Orobanche

tanduran parasit

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis tanduran sing kondhang minangka tanduran parasit. Nalika ujar manawa tanduran minangka parasit, kita bakal nuduhake kasunyatan manawa mbutuhake organisme liya supaya bisa urip. Tanduran iki diarani Orobanche lan nduweni ciri khas sing kudu ditliti. Ana akeh panelitian babagan tanduran iki amarga ana sawetara spesies ing genus iki.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, eksperimen lan kontrol Orobanche.

Karakteristik utama

tanduran sing parasit liyane

Yaiku tanduran saprofit sing ora duwe klorofil lan iku Bisa tuwuh nganti udakara 60-65 sentimeter yen ditemokake kahanan sing apik. Dheweke ora duwe klorofil, mula ora bisa fotosintesis dhewe. Iki minangka kasunyatan utama kenapa tanduran kasebut parasit lan butuh tanduran supaya tetep ana. Tanduran sing dianakake jam minangka tanduran sing mindhah energi menyang nutrisi sing dibutuhake kanggo urip.

Duwe batang sing katon kandel lan kuat sing bisa diluncurake nalika pungkasane. Iki nduweni warna krim, kuning utawa abang kaya spesies kasebut. Godhonge bentuk oval nganti segi telu lan umume jembar. Ing sadawane gagang, kita bisa nemokake godhong akeh sing luwih tumpang tindih ing sisih ngisor. Nduweni infloresensi silinder sing bentuk kerucut ing pucuk sing paling padhet. Braktane padha dawa karo kembang lan asring dibalik. Calyx nduweni bagean sing terus-terusan lan bisa uga kaping pindho digigi. Corolla dawane 22 milimeter lan wujud sudut antara 45 derajat lan 90 derajat kanthi poros batang. Yaiku tubular lan infundibuliform kanthi warna rosy, padha karo warna anggur.

Filamen saka benang sari ora duwe rambut ing bentuk umum, nanging ing sawetara kalodhangan kasebut bisa uga ana sing cendhak lan kelenjar. Woh-wohan iki kalebu jinis kapsul.

Habitat lan distribusi wilayah Orobanche

orobanche

Minangka tanduran parasit, umume amarga tanduran hopeadoras. Iki kalebu spesies parasit saka tanduran Centaurea aspera. Tanduran iki khas saka padang rumput saben taun lan ana ing lemah kanthi hidromorfem tartamtu. Iki tegese padha lemah biasane adhem lan lembab. Iki kalebu spesies endemik ing Semenanjung Iberia, sing asring ditemokake ing sisih wétan ing wilayah Aragon, Catalonia, Valencia, lan wilayah Murcia.

Kanggo wayahe durung nyebar ing jalur littoral lan pre-littoral. Iki katon kaping pisanan ing Murcia ing bahan ramuan empedu sing direvisi ing taun 2005. Banjur katon ing padang rumput ing lingkungan fontinal ing jejere tanduran. Monspessulanum Cirsium, tanduran sing sadurunge ora kasebut minangka host saka spesies iki utawa jinis genus liyane, tanpa ana ing sekitar spesimen Centaurea aspera, sawijining spesies sing nganti saiki dikenal minangka siji-sijine sing nggawe parasit O. icterica.

Sawetara panliten anyar nuduhake yen spesimen ditemokake ing sekitar Sierra del Tejo lan ora ana ewu uga spesimen umum kaya ing semak paling cedhak. Umume, duwe sawetara jeneng kayata serigala preppy lan jopo de lobo. Jeneng-jeneng kasebut digunakake ing Murcia kanggo ngrujuk tanduran genus Orobanche iki. Biasane duwe kembang kuning lan umume ana ing lemah sing loamy lan parasit ing sikat ing pinggir dalan lan bank panen.

Kontrol Orobanche

ramosa orobanche

Sawise ngerti karakteristik lan area distribusi tanduran parasit iki, kita bakal ndeleng jinis kontrol gulma sing kudu ditindakake. Yen kita pengin ngontrol suket parasit, mula luwih angel dikelola tinimbang suket umum. Iki amarga fitur sing wis kasebut. Langkah kontrol lan kontainer kudu diarahake menyang strategi sing bisa nggabungake cara kontrol beda sing fokus ing nyuda bank wiji, nyuda produksi wiji anyar lan nyegah panyebaran ing wilayah sing ora tercemar.

Kekuwatan Orobanche dumunung ing kemampuan kanggo mbentuk bank wiji sing akeh ing lemah. Iki tegese program sing fokus kanggo nyuda ekstensi pabrik iki kudu fokus nyuda bank wiji iki kanggo nyuda produksi. Kanggo iki, kudu ngrancang strategi sing nggabungake macem-macem cara kontrol. Sawetara strategi nggabungake cara kayata solarisasi, aplikasi herbisida lan kontrol manual kanthi pilihan kultivar kanthi ati-ati, tanggal tanduran. Iki amarga ora ana cara kontrol sing digunakake kanthi efektif sacara individu.

Salah sawijining aspek sing relevan kanggo ngatur jinis tetanduran parasit sing kalebu ganja yaiku langkah-langkah pencegahan fittosaniter. Tujuane upaya pencegahan kasebut yaiku nyegah ekspansi lan invasi menyang wilayah liyane sing bebas. Aja lali, iki minangka tanduran sing butuh tuan rumah. Ing pangertene iki, kudu dijaga kanthi aman karo gerakan mesin pertanian, ternak lan bahan tanduran saka wilayah sing rame. Akibate, panggunaan winih bersertifikat kudu dipertimbangkan ing nursery kanthi substrat sing kena sterilisasi kanthi reresik mesin petani sing cukup. Kajaba iku, tundhuk sapi menyang periode karantina iku penting banget ing antarane kabeh langkah dhasar lan penting sing nyegah panyebaran infeksi Orobanche anyar.

Praktek sing apik

Pembentukan tanduran sing rentan kena parasitisasi dening Orobanche kudu diindhari kapan wae. Kunci kanggo nyegah dispersal supaya bisa duwe paling rinci babagan papan lan wilayah sing biasane dikepung. Sampeyan kudu dianggep ora mung tanduran sing bisa dadi tuan rumah, nanging uga sawetara tanduran lan suket liar bisa tumindak nulungi tanduran iki. Kabeh perkara kasebut kudu dipikirake ing rencana kontrol. Salah sawijining tahap awal langkah-langkah pencegahan kasebut bisa uga luwih murah, nanging ing jangka panjang asil paling apik bisa dipikolehi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Orobanche lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.