Omo lan penyakit saka mawar bushes

Omo lan penyakit saka mawar bushes

Duwe grumbulan mawar ing omah lan, ing musim ngembang, kita nemokake tontonan warna lan aroma minangka sing dikarepake saben wong. Nanging, nalika sampeyan duwe tanduran iki, kaya liyane, sampeyan bakal ngadhepi karo omo lan penyakit saka bushes mawar.

Nyegah, lan ngerti carane tumindak nalika sampeyan ngelingi gejala pisanan iku wigati, ora mung kanggo nyegah saka overboard lan duweni potensi ngrusak kesehatan tanduran, nanging uga supaya ora ana penyakit serius. Nanging apa hama lan penyakit kasebut? Sabanjure kita bakal ngomong babagan sing paling umum.

Hama bushes mawar

hama bushes mawar

Kita miwiti saka basis sing ana akeh omo sing, kanggo ombone luwih utawa rodok kurang, bisa mengaruhi mawar bushes. Sing paling umum lan sampeyan kudu luwih ati-ati, yaiku:

Aphids

Kita bisa ujar manawa sing paling umum saka kabeh tetanduran sing ana ing taman, ditandur lan ing pot. Nanging, sing paling penting, yen sampeyan duwe semak mawar, dheweke bakal golek.

Aphids iku serangga ijo sing ukurane ora luwih saka 3mm. Nanging, padha nyebabake karusakan sing cukup gedhe amarga padha mangan sap saka semak mawar lan bisa nglebokake larva ing godhong lan batang, sing nyebabake karusakan luwih akeh.

Ora mung proliferasi ing saubengé tanduran, nanging uga ngetokake zat sing meh padha karo molase, manis banget, sing narik semut lan iki, bisa nyebabake jamur ireng katon.

Kanggo ndandani, sampeyan bisa nindakake fumigate grumbulan mawar. Yen sampeyan nambahake banyu sabun, insektisida utawa slurry nettle, sampeyan bakal ngontrol. Pilihan liyane yaiku nyoba duwe ladybugs ing grumbulan mawar, amarga iki bakal ngurus aphids.

Spider abang

Liyane hama saka semak mawar yaiku iki, sing diarani laba-laba abang, sanajan katon kaya laba-laba. Lan iku serangga, antarane abang lan tembaga, sing duwe wolung sikil lan mangan sap saka tanduran.

Sampeyan bakal ngerti yen sampeyan duwe pageblug iki yen sampeyan ndeleng ana bintik-bintik cilik sing ilang warna ing godhong tanduran. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bisa uga curiga yen ana laba-laba.

Solusi kanggo mite laba-laba? nglamar acaricides ing saindhenging tanduran, utamané ing bagéan saka godhong (ing loro-lorone). Pilihan liyane yaiku nggunakake mites nanging sampeyan kudu ngontrol supaya ora ana masalah.

Uler palsu

Apa telpon arge rosae, Uler palsu saka grumbulan mawar. Bener, yen sampeyan ndeleng, bakal ngelingake sampeyan babagan tawon, lan sampeyan ora bakal salah. Tawon iki diarani "mawar mawar" lan ditondoi kanthi mburi kuning karo titik ireng.

Apa sing ditindakake bug cilik iki? Nah, mangan godhong grumbul mawar? Dadi, kanggo ngilangi, kita ora duwe liyane copot nganggo tangan banjur aplikasi insektisida. Minyak neem paling apik kanggo hama kasebut.

Saw fly

Omo liyane saka semak mawar sing padha karo sing sadurunge yaiku sing diarani sawfly, Blennocampa phillocolpa. Iki nggawe godhong mlengkung lan muter amarga sing dikarepake yaiku nglebokake larva ing njero. Masalah iku, nalika lagi lair, sampeyan padha miwiti mangan godhong lan mateni grumbulan mawar.

Kaya sadurunge, sampeyan uga kudu nggunakake insektisida kaya minyak neem kanggo nyopot (lan mbusak kanthi tangan yen sampeyan ndeleng).

Penyakit mawar

penyakit bushes mawar

Kanggo penyakit, kaya hama, uga kedadeyan kasebut, ana akeh, nanging sawetara luwih umum utawa umum ing semak mawar. Secara khusus, sing kudu sampeyan kuwatir yaiku:

Roya

Teyeng disebabake a jamur sing katon nalika ana asor dhuwur banget watara grumbulan mawar. Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa grumbulan mawar wiwit duwe bintik oranye utawa kuning lan malah ana bulge ing sisih ngisor godhong, utawa wiwit garing.

Babagan perawatan, sing paling normal yaiku nggunakake fungisida sing bisa ngatasi masalah kasebut. Pilihan liyane yaiku mbusak kabeh godhong, sing tiba lan kena infeksi, lan nggunakake fungisida tembaga oksida kanggo nglindhungi liyane.

Jamur bubuk

Powdery mildew minangka jamur liyane sing paling umum sing bakal nyerang semak mawar. Lan carane sampeyan bisa ngenali? Inggih, liwat bintik putih sing bakal katon ing godhong, nanging sampeyan uga bisa ndeleng ing batang lan malah ing kembang.

Penyakit iki uga katon amarga kelembapan, lan mundhak nalika suhu anget, nganti yen sampeyan ora nyekel wektu kasebut, bisa uga garing godhong lan nggawe grumbulan mawar ora bisa pulih.

Pangobatan kasebut rada radikal, amarga sampeyan kudu prune kabeh bagean sing katon kaya iki lan aplikasi fungisida kanggo nyegah penyakit kasebut nyebar menyang tanduran liyane.

Cilik

Yen sampeyan sok dong mirsani sing grumbulan mawar wiwit duwe bintik putih utawa kuning ing godhong, utamane ing pinggir lan tip, lan sing ngisor dadi saya abu-abu lan malah wis kaya bledug, tanpa mangu apa sing ngadhepi iku penyakit iki.

Yen ora kejiret ing wektu, apa sing ditindakake yaiku garing godhong lan mateni grumbulan mawar. Mulane solusi sampeyan yaiku prune kabeh sing kena pengaruh lan aplikasi fungisida kanggo nyegah masalah kasebut (lan kanggo nambani).

Titik ireng

Liyane hama lan penyakit saka semak mawar yaiku bintik ireng, uga dikenal minangka penyakit Marssonina rosae. Iki minangka masalah sing ditondoi kanthi kasunyatan manawa bintik-bintik peteng bakal katon ing godhong, sing tuwuh kanthi ukuran, nyebabake godhong dadi kuning dhisik, banjur dadi ireng lan tiba.

Ing kasus iki, sampeyan kudu nindakake mbusak kabeh godhong sing rusak, malah sing wis tiba ing lemah, lan nambani karo oksida tembaga.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, ana akeh hama lan penyakit saka bushes mawar, nanging padha duwe solusi yen sampeyan nyekel ing wektu.

grumbul mawar ing taman


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.