Modal nyebar: informasi babagan macem-macem jinis

Sows

Wiji kasebut bisa ditandur kanthi macem-macem cara, gumantung karo spesies, jinis wiji, telinga sing dikarepake, lsp. Kanggo njamin sukses, aturan dhasar kudu dipikirake: wiji kasebut duwe cadangan nutrisi sing cukup kanggo sawetara wektu, lan yen disebar banget, utawa ngenteni suwe yen ditandur, cadangan kasebut bakal habis.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan macem-macem cara nandur wiji.

Minangka aturan umum, wiji kasebut kudu disebar ing jerone padha karo diametere. Ing wiji sing cilik banget lan rata, disebar ing lumahing landasan, ditutupi lapisan lemah tipis (cukup kandel saengga ora bisa digawa angin).

Sampeyan uga kudu ngontrol kelembapan landasan. Substrat sing lembab banget minangka substrat sing sirkulasi hawa ora cukup, lan iki tegese akeh penyakit lan masalah sing muncul. Utawa yen kosok baline garing banget, bisa nyebabake wiji kasebut mati.

Cara nyebar sing paling umum digunakake ing ngisor iki.

Sows ing sawah

Sows ing sawah

Sows langsung ing lapangan yaiku nyebar yen nyebar yaiku nyebar ing wiji ing lemah, ing endi dheweke pengin germin. Iki minangka teknik sing digunakake biasane para petani utawa sing pengin seneng kebone. Sampeyan mung bisa nindakake sajrone jangka urip winih, lan yen kahanan iklim ngidini.

Kepiye cara nyebar ing kebon?

  1. Sing pertama lan paling penting yaiku mbusak suket, kanthi tangan, nganggo cangkul, utawa, yen kebon gedhe banget, kanthi rototiller.
  2. Lemah banjur bakal dirata nganggo garu.
  3. Lahan kasebut bisa dibuahi humus cacing, pupuk jaran utawa pupuk organik sing paling disenengi.
  4. Mengko, yen sampeyan seneng, alur bakal digawe.
  5. Kita bakal terus nyebar, lan mengko nutupi alur sethithik.
  6. Pungkasane, bakal disiram akeh banget.

Nyebar ing wiji

Sows ing wiji

Sampeyan bisa uga teknik sing paling digunakake ing antarane para tukang kebon. Nerusake kaya ing ngisor iki:

  1. Substrat utawa campuran sing bakal digunakake wis disiapake.
  2. Panci diisi karo landasan.
  3. Wiji ditandur.
  4. Lan, pungkasane, disiram akeh banget.

Sows ing kontaner siji utawa pirang-pirang

Sows ing kontaner

Iki minangka sing paling akeh digunakake kanggo produksi tanduran, amarga kontainer iki ngidini kontrol wiji sing luwih gedhe lan luwih apik, lan iki biasane ngalangi supaya ora nemoni masalah utawa penyakit, saliyane nggampangake transplantasi sabanjure. Ana sawetara jinis kontainer:

  • Piring madu
  • Pelet gambut (luwih dikenal kanthi jeneng Jiffy)
  • Panci individu

Asile kanthi cara sing padha karo nyebar ing wiji.

Sows ing omah kaca

Sows ing omah kaca

Griya ijo migunani banget nalika nyebarake spesies sajrone wulan paling adhem taun, amarga bisa ngontrol suhu kanthi cara sing efektif.

Dheweke duwe macem-macem ukuran lan bentuk. Ing level amatir, omah kaca mini digunakake, sing luwih bisa diatur.

Tanduran griya ijo ngidini winih bisa disebar kapan wae sing ditandur, yen suwene jangka urip winih kasebut bakal dipertimbuhi.

Informasi luwih lengkap - Nyegah jamur lan penyakit ing tunas lan tanduran enom

Gambar - Salmon, Paperblog, Magang Baker, Raul Mannise, UCCD


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.