh. Mula, yen ora mangu-mangu, sampeyan kudu mriksa asor substrat utawa lemah.

Lan kanthi cara, Yen wis diwenehi ing pot, ora disaranake nyelehake piring ing sangisore, amarga nalika nyiram, banyu bakal tetep stagnan ing sajian, lan iki bakal kena kontak karo oyod maneh, sing ora ngidinke puding.

Substrat utawa lemah

Mesthi keropos banget. Aku nyaranake sampeyan nggunakake akadama, pumice, wedhi kali utawa sapanunggalane. Sanajan sampeyan pengin duwe ing kebon, luwih becik digawe bolongan gedhe, lan iseni nganggo salah siji landasan sing kasebut.

Pelanggan

Sajrone musim semi lan musim panas, kudu mbayar pupuk mineral, kanthi cacti lan succulents sing didol ing nursery, utawa nganggo sendok cilik Nitrofoska utawa Osmocote saben 15 dina.

Transplan

  • Pot kembang: penting kanggo ngganti panci nalika musim semi, saben 2-3 taun.
  • Taman: Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim tropis sing garing lan pengin diwenehake ing kebon, sampeyan bisa nandur ing lemah sawise musim paling garing ing taun.

Kapan gurun wungu kudu dipotong?

Sampeyan bisa nyopot godhong garing lan kembang layu nganggo tangan (nanging nganggo sarung tangan) yen perlu.

Multiplikasi

Gurun wungu multiplies dening wiji ing spring-panas. Kanggo iki, kudu disebar ing pot individu nganggo serat klapa dicampur karo perlite ing bagean sing padha.

Rustitasitas

Iki sensitif banget kanggo kadhemen. Suhu ing ngisor 0ºC bisa mateni, lan ing ngisor 10ºC ilang godhonge.

Kepiye cara nggawe kembang mawar ara-ara samun?

Kembang obesitas Adenium gedhe

Gambar - Wikimedia / Joan Simon

Ing nursery biasane sampeyan bisa nemokake tanduran sing wis kembang, nanging sawise wektu kasebut, kadhang kala dheweke angel banget ngasilake kembang maneh. Ngopo Ya, ana sawetara sebab, nanging adhedhasar pengalamanku lan wong liya sing dakkenal, umume sing umume:

  • Pilihan sing salah saka landasan: Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, mawar ara-ara samun tuwuh ing lemah sing watu, ing endi gotine apik banget. Nanging, ing nurseries didol ing pot sing diisi gambut lan / utawa mulch, bisa uga serat klapa, sing bisa dianggep bisa diliwati (ora apik utawa ora apik). Ing substrat kasebut, oyot duwe masalah kanggo oyot ing kahanan, lan tanduran sing ora bisa ngetokake oyot anyar lan terus tuwuh saka sing wis ana yaiku kembang sing bakal kembang sithik utawa ora bakal kembang.
  • Mbanyoni kakehan: tangan Adenium obesum butuh banyu sithik; Nyatane, sing ideal yaiku banyu mung nalika substrat ilang kabeh lembab. Yen wis disiram luwih akeh tinimbang oyot sing dibutuhake, oyot bisa bosok, mula ora bakal bisa ngasilake kembang anyar.
  • Kurang kompos: Sanajan tanduran sing urip ing wilayah sing ora akeh bahan pembusukan, yen ditanam ing pot, yaiku ing kontainer sing akeh ruangane lan mulane jumlah substrat sing bisa ditambahake diwatesi, bakal teka nalika kekurangan gizi wiwit cilaka sampeyan. Mula, supaya ora tekan kahanan iki, pancen luwih becik lan luwih becik mbayar nalika musim semi lan musim panas.

Muga-muga sukses.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

68 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   marbe ngandika

    Aku bisa nyelehake awu ing landasan ing endi arep nyebar wiji ara-ara samun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marbe.
      Yen saka wektu ke wektu, kaya pupuk ya sampeyan bisa nggunakake, ora masalah.
      A Salam.

  2.   Gabriela montero ngandika

    Tanduran sing apik lan kembang sing luar biasa

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Yen kasunyatane. Dheweke ayu banget 🙂

    2.    Lidia E Garcia ngandika

      Tanduran saya godhong kuning lan ora mekar. Apa salahku?

      1.    Indiana lopez ngandika

        Kang pupuk sing paling disaranake kanggo ion Flora lan fumigasi sing kudu diapiki. Matur nuwun sanget

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Indiana.

          Supaya bisa berkembang saiki ing nursery, dheweke adol pupuk khusus kanggo ngembang, kayata iki.

          Fumigasi ora perlu, mung yen kena wabah. Lan ing kasus kasebut, kudu dingerteni jinis hama kasebut, amarga produk sing padha ora digunakake kanggo ngilangi kabeh serangga.

          Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

          Greetings.

  3.   Maria Eugenia Castrellón ngandika

    Jam pira playback bisa diwiwiti?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Eugenia.
      Sanalika mekar sampeyan bisa nyikat kembang saben dina saben dina.
      Mula bakal ngasilake wiji.
      A Salam.

      1.    Yaica ngandika

        Halo! Aku pengin sampeyan mbantu aku nganggo kembang mawar, godhong lan kembang entek, nanging cabang terus tuwuh?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Yaica.

          Matur suwun komentar.

          Tanduran kaya ngene iki angel banget yen isih ora tuwuh yen ora duwe godhong. Apa ana ing ayang-ayangan? Bisa uga kurang cahya.

          Yen sampeyan pengin, kirim sawetara foto menyang ara-ara samun sampeyan contacto@jardineriaon.com

          Matur suwun!

    2.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Eugenia.
      Sampeyan bisa nindakake nalika wiwit mekar.
      Sampeyan menehi sikat saben kembang saben dina, mula bakal ngasilake woh kanthi wiji.
      A Salam.

  4.   Jorge Romero Hernandez ngandika

    Nuwun sewu Apik kanggo nyelehake areng ing pot ing bagean anajo kanggo mawar ara-ara samun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Aku ora nyaranake. Iki bakal nambah saluran banyu, sing bakal nyebabake fatal kanggo tanduran.
      A Salam.

  5.   Jorge romero hernandez ngandika

    Sugeng siang ... pitakonku yaiku carane ngurus bibit kembang mawar ing cuaca sing adhem iki. Aku duwe ing omah kaca cilik udakara telung wulan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Sajrone mangsa, sampeyan mung kudu njaga ing omah kaca kanthi landasan garing kabeh. Banyu sithik banget, saben wulan utawa saben wulan setengah.
      A Salam.

  6.   Polita ngandika

    Sugeng sonten, wana gurun saya gedhe lan wis akeh godhong, sing katon normal kanggo aku ing wulan Desember. Aku mlebu ing njero ruangane lan akeh padhange, nanging dina iki dakdeleng karo cabang sing rada "rata", dak delok lan rasane empuk. Aku ora seneng teksture ... Apa sing kudu daklakoni? ana sing ala ??. Matur suwun sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Polita.
      Ya, nalika ara-ara samun saya lembut, iku dudu tandha sing apik.
      Yen sampeyan wis suwe ora nyiram (minggu) utawa yen lemah garing banget, mula amarga ora ana banyu; yen ora bisa uga amarga adhem.
      Lindhungi saka rancangan (adhem lan anget) lan banyu sithik wae. Aku uga nyaranake ngobati fungisida kanggo nyegah jamur.
      A Salam.

  7.   Marta ngandika

    Halo. Pitakonku nuduhake sawetara titik putih, kaya katun sing metu ing godhong tanduran banjur garing. Apa penyakit iki? Banyu keluwih?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marta.
      Yen sampeyan bisa mbusak titik kasebut, kayata nganggo sikat cilik mealybugs. Nanging yen ora jamur sing katon kakehan banyu.
      A Salam.

    2.    Norma Alicia Garcia ngandika

      Muga-muga lan sampeyan. apa kowe bisa nulungi aku
      Aku duwe sawetara mawar ara-ara samun nanging kembang ora bisa mbukak mung tekan tombol banjur dadi ireng lan mbanyoni tiba saben 20 dina amarga isih musim salju aku wis pupuk lan aku ora bisa ndeleng kembang, matur nuwun.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Norma.
        Saka sing sampeyan kaitung, mula tanduran kasebut, nggunakake nutrisi ing pupuk, wis ora ana ginane, nanging nalika kembang nyoba ora bisa amarga kadhemen.

        Aku nyaranake sampeyan ora mbayar luwih saka musim semi lan musim panas. Lan ngenteni 🙂

        A Salam.

  8.   Lili ngandika

    Halo, dheweke menehi kembang mawar ing ara-ara samun, aku duwe ing njero, lan menehi akeh cahya. Ing wektu sing cendhak banget, godhonge wiwit noda, wernane coklat lan ireng lan godhong gampang tiba. Dheweke ngenteni sawetara dina ing srengenge, ing kebonku, nanging aku kira jamur, amarga jinis noda. Utawa bisa uga, pot iku cilik…. Aku ngresiki godhong nganggo teh, kanggo nggunakake produk alami, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake ... matur nuwun sanget !!!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo lili.
      Aku nyaranake sampeyan supaya ora ngresiki godhonge. Gurun mawar kasebut sensitif banget marang kakehan banyu lan asor.
      Yen sampeyan lagi panas saiki sampeyan bisa duwe ing njaba, dilindhungi saka srengenge; yen ora, sampeyan kudu proteksi es.
      Banyu sithik banget, seminggu pisan utawa kurang. Dadi sithik mbaka sethithik bakal pulih.
      Thanks!

  9.   Lidia Isabel Barei ngandika

    Halo, aku tuku wiji lan entuk 7 tanduran cilik, wis rada tumpuk, kapan aku bisa misah lan lunga menyang pot?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lidia Isabel.
      Aku nyaranake sampeyan ninggalake ing wiji kasebut nganti udakara 3-4cm. Banjur, copot kabeh roti bumi lan misahake bibit kanthi tliti. Nindakake nalika musim semi.
      A Salam.

  10.   Ariana ngandika

    Hai, aku duwe ara-ara samun kanggo 4 taun utawa luwih. Ing mangsa panas, aku pasrahake ing srengenge lan banyu biasane 2 kali seminggu, nanging banyu ora dak lebokake lan ing mangsa adhem, isine ing njero omah (aku ora duwe omah kaca). Wiwit taun kepungkur, dheweke durung menehi kembang maneh lan batang "wis saya tipis". Godhonge ngetutake dalane sing alami, banjur metu lan ijo banget yen kudu lan tiba ing musim salju, nanging saya suwe saya sithik. Mangga, apa sing bisa dak lakoni ???? Matur nuwun sanget Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ariana.
      Sampeyan bisa uga ora sithik ing kompos. Aku nyaranake sampeyan pupuk karo pupuk kaktus cair (dudu kaktus, nanging duwe kabutuhan nutrisi sing padha) miturut pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  11.   Melati lucu ngandika

    Sugeng siang, nuwun sewu sawetara minggu kepungkur, dheweke menehi polong kanggo nandur, masalahe yaiku nandur nalika semana lan dheweke ngandhani yen aku kudu garing nganti 2 dina sadurunge ditandur ... Apa sing bisa aku apa kanggo nyimpen polong kasebut maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Linda Jasmine.
      Sampeyan bisa nyopot saka pot lan dilebokake ing panggonan sing garing sing dilindhungi saka srengenge langsung sajrone dina.
      Banjur, tandur ing pot lan banyu agen rooting krasan.
      A Salam.

  12.   Eglis ngandika

    Kepiye cara kanggo mulihake tanduranku? Aku duwe kembang mawar ireng nanging kanthi adhem lan sisih lor, kembangé tiba lan sawetara ranting dadi debo alus, mula aku kudu menehi banyu ??? saiki lagi panas

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Eglis.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Sampeyan kudu ngombe paling ora seminggu utawa kaping pindho saben minggu. Yen sampeyan ndeleng substrat garing, aku nyaranake sampeyan menehi banyu.
      Yen sampeyan duwe piring ing ngisor, copot banyu luwih saka sepuluh menit sawise disiram.
      A Salam.

  13.   Sorelys ngandika

    Sugeng siang, dheweke menehi kembang mawar tartamtu, sing apik iki lan aku pengin nduwe kembang ing njero omah cedhak jendela, apa apik yen dihiasi karo kembang ing kana? Utawa prelu nggawa ing kebon? Aku manggon ing papan sing panas

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sorelys.
      Yen ing wilayah sampeyan ora beku, luwih becik dilebokake ing njaba saben taun, amarga ing njero omah umume ora adaptasi kanthi apik.
      A Salam.

  14.   Letty ngandika

    Hai, aku pengin sampeyan menehi pupuk apa sing bisa dakpasang ing alpukat supaya diisi kembang, kaya 50 lan ora weruh kembang, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Letty.
      Sampeyan bisa pupuk karo pupuk kaktus cair (dudu kaktus nanging duwe kabutuhan nutrisi sing padha), miturut pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  15.   Pola ngandika

    Halo, aku tuku pot cilik 6, sing bakal dakbaleni mengko. musim semi (musim gugur lagi wae diwiwiti). Pitakon tartamtu yaiku, yaiku ing balkon ing tanggal 3. jogan Aku saka Bs.As. Apa sampeyan menehi saran supaya aku ninggalake ing kana utawa aku pindhah ing njero jendhela karo srengenge wétan?
    Aku ora duwe pengalaman lan ora ngerti apa derajat toleransi tumrap kadhemen. Ana lantai liyane ing ndhuwur mine, sing pungkasane ngemot adhem. Matur nuwun kanggo tips ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Pola.
      Yen cenderung beku utawa salju ing wilayah sampeyan, sampeyan kudu tetep ing njero omah, amarga ora tahan adhem.
      A Salam.

  16.   GLORIA INES ISAZA V. ngandika

    SPECTACULAR, WIT KANG SING PUNYA Duwe, APA ORA KENE PUNWENI ING PEREIRA RISARALDA

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gloria Inés.
      Nyuwun pangapunten, kula mboten saged matur. Kita ing Spanyol.
      Sampeyan bisa takon ing nursery, utawa ing toko online.
      A Salam.

  17.   Mirtha ngandika

    Hola
    KANGGO ROSI DESERT 5 TAHUN
    Apik banget, dheweke nyemprotake supaya godhong katon luwih cerah, aku menehi banyu sithik nanging godhonge wiwit kuning lan sing paling tuwa tiba
    kita lagi ing tengah mangsa lan aku duwe ing njero omah kanthi cahya lan srengenge
    Mangga, apa sing kudu aku lakoni supaya ora kelangan dheweke?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirtha.
      Biasane yen dadi ora nyenengake ing musim salju yen suhu adhem (ora bisa adhem, yen mudhun ing ngisor 15ºC mula krasa ala).
      Sing paling tuwa lumrah yen tiba, mula aja padha sumelang. 🙂

      Banyu sithik banget, saben dina 10-15 dina, lan jaga-jaga dilindhungi angin.

      A Salam.

  18.   beatriz ngandika

    Halo, aku duwe tanduran mawar ara-ara samun, saiki duwe tunas. dina iki aku ngerti yen oyot metu saka bolongan got saka pot, apa aku bisa transplan sanajan duwe tunas? Aku manggon ing Rca. Argentina lan musim semi wis entek. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.
      Ora, enteni nganti rampung mekar luwih apik. Iki bakal nyegah kembang rontog sadurunge wayah 🙂
      A Salam.

    2.    Gabriela ngandika

      Halo, aku duwe kembang mawar ara-ara samun lan aku weruh yen godhonge tiba lan godhonge isih ana bintik-bintik abang, aku banyu saben 2 minggu lan dakwenehake ing njaba nalika srengenge katon separo, banjur katon suhu ana ing 31 derajat

  19.   Isaias ngandika

    Sugeng dalu, nuwun sewu, aku duwe 3 mawar ara-ara samun ing sunar srengenge, ing papan sing dakenggoni, tekan suhu 40 ° lan aku banyu saben minggu, nanging godhonge dadi kuning.
    Apa sing kedadeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Yesaya.
      Apa sampeyan duwe piring ing sangisore? Yen mangkono, aku nyaranake mbusak amarga banyu stagnan ngrusak oyot.

      Yen ora, sampeyan bubar duwe? Yen mangkono, lebokake ing semi-shade, amarga sanajan tanduran kasebut asine cerah, yen asale saka nursery, lan yen isih enom, dheweke bakal angel langsung kena sinar srengenge.

      Greetings.

  20.   nataly adriana ngandika

    sampeyan bisa duwe ing njero omah? Lan apa sing daklakoni karo tawon sing pengin ngrusak?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nataly.

      Saka pengalamanku dhewe, aku ora nyaranake nduwe ing njero omah, amarga tanduran iki pengin akeh cahya (alami), lan yen ing omah angel diduweni. Saiki, yen ana frost ing wilayah sampeyan, ya mesthine sampeyan duwe ing njero omah, nanging njaga landasan asring garing.

      Dene tawon, ing artikel iki Kita nerangake cara ngapusi.

      Greetings.

  21.   Dimas ngandika

    Kontribusi sing apik banget, dheweke dihargai, amarga ana sawetara wong sing nuduhake informasi iki, salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan, Dimas 🙂

  22.   Eliazim Mendoza ngandika

    Halo, info apik. Kerusakan apa sing disebabake nalika ana kulit?

    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Eliazim.

      Intine iritasi lan kemerahan 🙂. Mula, perlu banget dicuci nganggo sabun lan banyu, kanggo ngindhari rasa ora nyaman.

      Greetings.

  23.   Abby ngandika

    Matur nuwun kanggo informasi sing menarik. Cetha lan migunani banget supaya bisa nindakake saran.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanggo komentar, Abby 🙂

  24.   Lucas ngandika

    Hai Monica, aku nembe entuk mawar ara-ara samun sing isih sithik. Ana ing pot plastik, apa sampeyan menehi saran supaya aku ninggalake, supaya nggunakake jinis kayu liyane lan ing taun apa luwih becik transplantasi? Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lucas.

      Aku nyaranake tanduran ing pot sing luwih gedhe nalika musim semi, luwih becik digawe saka lempung supaya oyot bisa "nyekel" luwih apik. Panci kasebut kudu ana bolongan ing pangkal.

      Matur suwun!

  25.   Liana ngandika

    Hai, aku diwenehi mawar ara-ara samun nanging amba banget mula aku ngethok batang iki udakara 4 driji. Apa bisa batang, godhong metu maneh lan subur?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liana.

      Pruning iki pancen drastis. Bakal angel mbalekake maneh, nanging ora ana sing mokal yen batang isih ijo.

      Greetings.

  26.   Monica Sanchez ngandika

    Halo Gabriela.

    Sampeyan bisa uga kurang banyu. Kanthi suhu kasebut lan yen ana srengenge, luwih becik disiram seminggu kepungkur.

    Greetings.

  27.   martha alicia bouso ngandika

    Kanca duwe banyu sithik lan akeh cahya lan wis garing

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Marta Alicia.

      Kanggo mbantu kanca sampeyan, aku butuh informasi luwih lengkap. Apa sampeyan bubar duwe? Apa ana ing srengenge?

      Bisa uga kobong saka srengenge yen durung nate menehi, utawa ana masalah mbanyoni. On artikel iki sampeyan bisa ngerti manawa mbanyoni akeh utawa sithik.

      Yen sampeyan duwe pitakon, tulis menyang kita.

      Greetings.

  28.   Amneris ngandika

    Menarik banget, aku duwe mawar ara-ara samun sing mlaku 4-kaki sing durung nate kembang, dheweke kandha yen bisa lan aku wis nglakoni pirang-pirang wulan kepungkur lan durung ngembang. Sanajan pancing sing daksotong tetanggaku ditandur banjur ana siji sing mekar ana sing bisa menehi saran marang aku

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Amneris.

      Apa sampeyan wis mbayar? Kompos bisa mbantu ngrembaka.

      Sampeyan bisa nggunakake siji kanggo kaktus, amarga sanadyan dudu kaktus, nanging nduweni kabutuhan sing padha. Mesthi, tututi pandhuan sing digunakake.

      Matur suwun!

  29.   vilmarosadelriodominguez@gmail.com ngandika

    Matur nuwun sanget, aku bakal nyoba, aku mung tuku lan muga-muga bisa digayuh kanthi saran sing bijak.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Muga-muga Vilmarosa!

  30.   Maria T. Kolon ngandika

    Aku tuku wong loro nganggo surat, tramplate amarga sithik tekan salah sijine tunas dadi tenang, sing liyane ora mbukak kembang lan suwene pirang-pirang minggu, isih ana siji kembang, kudune sunar srengenge wektu.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Ya, sampeyan kudu srengenge langsung, paling ora 5 jam saben dina, nanging luwih becik sampeyan menehi sedina muput.

      Greetings.