Kepiye lan kapan nyebarake zucchini?

zucchini dikembangake

Yen duwe kebon omah dhewe, kita kudu milih tanduran sing bakal ditandur. Salah siji sing paling dituntut lan dibudidayakake ing kebon omah yaiku zucchini. Nyebar zucchini bisa uga rumit yen sampeyan ora ngerti pandhuan kanggo nindakake kanthi bener. Iki minangka tanduran herba taunan sing kalebu kulawarga cucurbitaceae kaya kentang. Durung dingerteni apa asale saka India utawa Amerika.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan cara lan kapan tuwuh zucchini ing kebon sampeyan supaya bisa ngasilake asil sing paling apik.

Tandur zucchini: sing kudu dingerteni

nyebar zucchini

Jinis tanduran iki kalebu thermophilic, yaiku tanduran sing tuwuh luwih apik ing suhu sing luwih dhuwur. Sing paling normal yaiku bisa germin kanthi suhu ing ndhuwur 15 derajat lan ora ndhukung beku. Supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik, mula dibutuhake srengenge, cuaca sing apik lan suhu sing luwih dhuwur. Budidaya kasebut umume ing wilayah sing luwih anget utawa ing omah kaca sing bisa menehi kahanan lingkungan sing dibutuhake kanggo pembangunan sing bener. Yen iklim ing wilayah sampeyan duwe suhu sing biasane, sampeyan ora bakal nemoni masalah nalika nandur zucchini.

Nalika ditakoni kapan nyebar zucchini, paling apik nyebar nalika musim semi. Iki amarga suhu wiwit luwih nyenengake kanggo tanduran iki lan tingkat perkembangane saya mundhak. Kita uga kudu eling yen wiwit musim semi, ana risiko frost sing luwih murah ing wayah wengi. Antarane wulan April lan Mei yaiku sing paling akeh dituduhake. Sampeyan kudu milih papan kanthi cahya srengenge maksimum amarga ora tahan suhu sing sithik lan mbutuhake radiasi surya.

Biasane duwe panen udakara sewulan setengah, mula tuwuh kanthi cepet lan ora bisa dijaluk nalika golek palawija. Kanggo nyiyapake lahan sing bakal ditandur, kita kudu plow, ngilangi gulma lan rada lembab ing lemah. Wutah iki tuwuh kanthi cepet amarga tanduran sing ora nuntut kanthi kahanan lemah supaya bisa berkembang kanthi cepet. Sawise wiwit metokake woh, pancen hebat amarga bisa tuwuh mung sajrone seminggu.

Syarat sing dibutuhake

nyebar zucchini ing kebon

Ayo ndeleng apa sing dibutuhake mung kanggo nandur zucchini. Kaping pisanan sing wis kasebut sadurunge yaiku suhu dhuwur lan cahya sing apik kanggo budidaya. Dheweke kudu dilebokake ing wilayah sing duwe radiasi surya sing akeh. Mula, disaranake nyebar nalika musim semi. Lampu kasebut mbutuhake udakara antara 10 lan 12 jam lan suhu optimal kanggo germinasi antara 20-25 derajat. Ngisor 10 derajat pangembangane lumpuh kabeh, kaya sing ana ing ndhuwur 40 derajat. Nalika kedadeyan kasebut, sawetara ketidakseimbangan wiwit muncul ing tanduran lan pangembangane ora padha.

Amarga tanduran minangka isi banyu sing akeh, irigasi kudu asring lan biasa. Apamaneh nalika ana woh-wohan sing kaping pisanan, perlu mbanyoni luwih asring. Penting banget kanggo ngindhari banyu banyu, amarga mbebayani lan luwih seneng ngembangake penyakit. Yen lemah dibanjiri banyu udan utawa irigasi, bisa nyebabake seselan oyot. Mula, kita butuh lemah kanggo nduwe got sing apik. Kosok baline, kekurangan banyu lan asor bisa nyebabake dehidrasi jaringan. Antarane akibat sing bisa dideleng saka pasokan asor sing kurang apik yaiku pambuahan lan penurunan produksi.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, salah sawijining kaluwihan saka tuwuh zucchini yaiku babar pisan ora nuntut karo jinis lemah sing arep dikembangake. Bisa gampang dicocogake karo meh kabeh jinis substrat. Nanging, luwih milih lemah sing duwe tekstur sing subur, sing jero lan lemes banget. Kajaba iku, luwih gampang yen dheweke duwe akeh bahan organik amarga ing kene luwih nuntut babagan level nutrisi. PH optimal kanggo pangembangane antara 5.6 lan 7.

Asosiasi lan ngolah taneman zucchini

kulawarga cucurbitaceae

Ana sawetara tanduran sing ana gandhengane karo budidaya zucchini sing bisa disaranake. Sing paling disenengi yaiku kacang buncis, salad, chard, jagung, tomat, lobak lan ruca. Saliyane, Ora luwih becik ditanam bareng karo kentang amarga kalebu kulawarga sing padha lan bisa saingan karo lemah, srengenge lan nutrisi.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu dingerteni kanggo miwiti nyebar zucchini yaiku mbusak suket lan sisa-sisa tanduran sadurunge. Kabeh jinis residu kudu dicopot supaya zucchini bisa nampa gizi sing cukup. Disaranake mbusak lemah nganggo garu supaya bisa diwenehi ventilasi kanthi apik. Sampeyan kudu nggawe lembab ing lemah lan dicampur karo pupuk nganti jerone 5 sentimeter. Sijine wiji ing lemah lan gawe gundukan lemah cilik kanggo ngenalake antarane 2-3 wiji. Banjur tutup kanthi entheng.

Zucchini minangka tanduran sing mbutuhake akeh papan, mula luwih becik dijaga udakara 50 sentimeter ing antarane saben gundukan kanthi wiji. Wiji sing wis kita tandur bakal germin mung sawetara dina. Yen sampeyan wis ngrampungake luwih saka siji wiji ing saben bolongan, luwih becik diwenehi wiji sing paling kuat. Aja narik tanduran sing ringkih amarga bisa ngrusak godhong. Pruning ing lemah isih cukup.

Panen lan pangopènan

Pangopènan zucchini cukup gampang. Sampeyan mung kudu nindakake pruning kanggo ngilangi tuwuh gedhe ing grumbulan lan seneng ngasilake woh-wohan. Sajrone abad tuwuh, sampeyan kudu mbusak godhong sing ora kondhang supaya bisa tuwuh luwih apik. Kadhangkala, sampeyan mung kudu ngresiki sawetara kembang supaya bisa memicu fungsine lan ora gampang bosok. Disaranake uga supaya ngresiki buah kanthi rutin. Reresik iki adhedhasar nahan woh-wohan sing ana karusakan saka penyakit, malformasi utawa tuwuh gedhe banget.

Panen kasebut udakara udakara sewulan setengah lan produksi terus dilakoni ing musim panas nganti suhu wiwit mudhun ing musim gugur. Yen wis suwe ditinggalake, woh-wohan wiwit wiji lan tanduran wiwit lemes, ora bakal ngasilake luwih akeh kembang. Ngerti apa wohine wis mateng, mung tancepake paku ing kulit lan yen gampang nembus, mula wis mateng.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara lan kapan nandur zucchini.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Xenia ngandika

    Matur nuwun kanggo panjelasan…
    . Aku bakal germin wiji minggu iki 🌱

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Sing nyebar apik, Xenia 🙂