Pandhuan nyebar wiji lavender

lavender

Lavender minangka tanduran sing dibahas babagan keajaiban. Lan kanggo nahan kahanan garing lan hawa panas, ngusir serangga kayata lemut, gampang banget dirawat ... Apa maneh sing sampeyan njaluk? Nduwe siji ing kebon? Kanggo menehi saran, sampeyan njaluk amplop wiji lavender supaya sampeyan ora mung duwe, nanging sawetara liyane kanthi rega murah (biasane regane 1 euro).

Yen sampeyan pengin ngerti cara nyebar wiji lavender kanthi langkah demi langkah, aja nganti lali karo artikel iki lan sampeyan bakal bisa duwe kebon sing apik.

Karakteristik utama

lavender thukul

Milik kanggo kulawarga Laminaceae lan ijo. Dikenal kanthi jeneng liya kayata lavender, lavender lan lavender. Iki nduweni tampilan sing padha karo grumbulan lan bisa dikembangake ing macem-macem lingkungan.

Artikel sing gegandhengan:
Spesies utama tanduran lavender

Lavender digunakake kanggo macem-macem tujuan, sanajan salah sawijining arum. Iki minangka tanduran sing nduweni habitat alami ing kebon lan bukit sing cukup garing kanthi lokasi sunar srengenge. Duwe bentuk tanduran bercabang sing ora tuwuh luwih saka siji meter lan kaendahane godhong lan kembang. Kembang ngembang lan entuk bentuk bola sing sampurna kanggo dekorasi kembang. Iki digawe saka 5 whorls lan katonane cedhak banget, sanajan interiore luwih adoh.

Dene kembange, kalebu jinis lambe lan ukurane luwih cilik. Sing paling misuwur ing tanduran iki yaiku bau empuk sing lembut lan wis ana. Aroma lavender minangka salah sawijining tanduran hiasan sing paling nyenengake. Batang kasebut wujude persegi lan rambut cekak banget.

Cara nyebar wiji lavender

wiji lavender kanggo nyebar

Kanggo nyebar wiji lavender sampeyan kudu ing ngisor iki:

  • Hotbed: Bisa uga tray wiji, pot kembang, yoghurt utawa wadhah susu, ... utawa apa wae sing ana ing banyu sing tahan banyu lan bisa duwe bolongan ing pangkal banyu sing bakal ditinggalake. Irigasi .
  • Substratum: Kanthi iki, ora nyebabake komplikasi: kanthi landasan budidaya universal sing didol ing toko kebon utawa kebon, bibit mbesuk bakal duwe luwih saka cukup.
  • Mbanyoni bisa nganggo banyu: penting kanggo nyemprotake landasan.
  • Bibit: dheweke ora bisa absen. Lebokake ing gelas banyu lan simpen ing kana 24 jam sadurunge ditandur, mula sampeyan bakal ngerti sing endi sing bakal germin (sing mudhun) lan endi sing ora.
  • Ayo dadi spring: wiji bakal germin luwih apik ing musim kasebut.

Cara nyebar wiji lavender kanthi langkah demi langkah

wiji lavender

Saiki sampeyan wis entuk kabeh, saiki wayahe nandur. Piye carane Kaya ing ngisor iki:

  1. Sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngisi bibit kanthi landasan, nganti ndhuwur, lan banyu.
  2. Sawise iku, sampeyan kudu nyebar wiji ing lumahing landasan, kanggo mesthekake yen rada beda.
    Penting, supaya sampeyan ora nyelehake akeh ing papan winih sing padha, amarga yen ora tuwuh, dheweke bisa gelut, lan pungkasane ana sing bakal mati. Kanggo menehi idea babagan jumlah sing bisa dipasang ing wiji, sampeyan kudu ngerti yen ing pot 10,5cm ora disaranake nyelehake luwih saka telung; yen luwih cilik, mula sithik, lan yen saya gedhe saya akeh.
  3. Banjur tutup nganggo lapisan substrat lan banyu sing tipis maneh, kali iki nganggo sprayer.
  4. Pungkasane, sampeyan mung kudu nulis jeneng tanduran lan tanggal nyebar ing label.

Dadi, njaga wiji ing njobo, ing srengenge utawa semi-shade, banjur disiram, wiji pisanan bakal germin sawise seminggu.

Care

Yen wis nyebar wiji lavender, kudu ngerti babagan perawatan sing luwih becik supaya bisa tetep apik lan bisa ngrasakake aroma lan kembang. Yen wis gedhe, wujude semak lan gosok kanthi tuwuh globose. Isine godhong-godhongan ijo abu-abu ijo lan ing tengah kabeh ditemokake kembang kanthi sawetara paku. Kembang biasane duwe warna biru sing apik banget kanggo mbantu nggawe kombinasi warna sing apik ing kebon. Ora mung digunakake minangka tanduran hias, nanging duwe macem-macem panggunaan kaya sing bakal dideleng mengko.

Akeh wong sing pengin duwe lavender ing kebon lan kudu ngerti kabeh perawatan supaya bisa dawa. Iki minangka tanduran sing mbutuhake papan ing srengenge. Yen sampeyan pengin tuwuh ing kahanan sing apik sampeyan kudu entuk sunar srengenge pirang-pirang jam saben dina. Kita uga kudu milih papan sing cerah sing anget lan ora kena pengaruh angin gedhe.

Disaranake nyebar wiji lavender ing papan sing luwih watu lan rada watu. Kajaba iku, tanah kasebut kudu dadi garing amarga minangka papan sing paling bisa diawet tanduran iki. Yen yen tanduran wis tuwuh wis diwasa sampeyan pengin terus tuwuh lan tetep tetep, mula luwih becik dipotong. Iki ora mung supaya sehat, nanging uga kanggo mbentuk grumbulan kaya sing dikarepake. Yen tujuan sampeyan nandur tanduran iki ing kebon mung minangka hiasan, reformasi sing bisa diwenehake menyang semak tetep ing imajinasi.

Artikel sing gegandhengan:
Care Lavender

Nggunakake

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ora mung kapentingan ornamen, nanging uga duwe jinis panggunaan liyane. Panggunaan kasebut kalebu ing properti. Lan iku sanajan lavender ora duwe sifat-sifat obat kaya tanduran liyane, duwe potensial aromatik sing gedhe. Akeh wong sing ngelingi tanduran iki kanggo aroma sing apik. Kembang lan batang lavender bisa digunakake kanggo nggawe wangi lan gel saka macem-macem jinis. Umume sereal lan minyak wangi kasebut duwe aroma sing apik sing bisa mabuk.

Kaya sing sampeyan ngerteni, nyebar wiji lavender bisa dadi apik kanggo dekorasi kebon lan arum sing apik. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan cara nyebar wiji lavender.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   jose ngandika

    jam pinten paling cocog kanggo nyebar wiji

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose.
      Ing musim semi.
      A Salam.

  2.   Concha Barreiro ngandika

    jam pira sampeyan kudu transparan? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Concha,

      Ing musim semi / awal musim panas, nalika oyot tuwuh metu saka bolongan pembuangan pot.

      regards