Apa rhizome?

rimpang

Apa sampeyan nate krungu tanduran rhizomatous? Iki minangka jinis urip tanduran sing istimewa: sistem oyot nduweni kualitas bisa terus menehi panganan sanajan ing wayah paling ala taun. Lan kabeh matur nuwun kanggo rimpang.

Ayo deleng apa rhizome, jinis-jinis kasebut lan cara nandur supaya sampeyan bisa ngenali lan ngerti babagan liyane.

Apa rhizome?

rimpang tanduran

Nalika nglajengake sinau babagan tetanduran, kita kudu ngerti bagean dhasar kasebut. Kita ngerti manawa oyot, batang, lan godhong ana minangka bagean utama tanduran. Nanging, ana macem-macem jinis lan struktur sing ana tanduran lan ora ana ide sing tepat. Biasane batang kasebut vertikal lan tuwuh dadi cabang sing pungkasane godhong. Nalika iki bener, batang uga bisa tuwuh kanthi horisontal. Iki sing diarani rimpang.

Rimpang Iki minangka batang sing ana ing ngisor lemah sing tuwuh kanthi horisontal, ngetokake oyot sing bakal mudhun lan tunas sing bakal metu saka simpul munggah.. Suwe-suwe, bagean sing paling tuwa mati, nanging saben taun muncul tunas anyar sing ora mung bakal bisa urip, nanging uga bisa nyerang wilayah liyane. Kabeh tanduran kudu duwe cadangan nutrisi tartamtu yen kahanan lingkungan dadi ekstrem utawa kurang gizi.

Antarane ciri utama rimpang ditemokake kanthi tuwuh kanthi horisontal. Kemampuan tuwuh kanthi horisontal menehi kauntungan ing tanduran supaya bisa nyengkuyung tanduran kaya oyot. Tanduran sing duwe rimpang biasane ijo lan mung ilang godhong kanggo diganti karo wong liya. Amarga tuwuhing jinis iki, lumahing tanduran bisa tahan luwih sithik suhune sajrone wulan adhem. Iki amarga ing jinis batang sing tuwuh kanthi horisontal, bisa nyimpen lan ngreksa nutrisi sing dibutuhake ing kondisi sing apik.

Wutah lan reproduksi

batang horisontal

Ayo deleng kepiye batang iki tuwuh lan ngasilake. Kita ngerti rimpang bisa nutupi wilayah sing akeh. Wutah kasebut bisa dadi ora mesthi anggere kahanan lingkungan lan nutrisi sing dibutuhake cukup kanggo terus berkembang. Nalika tunas luwih tuwa lan saka tanduran sing wis dipisahake karo zona sing mati, dheweke dianggep bisa dipérang dadi rong tanduran sing beda.

Iki tegese reproduksi rimpang aseksual. Miwiti saka siji fragmen rimpang, anggere tunas, sampeyan bisa nggawe tunas lan oyod anyar kanthi tanduran anyar. Kabeh iki nggawe rhizome duwe aplikasi teknis sing menarik kanggo transplantasi tanduran ing jagad kebon.

Sawise nyebar rimpang, gizi disimpen kanggo digunakake mengko kanggo ngembangake individu anyar. Ngatur divisi lan tanduran rhizome asring dadi peran utama kanggo sukses ing akeh perkebunan. Kita kudu ngerteni wektu taun lan kahanan lingkungan sing kudu ditandur ing rimpang. Dheweke kudu dadi sing paling disenengi supaya sampeyan bisa nyimpen gizi. Ing taun iki biasane musim semi, musim panas lan bagean saka musim gugur.

Jinis Rhizome

nandur tanduran

Ana macem-macem jinis rimpang gumantung saka jinis cabang lan tuwuh sing ana saben wong:

  • Ditemtokake utawa simpatik: tuwuh saka jinis batang iki ditemtokake, tegese tanduran asli bisa mati yen ana sing katon cedhak banget. Lan jinis simplex iki cenderung duwe macem-macem simpul cekak lan kandel sing bisa nyimpen akeh nutrisi.
  • Ora mesthi utawa monopodial: yaiku wong-wong sing tuwuh tanpa wates amarga tanduran asline ora bakal mati. Rimpang iki bisa ngasilake tanduran anyar sing akeh. Utamane ditrapake kanthi duwe knot sing luwih dawa lan ngasilake knot anyar kanthi terus-terusan.

Apa tanduran rhizomatous?

Tanduran Rhizomatous yaiku tanduran sing wis mekar kanggo ngembangake rhizome, yaiku organ sing tumindak minangka "toko" utawa "cadangan" banyu. Ana macem-macem tanduran kajaba jahe sing bisa ngasilake liwat rhizome. Kabeh utawa meh kabeh tanduran iki kalebu perennial. Akeh-akehe bisa ditemokake ing kebon, kayata:

  • Jahe: Yaiku salah sawijining tanduran sing duwe rimpang lan kalebu tanduran paling populer. Lan nduweni macem-macem panggunaan lan sifat lan khasiat nutrisi sing gedhe. Deleng file.
  • Grama: Iki minangka tanduran sing misuwur kanthi jeneng suket putih lan rimpang alus lan dawa. Deleng file.
  • Tebu India: jinis spesies sing asale saka iklim tropis lan butuh ati-ati supaya bisa tuwuh lan njaga awake dhewe. Sanajan duwe rhizome, iki luwih ringkih. Deleng file.
  • Mint: getun yen digunakake ing pirang-pirang produk, ora liya minangka tanduran sing nduweni rimpang lan dihargai amarga nduweni sifat sing apik lan mambu sing apik. Rasa getun sing khas bisa uga minangka ciri khas tanduran iki. Deleng file.
  • Lily: Ana sawetara tanduran umum lan misuwur kayata lily sing duwe sawetara jinis gagang kayata rimpang. Thanks kanggo karakteristik iki, dheweke bisa urip kanthi suhu ekstrem. Deleng file.
  • Segel Sang Prabu Suleman: Yaiku tanduran sing duwe kembang pipa lan wernane putih. Anane rimpang iku penting supaya bisa nyedhiyakake kabeh gizi sing dibutuhake kanggo tuwuh.
  • Pring: minangka salah sawijining spesies eksotik sing paling misuwur ing saindenging jagad. Pengaruh kasebut ing jagad gardening lan panggunaan liyane sing misuwur yaiku asil saka rimpang. Salah sawijining panggunaan pring sing paling misuwur yaiku nggawe alangan sing dadi pisah, perlindungan lan privasi sing luwih gedhe ing omah kita. Deleng file.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan rhizome lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul Espinosa ngandika

    Sugeng siang, kerja apik tenan.
    Pitakon Aku nggawe bio sing bocor lan pengin mratelakake panemume babagan tanduran banyu, sadurunge aku matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Raul.
      Sampeyan bisa narik minat sampeyan artikel iki ing tanduran oksigen.
      A Salam.