Star of Bethlehem (Ornithogalum umbellatum)

kembang putih kanthi siji kelopak lan sak godhong ijo ing sakupenge

La Ornithogalum umbellatum, uga dikenal minangka Star of Bethem utawa Susu Ayam, minangka tanduran sing kalebu bagean saka kulawarga suket, saka genus Ornithogalum.

Iki kalebu spesies bulbous sing umure dawa, umume umume ing Eropa sisih kidul lan tengah, Afrika sisih Lor-Kulon, lan Asia kidul-kulon. Ing panggonan kaya Amerika Utara, tanduran kasebut ora mung ditanam kanggo keperluan dekorasi, nanging uga tanduran sing nyebar kanthi wiyar ing pirang-pirang wilayah.

Fitur

kembang putih sing beda-beda, ana sing mbukak lan liya-liyane ditutup kanthi enem kelopak

La Ornithogalum umbellatum bisa ditemokake ing wilayah sing sawahe watu akeh lan misuwur banget klompok gedhe rampung diisi kembang putih. Proses kembang biasane kedadeyan ing pungkasan musim semi.

Star of Bethem duwe bolam sing ukurane antara 15 lan 25 milimeter lan dawane udakara 18 utawa 32 milimeter. Umume duwe udakara 6 utawa 10 godhong linier sing siji duwe band putih ing balok sing ukurane udakara 30 sentimeter dawane wolung milimeter.

Kembang kasebut tetep diklumpukake ing klompok kluster sing kasusun saka enem utawa 20 kembang putih cilik banget kanthi garis ijo.

Panganggone Ornithogalum umbellatum

Ing jaman kuna, bolam Star of Bethem dianggep minangka obat pencahar lan diuretik. Kanthi cara sing padha, minangka emolien sing digunakake kanggo lembutake kista lan sawetara tumor.

Budaya

Kanggo budidaya spesies iki, kudu dieling-eling butuh akeh asor, utamane nalika musim salju lan musim semi, nolak musim panas banget.

Bisa ditandur ing saubengé taman alas minangka tanduran semi-shade. Wektu kembang biasane antara wulan April lan Mei ing sisih kidul Eropa.

Tanduran iki tuwuh paling apik yen ditandur ing lemah sing lemes banget preduli saka jinis. Bisa tuwuh kanthi gampang ing wilayah kanthi iklim Mediterania.

Kanggo budidaya bolam dijupuk lan dikubur nalika musim semiPenting banget dikoleksi lan dilindhungi nalika musim salju teka. Irigasi kudu rampung saben minggu luwih becik tanpa dibaleni maneh.

Ing istilah panyebarane ditindakake kanthi bohlam sing berkembang cedhak karo bohlam asli lan uga ora bakal kembang nganti taun kapindho.

Care

Sanajan Ornithogalum umbellatum Bisa tuwuh ing macem-macem jinis lemah, tuwuh luwih apik ing lemah sing ngemot pH netral, asam utawa alkali.

Bagéyan ing ngisor lintang bintang bethlehem tuwuh ing dhukungan saka tekstur lempung, loam utawa pasir, amarga umume tetep lembab. Mbanyoni mung kudu digawe supaya lemah lembab tanpa kakehan.

Persyaratane lampu ora nuntut banget, tanduran iki biasane ana ing papan sing ana cahya langsung suryo srengenge utawa semi shade.

Dianjurake supaya pupuk ditrapake saben 15 dina nggunakake ekstrak alga, luwih becik seminggu sadurunge budidaya bolam lan terus ditrapake sewulan sawise ngembang.

Wabah lan penyakit

kembang liar putih diarani lintang belen

Ana sawetara hama sing biasane nyerang spesies iki, kayata kembang putih, tungau laba-laba lan aphid, sing bisa dikombinasikake kanthi ngetrapake produk insektisida tartamtu.

Ing sisih liyane, siput lan siput mangan godhonge, supaya ora ana jinis masalah iki, luwih becik nyelehake produk antilimaco ing jubin.

Sawetara jamur bisa nyebabake noda tinta sing kondhang ing bolam, yaiku bintik-bintik peteng cilik sing pungkasane bosok. Penting banget kanggo mbusak bolam sing lara lan aja nandur bohlam anyar ing lemah sing padha.

Jamur Fusarium nyebabake pangkalan wiwit bosok, nyebabake kerusakan saka proses panyimpenan nganti bosok kabeh. Kanggo ngilangi jamur jinis iki cocog karo bahan kimia lan uga ngobati bolam sing durung rusak nggunakake fungisida.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.