Nyegah tanduran saka hama nganggo Neem Oil

Minyak neem

Gambar - Sharein.org

Saiki, nalika menyang toko nursery utawa kebon, kita nemokake rak sing kebak bahan kimia, sanajan efektif banget yen digunakake kanthi bener, mbebayani lingkungan, nganti yen digunakake kanthi intensif Taman, kita bisa uga duwe lemah sing kurang gizi lan urip, tanduran lan kewan. Kanggo ngindhari iki, dianjurake banget kanggo nglawan hama lan penyakit kanthi obat alami, kayata Minyak neem.

Iki minangka insektisida sing ekologis, amarga digawe karo ngekstrak minyak saka woh-wohan lan wiji saka Pohon Neem, dadi sampeyan ora prelu kuwatir babagan kebon utawa kesehatan 🙂.

Kepiye cara ekstraksi Minyak Neem?

Azadirachta indica

Insektisida iki, kaya sing wis diandharake, asale saka Wit Neem, sing jenenge ilmiah Azadirachta indica. Yen sampeyan pengin nggawe obat alami iki ing omah, lan kanthi cara ngirit dhuwit, sampeyan kudu eling yen asale saka India lan Burma, papane tuwuh nganti 20m. Yaiku tanduran sing ora tahan es, mula budidaya mung disaranake ing wilayah tropis utawa subtropis.

Yen sampeyan urip ing iklim sing anget, lan amarga tanduran iki tuwuh kanthi cepet, sampeyan mung kudu ngenteni supaya bisa ngasilake giling lan pencet wiji sampeyan.

Menyang hama apa efektif?

Aphids ing rosebush

Iki minangka insektisida spektrum sing jembar, sing uga bisa ditemokake ing nursery, lan mbantu ngontrol lan nglawan serangga ing ngisor iki: aphids, bug mealy, whitefly, thrips, kecoak, tungau laba-laba, ulat kubis, thrips, penambang godhong, walang, nematoda… Cekakipun, yen sampeyan duwe tanduran kanthi serangga sing ngrusak, semprot nganggo Neem Oil suwene 7-10 dina, lan bakal nambah.

Apa sampeyan wis krungu babagan Neem Oil?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Irma ngandika

    Tanduran modis. Saben arep tuku wiji wis entek. Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Heh, he, aja kuciwo: sampeyan bakal enggal nemu. Lan yen ora, sampeyan bisa ndeleng ing eBay. Kabeh sing paling apik.

      1.    Cristina ngandika

        Hai Monica, aku duwe wit lemon umur setaun, kanthi woh-wohan gedhe nganti taun kepungkur, ing taun iki woh-wohan ditutupi warna sing padhang, katon kaya jeruk nipis lan kasar, lan ana sing ambruk karo setengah sing wis ora apik, aku duwe aphids nanging aku ora ngerti Yen aku wis duwe lemon lan kembang ing tangan liyane, aku bisa nggunakake fungisida Glaxo, apa sampeyan bisa mangsuli ing surat? Matur nuwun, mula aku kirim foto lemon, matur nuwun

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Cristina.

          Saka sing sampeyan etung, wit lemon sampeyan duwe jamur. Mikroorganisme kasebut katon ing lingkungan sing lembab, mula yen tanduran, contone, ngalami kakehan banyu, umume umume kena infeksi (utawa bagean kasebut, kayadene wit lemon). Kanggo ngilangi, mesthine sampeyan nggunakake fungisida, nanging amarga wit kasebut duwe kembang lan woh-wohan, aku nyaranake fungisida ekologis utawa sing cocog kanggo pertanian organik, sing biasane adhedhasar tembaga, sing efektif banget tumrap mikroorganisme kasebut.

          Sampeyan ujar uga duwe aphids. Sampeyan ora bakal ngilangi kutu kanthi fungisida; luwih nggunakake obat alami, kayata bawang bombay utawa bawang putih. Sampeyan njupuk trikatuka utawa endhas bawang putih, godhok banjur godhok, lan banyu yen wis ana ing suhu kamar, nyemprot / tabur wit jeruk nipis. Sampeyan duwe luwih akeh obat ing omah Kene.

          Matur suwun!

  2.   Gabriel ngandika

    Hai Monica, aku mung tuku wiji Neem lan aku ngombe ing teh chamomile sadurunge ditandur… apa sampeyan mikir apike? Amarga sampeyan nandur wit ... sampeyan ora lali nyebutake topik nandur. Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jibril.
      Ya ora apa-apa. Ayo 24 jam banjur sampeyan bisa nyebar.
      A Salam.

  3.   Nancy ngandika

    Apa lenga mungsuh sing dituku? Aku saka Chili

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nancy.
      Minyak neem minangka minyak sing diekstrak saka wit kasebut Azaradichta indica, sing nduweni sawetara sifat kaya sing kasebut ing artikel kasebut.
      Sampeyan bisa nemokake ing nursery lan toko kebon, uga kanthi online.
      A Salam.

  4.   Silvia ngandika

    Aku ngerti, sanajan aku durung ngerti sepira kerepe, saiki aku wis maca kudu nindakake pirang-pirang dina berturut-turut, aku bakal nggatekake supaya ora nggunakake bahan kimia. Apa gunane kanggo weevil (weevil) sing ngonsumsi godhong tanduran? Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.

      Iki minangka produk sing menarik banget, nanging insektisida spesifik kudu digunakake kanggo cacing.

      Greetings.

  5.   Alfonso Navas ngandika

    Menarik banget yen aku durung nate krungu babagan minyak neem, uga kanggo apa, aku wis krungu bab godhonge lan fungsine minangka pestisida, nanging saiki aku maca, aku ngerti, bakal luwih ngerti babagan persiyapane

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alfonso.

      Matur suwun komentar. Kita seneng ngerti yen sampeyan ngerti migunani.

      Greetings.

  6.   Oswaldo guaran ngandika

    Luwih saka komentar, minangka pitakon, apa sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sedheng, apa sampeyan adol minyak iki ing perusahaan pertanian?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Oswaldo.

      Sejatine aku ora ngerti, nuwun sewu. Sampeyan bisa nemokake ing nursery tanduran.

      Matur suwun!

bool (bener)