Apa oyot wit kurma mbebayani?

Oyot wit kurma iku petualang

ing telapak tangan Iki minangka tanduran sing duwe "sesuatu" sing disenengi banget ing kebon: papan-papan kasebut entuk manfaat yen duwe tanduran kaya iki, uga ... lan kita, amarga menehi sentuhan tropis, sanajan kita urip Iklim sedheng, kayane kita duwe taman sing eksotik.

Nanging akeh wong sing prihatin babagan oyot wit kurma. Apa dheweke nyerang? Pira bisa tuwuh? Yen sampeyan duwe pitakon babagan liyane babagan sistem oyot jinis tanduran iki, aja lali mripat sampeyan amarga kabeh mau bakal dirampungake.

Kepiye ciri khas wit kurma?

ing telapak tangan Iki ditondoi kanthi nduwe batang sing luwih cilik utawa kurang (diarani stipe), ibukutha utawa tunas lan mahkota godhong. Beda karo wit-witan sing kita ngerti, kabeh spesies sawit ijo, lan yen sampeyan prune ing ngisor ibukutha, sampeyan bakal bakal ilang tanduran. dheweke mung duwe pandhuan tunggal sing muncul saka kana.

Sing lucu yaiku, ora bakal tuwuh, sistem oyot kasebut kasusun saka oyot sing apik, nanging nemplek ing lemah supaya wit palma ora bisa obah. Iki uga ngalangi, yen ana angin gedhe banget, bisa ngilangi. Mesthi wae bisa kedadeyan, nanging yen spesimen kasebut ditanam paling ora 4-5 taun, mula angel bakal pungkasane tuwuh ing lemah.

Apa tegese oyot wit kurma?

ROOT wit kurma lair saka titik sing padha

Gambar - Wikimedia / Kumar83

Sistem oyot wit kurma beda-beda beda karo wit-witan, amarga beda karo iki, oyot para protagonis kita kabeh lahir saka titik sing padha, yaiku saka wilayah njaba silinder sing ana ing tengah batang, ing endi dheweke nyambung karo pembuluh pembuluh darah. Uga, kabeh padha udakara padha, tegese lagi petualang.

Ora mung siji jinis tanduran sing ngembangake sistem penahan iki ing lemah; nyatane, iki uga prekara sing wis ditindakake pirang-pirang jamu. Penasaran? Ya ora kakehan. Wit kurma sejatine megaforbias, yaiku suket raksasa, mula ana gandheng cenenge karo wit gedhang (Musas), Ensete lan sapanunggalane.

Ing arah apa oyot wit kurma tuwuh lan suwene?

Sanajan ana sing tuwuh nganti jerone 2 meter, umume nggawe horisontal, bisa tekan 15 meter saka bagasi ing wong diwasa lan kapan kahanan lemah lan iklim ngidini. Lan kanggo tuwuh, dheweke butuh kelembapan, mula yen lemah garing ora bakal ana tuwuh.

Apa macem-macem jinis wit palem miturut fungsine?

Kabeh padha, nanging ora padha. Nyatane, gumantung karo fungsi sing diduweni, ana rong jinis:

  • Anchorage: oyot utami yaiku sing njaga tanduran ing lemah. Sing paling dawa lan paling kenthel.
  • Penyerapan lembab: fungsi iki kawujud kanthi akar sekunder, tersier lan kuarterner. Dheweke luwih tipis lan luwih cekak. Ing sawetara spesies, ana kedadeyan sing kepengin weruh, lan yaiku tuwuh munggah, ninggalake lemah.

Kepiye cara mbusak oyot sawit?

Bakal gumantung ing saben kasus. Ayo goleki apa rong kahanan paling umum sing bisa ditemokake:

ROOT sing »ngrusak omah, pipa, ...

Ing kene kudu dipikirake manawa karya kasebut wis rampung. Akar wit kurma duwe struktur sing ringkih, lan sanajan umure dawa banget, dheweke ora duwe kekuwatan kanggo ngrusak utawa ngangkat apa-apa. Kajaba kanggo pangecualian:

Yen pipa rada rusak, utawa yen tembok durung dibangun kanthi apik, bisa uga ana masalah. Mula penting banget gawe konstruksi semen, lan ora mung nganggo pasir.

Ing kasus apa wae, Pruning oyot wit kurma kudu dihindari, amarga ana kemungkinan kerusakan sing ora bisa dibalekake maneh. Malah ana risiko yen dheweke ora bisa ngatasi.

Wit kurma garing

Yen sampeyan duwe wit kurma kanthi alesan apa wae wis garing lan pengin dicopot, luwih becik ditindakake, luwih-luwih yen kalebu spesimen gedhe, luwih dhisik potong batang dadi potongan supaya luwih aman kanggo sampeyan. Sawise mung duwe oyot, Kanthi excavator sampeyan bisa nyedhaki lan ngekstrak saka lemah.

Oalah, yen sampeyan ora niat nandur apa wae ing sawetara taun, sampeyan bisa tetep ora ana masalah. Mangkono, nalika bosok, dheweke bakal ngeculake nutrisi sing wis digunakake kanggo nggawe, ngasilake pupuk lemah.

Apa sing kudu dipikirake supaya wit kurma bisa tuwuh kanthi apik?

Wit kurma butuh kamar kanggo tuwuh

Kanggo ngrampungake, aku pengin menehi tips liyane, nanging kepiye carane bisa seneng wit kurma wiwit dina kapisan. Aku nglumpukake wit kurma wiwit taun 2006 kurang luwih. Dheweke seneng banget. Ana luwih saka 3000 spesies, lan masing-masing duwe nilai hias sing, tumrape saya akeh banget.

Ukuran diwasa

Ngerti ukuran diwasa wit palem sadurunge, bakal mbantu sampeyan milih spesies kanthi becik. Nanging ati-ati con ukuran Aku ora ateges mung dhuwure, nanging uga kandelane batang (salah diarani batang), lan dawa godhonge. Lan ing taman cilik spesies sing cukup cilik bisa thukul kanthi apik, kayata Phoenix roebellinii utawa malah Trachycarpus fortunei, nanging ing papan sing kaya ngene iki Roystonea regal utawa malah a Phoenix canariensis bakal rampung njupuk akeh banget papan.

Rustitasitas

Apa cuaca ing wilayah sampeyan bakal tahan? Kanggo mangsuli pitakon iki, sampeyan kudu ngerti apa suhu taunan maksimum lan minimal ing papan sing sampeyanenggoni. Kajaba iku, yen udan deres, sampeyan kudu milih spesies sing tahan kekeringan, kayata Phoenix dactylifera utawa Washingtonia. Kosok baline, yen udan deres, sampeyan bakal luwih becik Archontophoenix, contone.

Lantai

Biasane wit kurma pengin lemah sing subur bahan organik, lan entheng. Lemah sing kompak lan abot banget ngalangi pangembangan oyot sing normal, nyuda tuwuhing tanduran (lan ora kena diandharake bebaya sing bakal mati kanthi nyata, sesak amarga oksigen cilik sing sirkulasi ing antarane pori-pori jinis iki saka lemah.).

Kanthi iki, kita ngarep-arep bisa duwe tanduran sing larang regane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

102 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   KLARA ngandika

    GAMBAR lan NGGUNAKAN PAGE sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng sampeyan seneng blog 🙂

    2.    Sergio navarrete ngandika

      Halo, jenengku Sergio Navarrete lan aku pengin sampeyan nuntun.
      Aku duwe wit kurma kanthi godhong kipas sing ditandur udakara 20 taun kepungkur ing batang iki diametere siji meter lan dhuwure udakara 19 meter oyot emosine katon nganti 7 meter saka bagasi sing liwat konstruksi saka rong tanduran.
      Nalika angin saya gedhe aku bakal nembak akeh, mula saya kuwatir amarga diwenehi kahanan lemah sing ditandur, yaiku lemah sing bisa longgar (Valle de Chalco, Negara Bagian Meksiko) lan meja banyu isih ana dhuwure kurang (80 CM saka level lumahing), yen ing sawijining dina bakal tiba.
      Aku wis maca komentar liyane lan dheweke menehi katenangan.
      Nanging aku pengin ngerti pendapat sampeyan.
      Aku ngapresiasi perhatian, matur nuwun

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Sergio.
        Kanthi 20 taun yen sampeyan ujar wis duwe, angel dheweke tiba 🙂
        Akar kasebut duwe luwih saka cukup wektu kanggo oyot lan jangkar ing lemah.

        Oalah, yen sampeyan tetep luwih tenang, sampeyan bisa milih nempelake wesi ing landhesan ing lemah kanthi beton ing loro-lorone wit kurma, nanging sing sejatine ora estetis.

        Greetings.

        1.    Matías ngandika

          Halo, aku kudu njupuk wit kurma asli saka omahe ibu mertua ... umure luwih saka 10 taun, ukurane 12 meter, asri tenan! Nanging aku kuwatir yen batang utawa batang kaya kupas yen dicoba dicopot nganggo tangan, metu kanthi resik, lan kuatir yen wis garing, sanajan sisih ndhuwur ijo banget lan godhong sing ora sampurna , Aku bakal bisa ngirim gambar kanggo menehi katrangan manawa kudu ditransfer? Yen ora, dheweke kudu prune. Matur nuwun

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Hai Matias.

            Pohon palma ing jaman kasebut lan ukurane angel banget kanggo urip transplan.

            Yen arep dipotong, biyasane mung sawetara godhong, amarga yen trun dipotong bakal mati amarga wit kurma mung duwe siji titik tuwuh, pucuke, lan dheweke ora bisa ngepang.

            Yen godhong ijo, dakkira ora ana kedadeyan sing serius. Sampeyan bisa nggunakake insektisida universal liwat irigasi kanggo ngatasi penyakit sing bisa dialami.

            Sampeyan bisa ngirim foto menyang facebook yen sampeyan pengin 🙂.

            Matur suwun!


    3.    Claudia Lopez ortiz ngandika

      Halo, kita duwe wit kurma sing dituku bojo lan isih cilik, saiki luwih dhuwur tinimbang omahku lan omahku jubin loro, aku wedi yen oyot bakal mlebu ing omahku, apa sing bisa daklakoni ora kedadeyan ngono?

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hi, Claudia.

        ROOT wit kurma ora nyebabake kerusakan pipa. Sampeyan bisa tenang 🙂

        Greetings.

  2.   Walter ngandika

    Aku duwe sawetara wit kurma Pindó ing sacedhake Buenos Aires lan aku rumangsa yen ing saubenge ora ana sing tuwuh apik amarga ana jaringan oyot (lan panjaluk banyu) wit kurma.
    Bener?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Walter.
      Pancen ROOT wit palem cethek, lan nalika tuwuh cedhak, criss-cross, dibungkus, lan ora ngidini wiji sing bisa ditibakake manuk utawa serangga.
      A Salam.

  3.   Lisandro perez ngandika

    Halo, apa ana sing menehi katrangan manawa oyot wit kurma Kepulauan Canary saya akeh? Aku duwe masalah ing omah, aku duwe wadhi ing omah lan pisah karo taman sing ana wit kurma lan wit-witan liyane (udakara 20 meter) lan bubar iki kita ngerti manawa sumur kasebut kebak oyot (kaya scourer) lan dheweke crita yen asale saka oyot wit kurma lan aku kudu njaluk saka kutha
    Apa ana sing ngerti babagan masalah iki menehi katrangan babagan aku?
    Iki bakal mbantu banget
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lisandro.
      Akar wit palem ora invasi lan ora duwe kekuwatan kanggo nembus lemah utawa pipa.
      Sing paling aman yaiku oyot kasebut asale saka wit. Ana sawetara, kayata Ficus utawa Ulmus (elms) sing duwe sistem oyot sing akeh banget.
      A Salam.

  4.   ANA MARTINEZ ngandika

    ARTIKEL LUCU, KANGGO RISIKO.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng banget yen wis migunani kanggo sampeyan, Ana 🙂.

  5.   Ana ngandika

    Hai matur nuwun. Mung sing dakkarepake. Aku pengin nggawe sampeyan pitakon. Aku arep njupuk wit kurma sing umure udakara 10 taun amarga wis dipasang ing pondhasi omah. Aku pengin dheweke ditransplantasikan menyang papan sing luwih gedhe. Aku kudu peduli. Matur suwun wangsulan kula

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Umure 10 taun mesthine kudu ukuran gedhe. Sanajan mangkono, kanggo njupuk metu saka lemah, cukup kanggo nggawe selokan jerone ora luwih saka 60cm (aku ngerti, akeh banget, nanging mung cara kasebut sing bisa dicopot nganggo oyot), lan sawise ana ing njaba , bungkus roti bumi nganggo kain ireng nganti ditandur.

      Sadurunge nggawe parit, sampeyan kudu nggabungake godhong nganggo tali supaya kabeh padha jejeg, cedhak, supaya luwih gampang tanduran ngatasi transplan kasebut. Tali iki bisa dicopot nalika ndeleng tuwuh.

      Yen wis ana ing papan sing anyar, siram banyu kanthi tliti.

      Iki kudu ditindakake ing wiwitan musim semi, sadurunge tanduran wiwit ngeculake godhong maneh.

      A Salam.

  6.   MARIA INES ngandika

    Aku duwe wit kurma gedhe ing pekarangan dudu amarga dhuwure nanging amarga ambane wiyar, ditandur ing tengah-tengah kebon lan wiwit sisih nganti sisih 8.50 meter. Apa amarga ora tau dipotong lan tuwuh jembar lan ora dhuwur ?? utawa amarga jinis wit kurma ...
    Apa aku bisa prune supaya tuwuh dadi saya gedhe? utawa bakal dadi ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Ines.
      Kudu amarga jinise wit kurma. Ana spesies sing luwih kenthel trune tinimbang liyane.
      Pruning tanduran iki mung kanggo nyopot godhong garing. Sayange, tuwuhane ora bisa dikendhaleni kanthi cara iki, nanging kanthi mbanyoni lan nyusoni kurang.
      A Salam.

  7.   Silvy ngandika

    Wigati
    Pitakon.
    Wit kurma saya amba banget. Kakehan.
    Ing jejere, 1/2 yaiku pompa banyu.
    Apa aku kudu nyopot wit kurma?
    Apa bakal ngilangi perforasi, pipa lsp?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Silvy.
      Akar wit palem ora invasif lan ora kuwat ngilangi pipa utawa lemah utawa apa wae 🙂.
      A Salam.

  8.   ERIK ARMANDO ESQUIVEL DELGADO ngandika

    ING RUMAH ING ING ING KANGGO PUNCUT wit PALM, Amarga sampeyan ndeleng CONCRETE WITH FRACTURES, INI SATU METER SAKA KONSTRUKSI, FUNDAMENTAL sing bakal dijupuk yaiku ngindhari kerusakan ing mbesuk karo ROOT, Apa ROOT ngasilake produksi kasebut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Erik.
      Ora, oyot wit kurma ora bahaya. Yen dheweke nemokake permukaan sing angel, apa sing ditindakake yaiku rok yen bisa. Dheweke ora duwe kekuwatan kanggo ngrusak lemah.
      A Salam.

  9.   Malvina ngandika

    Sugeng enjing, aku duwe 2 wit kurma umur 23 taun, udakara 15 m, lan raket banget, kira-kira 1m, siji luwih dhuwur tinimbang liyane lan tuwuh sejajar nanging akhir-akhir iki sing ngisor cocog karo makutha liyane lan bengkong rada munggah, apa ana bebaya tiba? Apa aku kudu njupuk? Aku duwe tangga teparo lan kuwatir. Batang katon sehat banget lan tuwuh sakitar 7m. Aku ngormati wektu sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Malvina.
      Ora, aja padha sumelang. Ing umur kasebut, sistem oyot wis mesthi wis cukup berkembang supaya ora tiba.
      A Salam.

      1.    Felix carballo ngandika

        Informasi sing apik banget, dina iki aku siyap njupuk wit kurma saka pot lan dilebokake ing aula.
        Gracias

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai, Felix.

          Apik banget yen sampeyan wis narik minat.

          Salam 🙂

  10.   Gambar placeholder Fernando Barra ngandika

    Halo Aku duwe wit kurma jinis Washingtonia udakara 7 meter. Aku nandur luwih saka 10 taun kepungkur. Nalika nggawe bolongan kanggo transplantasi saka tanduran, aku nemokake pita peringatan saka jaringan gas. Aku tekan kana lan pungkasane nandur. Saiki aku wedi yen oyot wis tekan pipa gas. Aku pengin njupuk wit kurma. Apa sampeyan menehi saran kula? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      ROOT wit kurma ora nyerang. Dheweke ora duwe kekuwatan kanggo ngrusak pipa, lantai, ...
      Oalah, yen sampeyan pengin nyopot, cukup cukup kanggo nggawe parit udakara udakara 60cm ing sakubenge batang (udakara 40cm), lan ditandur ing papan liya.
      A Salam.

  11.   Marcelo ngandika

    Halo, sugeng siang. Aku duwe 2 wit pinus udakara 10 taun. Wit palem udakara udakara 50 cm saka kolam. Kolam renang saiki bocor lan tukang bangunan (kolam renang wis dijamin) nyalahake wit kurma. Aku ngerti manawa sampeyan nglaporake manawa oyot kasebut ora bisa nyebabake kerusakan struktur beton. Ayo dakjlentrehake supaya sampeyan migunani yen wit kurma ana sadurunge kolam digawe lan dhiameter padha karo apa sing saiki ana. Saking sampun matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marcelo.
      Ora, oyot wit kurma ora invasi, kaya sing dakandharake ing artikel kasebut.
      Dheweke ora duwe kekuwatan kanggo ngrusak apa wae.
      A Salam.

  12.   Julián ngandika

    Hai Monica, aku wis maca artikel lan komentar ing ndhuwur, lan jelas yen oyot wit kurma ora nyerang lan ora ngrusak jubin utawa pipa, ing kasus aku duwe loro wit kurma udakara 6 utawa 7 meter lan 15 cm dhuwur. Aku duwe koridor sing mbukak ing sisih sisih wit kurma, ukurane kira-kira 7 cm lan ana ndhuwur level roti wit kurma lan ujar yen koridor ngeterake aku ing sisih loro wit kurma, dadi pitakonanku yaiku Apa oyot bisa ngangkat koridor iki, amarga saka sepisanan lan katon cethek kaya ngono? lan yen bisa uga, apa sampeyan menehi saran supaya aku nindakake? Matur suwun sanget lan salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Julian.
      Limalas sentimeter sithik 🙂. Dheweke ora ngrusak lemah utawa pipa, nanging ora dianjurake kanggo nandur supaya cedhak karo lemah amarga oyot bisa ngangkat. Kanggo menehi ide, kurang luwih, dhiameter werni oyot kasebut kaping pindho diameteripun batangipun.

      Aku nyaranake nandur wit palem sing adoh, utawa pindhah nalika sampeyan bisa. Nanging aku ora ngira bakal nyebabake sampeyan luwih akeh.

      A Salam.

  13.   Margarita ngandika

    Aku nandur loro kraton ing kebon omahku sing ora amba. Nalika dolan menyang omah kanca, aku weruh kanca-kanca sing ana ing kebon sing jembar. Dhuwure udakara 18 utawa 20 meter, lan sejatine aku wedi yen saya gedhe bisa mengko tiba ing omahku. Aku manggon ing wilayah tropis ing ngendi topan asring taun-taun. Kalor wit kurma saya regal lan seneng banget amarga saya akeh menehi banyu. Aku ora pengin nyopot… Matur suwun komentar.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Margie utawa Halo Margarite.
      Wit tropis kayata telapak kraton tahan banget karo angin topan. Dheweke kudu yen kepengin urip.
      Sampeyan mung kudu ati-ati yen wis ditandur ing lemah suwene rong taun utawa kurang, sampeyan kudu ngencengake supaya dipasang ing lemah (kanthi beton). Nanging ya wis ngono.
      A Salam.

  14.   Maricela macías arreola ngandika

    Halo Aku duwe wit kurma saka India. menehi tandan klapa akeh. ketoke sehat lan banyune lan woh rasane enak; nanging sawise dina nglereni klapa wiwit bosok saka pangkalan. Apa masalah sing sampeyan alami?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maricela.
      Biasane woh-wohan bosok suwe-suwe, amarga ora dipasang ing tanduran lan ora bisa dipangan maneh.
      A Salam.

  15.   selene ngandika

    Halo, aku duwe wit kurma umur 3 taun, aku nandur ing taman sing duwe suket, aku ngerti yen wis rampung ing sisih siji, apa sing bisa daklakoni supaya bisa tetep ??? iku bisa tiba ?? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Selene.
      Ora, dakkira bakal tiba. Semono uga, amarga isih enom sampeyan bisa menehi tutor-utawa pirang-pirang- lan terus diwadhahi.
      A Salam.

  16.   Hernán Alfredo Pérez ngandika

    Sugeng enjang Monica, aku duwe sawetara Roystonea Regia sing ditandur luwih saka 15 taun, minggu kepungkur salah sawijine nuduhake kecenderungan lan mengko rong dina mengko ambruk, pecah saka pangkalane, ninggalake bolongan kaya nalika untu diekstraksi. Nalika mriksa oyod kasebut, ora ana tandha-tandha kewan kayata weevil utawa komite, nanging interiore seneng banget ing dhasar, nanging awak liyane sehat. Apa sing bisa nyerang dheweke?
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hernán.
      Yen kedadeyan sing meh "ora bisa diterangake" iki, pelakune biasane jamur. Sing endi? Wis luwih angel, amarga akeh.
      Minangka langkah pencegahan, nyaranake sampeyan nambani sing duwe fungisida sistemik. Tuang dosis menyang kaleng mbanyoni lan rendhem lemah kanthi becik.
      Babagan liya sing bisa sampeyan lakoni, kanggo nutupi kabeh aspek, yaiku entuk bumi diatomaceous, yaiku insektisida (lan pupuk) sing kuat. Dosis kasebut yaiku 30 gram kanggo saben liter banyu.
      A Salam.

  17.   Mirna peñafiel varas ngandika

    Halo! Pitakon: Apa saranane kanggo nyelehake wit kurma saka lawang omah?
    Nalika transplantasi wit kurma gedhe, apa sing bisa ditindakake supaya oyot ora tuwuh?
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirna.
      ROOT wit kurma ora nyerang. Sampeyan bisa nyelehake udakara 3 meter saka omah, nanging umume supaya godhong ora diusap ing facade.
      Supaya oyot ora tuwuh, sampeyan bisa mbungkus roti ing lemah kanthi bolong warna ireng, utawa uga ditandur nganggo pot kanggo matesi tuwuhe.
      A Salam.

  18.   Maria ngandika

    Hai, aku maca kabeh artikel lan komentar nanging rasane bingung. Amarga aku duwe ngarep wit palem ing ngarep (aku ora ngerti apa anane lan uga sing duwe) wis ana ing papan kembang luwih saka 10 taun lan tekan lantai 2 mula kudu ngetung kanthi total 4 meter. Masalahe yaiku oyot rusak kabeh sisih sisih amben, cedhak banget dheweke ngangkat lantai lan ing kasus sing paling apik, ing sisih liyane, dheweke nyabrang amben x ing ngisor iki. Aku ora ngerti cara nglawan oyot kasebut amarga wis kandel banget lan saiki aku manggon ing kene, aku pengin ndandani façade, nanging aku ora pengin nyopot wit, mandheg mung tuwuhing oyot lan gawe kembang kembang Tulung aku menehi saran. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      ROOT wit kurma ora nyerang. Nanging yen ditandur cedhak (sentimeter) ing lemah utawa konstruksi liyane nalika lagi tuwuh, bisa diangkat.

      Supaya ora terus saya gedhe, aku nyaranake ora ngurus, yaiku, aja disiram utawa ora dibuahi. Siji perkara liyane, sanajan mbutuhake upaya sing luwih akeh, yaiku nggali parit udakara 50cm ing sakubenge batang lan isi campuran pasir lan semen (3 bagean pasir nganti 1 semen).

      A Salam.

  19.   Elisabet ngandika

    Hai!… Aku maca kabeh komentar lan aku ngerti manawa ana solusi kanggo aku lan wit kurma .....!. Aku duwe wit pinus sing ditandur saka winih ing pinggir kolam, saiki ukurane udakara 7 meter lan jembaré udakara sak meter persegi tanpa tanduran liyane. Aku ngerti sawetara dina kepungkur, blumbang kasebut retak udakara 80 cm saka dhasar wit kurma, (yaiku fiberglass.). Aku pengin njaga wit kasebut amarga nduweni nilai penting kanggo aku ... apa ana kemungkinan? Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Elisabet.
      ROOT wit kurma ora nyerang, nanging sejatine yen ditandur cedhak karo sumber banyu, spesies sing paling kuat, kayata pindo, bisa uga nyebabake masalah cilik. Sanajan mangkono, aku bakal gumun banget yen wit kurma tanggung jawab kanggo retak kolam.

      Apa ana wit ing saubenge kolam renang utawa jarak sing kurang saka 20 meter? Ana akeh sing duwe oyot invasi, kayata Ficus, flamboyan utawa Tabebuia.

      A Salam.

  20.   Philippe Gandibleu ngandika

    Hai Monica, sawetara wulan kepungkur, aku lan bojoku tuku omah cilik ing Kepulauan Canary. Ana wit kurma (Phoenix canariensis) udakara 2/3 meter saka omah kasebut. Ing cedhak, ana teras sing dipérang dadi loro. Apa bisa dadi kesalahan oyot kelapa sawit? Saliyane, mantan pamilik duwe masalah banjir amarga pipa cesspool dipasang. Apa bisa uga salah saka oyot wit kurma? Tanggi kita sambat manawa ana oyot tembok tembok ing properti kasebut lan nyebabake kerusakan ing cesspool. Apa sing sampeyan saranake? Salam, Filipi.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Filipi.
      ROOT wit kurma ora nyerang, nanging kanggo ngindhari masalah kudu ditandur rada adoh saka omah, luwih-luwih nalika ngomong babagan wit kurma Canaria, sing kudune diselehake udakara 5m.

      Apa isih ana wit-witan ing sacedhake? Aku takon amarga ana akeh, kayata Ficus, sing duwe oyot sing kuat lan asring ditandur ing kebon.

      A Salam.

      1.    Philippe Gandibleu ngandika

        Halo Monica,

        Matur suwun wangsulan cepet. Sayange, ora ana wit liya ing cedhak wit kurma sing wis dhuwure 6/7 meter. Mung ana siji bougainvillea lan ivy. Sambutan sing apik. Filipi

  21.   Alcides Pilco ngandika

    Halo, aku arep nandur udakara 5 wit kurma jinis penggemar kanthi jarak 4 meter ing antarane lahan ngarep, bisnis, nanging ana matriks pipa banyu udakara 2 meter saka papan sing arep ditandur wit kurma. Apa becike ditandur wit kurma ing kana?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alcides.
      Sampeyan ora bakal nemoni masalah. Sistem oyot telapak tangan kipas ngemot jembaré udakara 1m nganti jerone 60cm.
      A Salam.

  22.   sebastipan ngandika

    Hai Monica!, Aku tuku wit kurma canariensis phoenix sing tikel kaping pindho ing pot, wiwitane aku ngira yen iki yaiku phoenix robellini kerdil, nanging nalika aku ngerti yen iki kanariensis, jebule bakal tuwuh kanthi batang sing amba banget kanggo pot. Pitakonane yaiku: apa disaranake supaya ditinggalake ing pot kaya iki, apa tuwuhane bisa dikendhaleni utawa batang bakal amba banget kanggo pot, luwih becik dipisahake nalika transplantasi?
    gracias!
    salam!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sebastian.
      Palem Pulau Canary ora bisa digunakake kanthi apik ing pot. Sajrone pirang-pirang taun, kabeh dikuwasani, tuwuh kanthi apik, nanging bakal tekane nalika papan sing kasedhiya wis entek lan tanduran luwih dhisik nyuda tuwuh, mula banjur ringkih lan pungkasane mati.
      Apike, pindhah menyang lemah sanalika bisa, tanpa dipisahake, amarga yen tuwuh dadi oyot, mula bakal ana gandheng, lan misahake mesthi bakal nyebabake luwih saka siji masalah.
      A Salam.

  23.   Fernando Esteban La Rocca ngandika

    Halo, aku kudu transplantasi wit pinus (yagrus romanzoffiana) udakara 7 meter, sepira ambane sumur kasebut supaya oyot bisa metu kabeh? Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Kira-kira 60cm bakal luwih saka cukup.
      A Salam.

  24.   marisabel ngandika

    Halo !!! Aku pengin ngerti apa sing bisa daklakoni karo wit kurma sing ana ing ngarep omah, wis 7 utawa 8 taun wiwit nandur, kita ngira yen angin gedhe nggawe tanduran bisa dipindhah, sawetara wulan kepungkur nanging isih obah, ora ngerti apa sing kudu ditindakake ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Marisabel.
      Lumrahe yen angin gedhe kenceng, wit wit kurma rada obah.
      Yen sampeyan wis mlebu lemah 7-8 taun, sampeyan ora bakal tiba. Oalah, kepiye sampeyan nyekel? Mungkin sampeyan bakal nggawe bolongan ing saben sisih paling sethithik 50cm, nancepake wesi sing dhuwur, isi bolongan kasebut kanthi beton (3 bagean grit utawa pasir konstruksi + 1 semen) banjur pasang wit kurma ing taruhan kasebut nganggo senar.
      A Salam.

  25.   Kamulyan Leal ngandika

    Halo, ing plataran omahku kanthi meter persegi tanpa jubin wiwit tuwuh wit kurma sing nggawe aku seneng banget amarga katon cilik, yaiku 8 taun kepungkur, kanthi kebon bakal ana tukang kebon teka lan nyopot cabang sing garing, nanging terus tuwuh kanthi ora proporsional saengga duwe dhuwur 12 15 M ORA Kurang gampang kanggo munggah kanggo ngethok garing, personel khusus kudu teka lan larang, saliyane akses saka terasku supaya godhong metu menyang dalan saben ngrawat iku angel banget ditambah karo kasunyatane sing dipasang ing properti tanggane, aku ora weruh kerusakan ing lantai teras nanging aku kuwatir karo tanggaku tembok .... tanahe luwih murah tinimbang tambang, dadi dhasar telapak tanganku ana ing temboke. Aku pengin ngilangi amarga aku angel ngopeni lan ora praktis, aku getun amarga ora ngerteni kabeh iki lan ora ngidini tuwuh ing pekarangan, telapak tangan sing padha ing cedhak omahku ukurane separo utawa kurang lan aku mikir sing bakal kedadeyan. Yen aku ora nyopot lan ngethok batange dadi loro, apa ana kemungkinan bakal entuk bolongan maneh lan bakal tetep luwih endhek supaya tukang kebon bisa njaga supaya aku ora duwe risiko kacilakan matur nuwun awit kawigatosan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gloria.
      Ora, yen sampeyan ngethok batang mau, tanduran bakal mati. Wit kurma, ora kaya wit-witan, ora bisa thukul saka ngisor, amarga mung pandhuane tuwuh ing tunas. Tanpa tunas, dheweke ora bisa urip.

      Oalah, dheweke ora bisa ngrusak tembok 🙂

      A Salam.

  26.   Victor Hugo Cortés ngandika

    Batang palem Manila saya akeh lacerations. Iku normal? Apa patogen bisa mlebu ing kana sing bisa garing? Apa aku bisa ngetrapake jamur jamur ing "tatu" kasebut?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Victor Hugo.
      Batang Veitchia merilli diiringi. Aku ora ngerti apa maksud sampeyan "dering" utawa tatu kasebut dhewe. Yen sing terakhir, ya, sampeyan bisa nggunakake fungisida kanggo nyegah.
      A Salam.

  27.   ester ngandika

    Halo, aku duwe kebon wit klapa udakara udakara 7 meter, tanduran umure 12 taun, umure telung meter saka omahku, aku wedi yen ambruk lan ngrusak omahku, aku krungu ing sawetara sisi Brasil yen wit klapa bangga bisa mati, apa bener?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ester.
      Yen omah kasebut digawe saka beton, ora bakal kedadeyan.
      Oalah, aja kuwatir amarga wit klapa bisa urip satus ... lan luwih dawa maneh. Lan ya, umume padha ngadheg. 🙂
      A Salam.

  28.   miguel garcia langsing ngandika

    Aku duwe wit kurma udakara 10 taun aku nandur ing lemah lan ing sakiwa tengene aku nggawe tanduran bunder udakara 40 sentimeter lan udakara 30cm saka wit kurma, aku mutusake mbusak tanduran kasebut nanging gumunku amarga oyot ana ing njaba bolongan lemah sing ditandur, wis tuwuh udakara 15cm ing bolongan sing ditandur ing sakiwa tengene.
    Pitakonanku yaiku yen oyot sing ora ana ing lemah bisa dakputus supaya ora katon akeh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.
      Ora, aku ora nyaranake mbusak, amarga sampeyan bisa nyuda banget lan malah bisa ilang.
      Sampeyan bisa uga wis kelakon amarga wilayah kasebut cethek. Uga kedadeyan wit kurma saka kanca.
      Sing bisa sampeyan lakoni yaiku nyebarake rereget ing sakiwa tengene, sanajan ora katon apik ing level estetika hetic
      A Salam.

  29.   MARIA MAR FERNANDEZ LOPEZ ngandika

    Halo, aku duwe palem kipas sing dipasang ing pinggir kolam linerku, saiki pelapis mbukak lan dheweke crita amarga wit kurma, dheweke crita nalika dheweke nandur manawa ora ana sing kedadeyan, nanging saiki dheweke crita yen dheweke lagi golek banyu lan mula kolam renang arep pecah.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wit kurma ora duwe oyot sing kuwat kanggo ngrusak apa wae.
      Oyoté dangkal.

  30.   MARIA MAR FERNANDEZ LOPEZ ngandika

    yen ditegor wit kurma kipas ... lan turahane isih ana ... apa oyodane mati?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Mar.
      Ya. Wit kurma mung duwe siji pandhuan (minangka godhong anyar sing metu). Yen dipotong, mati.
      A Salam.

  31.   Ivan salcedo ngandika

    Sugeng enjing, aku pengin nandur Royal Royal Royal Palm Roystonea Regia ing njaba bapak omahku. Temboke perimeter, apa aku bisa nandur 60 sentimeter saka struktur kasebut tanpa masalah? Suwene suwene wektu kanggo palem iki nganti dhuwur

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ivan.
      Ya, ora ana masalah.
      Yen kondisine bener, butuh 7-8 taun nganti dhuwur.
      A Salam.

  32.   Angela Romero ngandika

    Sugeng siang, kula nduwe wit kurma asli udakara 3 meter ing maseton, semut nyerang godhonge, endhog endhog, godhong bosok, apa sing bisa daklakoni, tanpa nyiksa tanduran? utawa apa sing digunakake kanggo mateni semut tanpa nyiksa wit kurma? Aku wis pour banyu sabun ing trunk, aku kudu gosok serat nganggo sabun kanggo ngilangi endhog sing gedhe, nanging aku ora bisa mungkasi masalah kasebut. Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Angela.
      Aku nyaranake sampeyan golek mealybugs utawa aphid, amarga rong hama iki asring "nyebut" semut. Yen sampeyan duwe, nambani nganggo insektisida spesifik (bug anti-mealy lan anti-aphid) sing bakal sampeyan adol ing nursery.

      Sampeyan uga luwih becik ngganti pot kasebut yen sampeyan ora nate transplantasi, amarga nalika oyot wis entek ing papan, tanduran bakal lemes.

      A Salam.

  33.   Ilean Contreras Zuniga ngandika

    Sugeng siang, aku duwe wit kurma (sing duwe eri aku ora ngerti jinis apa), udakara udakara 9 taun aku duwe. Papan sing ditandur cilik (dawa 1.20 dawane 55), ukurane 56 cm, aku ngilangi godhong sing lagi elek, nanging ana ing cedhak tank eptic. Bisa nggawa aku alangan. Tangki digawe saka semen. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ilean.
      Prinsip ora, nanging bakal gumantung karo spesies wit kurma.
      Yen Phoenix utawa Sabal, papan kasebut bakal sithik banget.
      Kirim yen sampeyan pengin foto menyang facebook lan kita pitutur marang kowe.
      A Salam.

  34.   Mari Carmen G. ngandika

    hello,
    Kita pengin nandur 3 telapak tangan kerajaan kanthi misahake 1.5m, apa pemisahan sing bener?
    Ing jarak 3 meter saka papan kasebut, ana kolam lan jubin sing bakal dilebokake ing wilayah kasebut yaiku marmer travertine lan ide kita bakal ninggalake sawetara bolongan 70 utawa 80 cm. diameteripun kanggo nandur wit kurma, apa ana masalah yen lemah cedhak banget? Utawa karo kolam renang?

    Matur nuwun banget.
    A Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mari Carmen.
      Luwih becik ninggalake jarak pamisahan udakara 2 meter. Pikirake yen batang kasebut kandel, lan godhonge dawa.
      Kanthi blumbang, ora bakal ana masalah, nanging diameteripun lemah paling ora kudu 1m. Saiki jerone 70-80cm ora apa-apa.
      A Salam.

  35.   Rodrigo franco ngandika

    Halo Monica .... Aku kuwatir banget, amarga sanajan wis maca kabeh komentar sadurunge, aku ora ragu babagan telapak tangan amarga telapak tangan asli, (aku mikir ana salah sawijining kelas paling gedhe lan paling jembar,) umure udakara 15 taun lan udakara 10 mts . dhuwur ... Nanging kasunyatane salah sijine kalebu ing kebon sempit udakara 80 cm. sing mung jembaré telapak tangan lan cedhak banget karo algiber (wadhah beton) lan tembok tanpa toleransi, mung ing sisih ... Keprigelanku yen banget nyenyet bisa ngrusak algiber lan tembok, aku weruh oyot metu saka bumi menyang sisih sing katon ...
    Thanks kanggo manungsa waé…. !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rodrigo.
      ROOT wit kurma - ora ana siji-sijine - invasi, masalah kasebut tuwuh nalika ditandur ing papan sing cilik banget utawa, kayadene sampeyan, ruang sing sempit banget.

      Saiki tanduran sampeyan wis diwasa, tegese ora bakal nyebabake sampeyan masalah amarga tingkat tuwuhing bakal mandheg, utawa bakal saya suwe saya sithik.

      A Salam.

  36.   Natalia ngandika

    Halo! Aku pengin nyelehake 2 wit kurma kipas ing pojok kolam, aku duwe luwih saka 1 mt ing antarane pojok kolam lan rebana, nanging pipa saka saluran kolam mung liwat kono ☹️.
    Apa sampeyan menehi saran supaya aku golek papan liya utawa apa aku risikone?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Natalia.
      Aku wis ndeleng telapak tangan penggemar kurang saka meter saka kolam renang, lan tanpa kerusakan.
      Yen sampeyan ora mangu-mangu utawa ora pengin menehi risikonya, goleki papan liya, nanging ora bakal bisa nyebabake sampeyan masalah.
      Salam lan selamat taun anyar.

  37.   Ivan ngandika

    Hello!
    Aku duwe loro wit kurma ing jubin tanah. Aku pengin nggawe kebon ing sangisore lan aku nemokake oyot nganti radius 4 meter. Wit-wit wit kurma luwih saka 10 taun;
    Pitakonku yaiku .... yen aku ngetokake oyot sing gedhe banget lan ninggalake siji meter saka wit kurma. Apa aku duwe risiko mati?
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ivan.
      Ya, dheweke bisa mati. Pikirake wit kurma minangka suket (raksasa, nanging suket), lan kayane duwe sistem oyot alus sing ora tahan pruning drastis.
      Greetings.

  38.   Jaime galindo domenech ngandika

    Hai, aku Jaime lan aku kudu nyuda wit kurma amarga umure umurku 21 taun lan lara banget, oyote udakara udakara enem inci ing sangisore lemah lan aku kepengin ngerti Aku bisa nandur sing cilik ing ndhuwur kanthi mikir manawa siji tuwuh, liyane bakal saya bosok lan menehi matur nuwun sing anyar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi James.

      Ya, sampeyan bisa, nanging luwih dhisik nyaranake sampeyan ngenteni sethithik, siji utawa rong wulan, supaya ora ana risiko.

      Matur suwun!

  39.   GABRIELA ngandika

    HELLO, KUDU WIS WIS PALM lan aku pengin ngerti yen oyot kasebut mengaruhi tanduran liya sing ana ing sisihane ... ING TUMBUH (Tuladhane ROSAL)?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.

      Ora, aja padha sumelang. Sampeyan bisa nandur grumbul mawar ing sacedhake (lan meh kabeh jinis tanduran) tanpa masalah.

      Greetings.

  40.   Sergio ngandika

    Sugeng siang, kepiye cara ndhelikake utawa ngilangi oyot sing metu saka wit kurma. Dheweke umure 12 taun, dhuwure 4 utawa 5 meter lan isin banget yen dheweke lagi ala ing sisih ngisor. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sergio.

      Oyot udara iki normal ing pirang-pirang telapak tangan. Contone, ing Kepulauan Canary, biasane nggawe "bal" utawa protuberansi sing asalé saka oyot kasebut muncul ing batang, biasane mudhun.

      Dheweke bisa katon nalika tuwuh ing lemah sing ora jero banget, supaya luwih dhukungan.

      Sampeyan bisa nyoba nutupi kerikil (luwih becik ora nggunakake lemah, amarga bisa bosok ing oyod lan batang), ora nyoba ndhelikake batang kasebut.

      Matur suwun!

  41.   Soledad Pedraza ngandika

    Aku duwe kurma kurma, aku nandur 20 taun kepungkur, sing apik iki udakara 4 meter lan dhiameter batang 50 cm. Ing sakiwa tengene duwe watu, semen lan bata lan semen wis wiwit ngangkat oyot. Nuwun sewu kanggo ngilangi. Aku ora ngerti apa bakal ana cara kanggo nylametake wit kurma tanpa mengaruhi struktur semen?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai kesepian.

      Sepira adohé log saka lemah kasebut? Apa yen sawetara sentimeter, aku nyaranake ngilangi lemah. Apike, lemah sing diaspal kudu siji meter saka bagasi.

      Yen sampeyan ora bisa, sampeyan mung bisa nyuda tuwuhing tanduran, ora nate disiram utawa dibuahi, utawa mung kala-kala.

      Greetings.

  42.   Simon ngandika

    Halo, aku duwe Phoenix Palm kurcaci sing ditandur ing lemah udakara 10 taun lan aku pengin nyopot lan diselehake ing pot sing gedhe banget. Iki bisa dadi? Batang mung 1mt nanging ayu. Suwene bakal ROOT kira-kira? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Simon.

      Bisa rampung, nanging yen wis ana ing lapangan suwene sepuluh taun, bakal bosok kanthi apik. Sampeyan kudu nggawe parit ambane 60cm lan udakara 40-50cm saka batang kasebut supaya bisa dicopot nganggo oyot sing bisa.

      Greetings.

  43.   Yanina ngandika

    Halo, aku duwe pin 1 meter saka kolam lan pecah pinggire. Aku kudu nyopot utawa ana solusi liyane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.

      Amarga penasaran, apa ana wit ing sacedhake? Pinus, yews, Ficus, Cypresses, ...? Sanajan dununge sepuluh meter, tanduran iki bisa nyebabake masalah.

      Aku takon sampeyan amarga oyot wit kurma biasane ora ngrusak perkara kasebut. Nanging yen ora ana apa-apa, mula yen wit palem ora amba, sampeyan bisa njupuk lan nandur luwih adoh.

      Greetings.

  44.   Alejandro ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi. Aku duwe wit kurma umur 4 taun lan oyot katon apik banget. Dawane gagang 4 meter ing ndhuwur ditambah godhonge dhuwur. Tanduran iki ditandur ing jejere tembok pamisah lan aku wedi manawa bisa dibalik menyang sisih tanggane lan nggawe bencana. Kanggo komentar babagan oyot, aku luwih tenang. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alejandro

      Kelapa angel banget yen wit kurma bisa nyebabake masalah. Anggere duwe papan, prakteke mokal yen bisa ngrusak tembok, jubin, lan / utawa pipa, amarga ora duwe kekuwatan sing dibutuhake.

      Greetings.

  45.   Natalia ngandika

    Halo, dina iki dheweke nempatake wit kurma pinus 5 meter, aku pengin ngerti perawatan sing kudu aku lakoni ing wilayah anyar cedhak bukit ing endi akeh suket tuwuh, dheweke menehi aku urip lan angin nggawe aku kepengin ing endi aku duwe wit kurma sing dakkarepake, dheweke kandha yen aku tetep diikat sedhela nganti lancip ing lemah, suwene suwene dak tinggalake, godhong ora mbukak babar pisan yen godhonge disebar? lan irigasi apa sing kudu aku lakoni? Aku nandur suket lan tuwuh dadi pirang-pirang bagean liyane mati. Saiki aku bakal ganti dadi lemah ireng kanthi kompos lan aku bakal nyampur dadi apik karo wit kurma, apa apik ???? Aku ora ngerti babagan kebon sawit nanging aku pengin sampeyan menehi pendapat nalika ngirim mbusak senar lan asring ngombe ing papan sing akeh angin lan adhem banget musim salju ing papan panggonanku, lan nalika musim panas saya panas lan angin, angin saya gedhe banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Natalia.

      Sampeyan kudu ninggalake godhong paling dawa 20 dina luwih dawa.
      Suket butuh banyu luwih akeh tinimbang wit kurma, mula luwih becik nyopot sing ana ing cedhak batang kasebut.

      Sampeyan bisa miwiti mbayar sajrone sewulan, yen luwih becik.

      En artikel iki sampeyan duwe token saka pin.

      Greetings.

  46.   Natalia ngandika

    Lan matur nuwun kanthi sanget kanggo info sing migunani banget, aku pengin bisa ngobrol babagan wit kurma lan ngirim foto supaya sampeyan bisa ndeleng lan nuntun aku saka wit kurma lan wit liyane sing cilik lan ora nate gedhe menyang suratku. Matur suwun.

  47.   Eugenio ngandika

    Halo Aku duwe wit kurma umure udakara 30 taun. Intine yaiku sekitar 5 meter ing sekitarku, ora ana sing tuwuh amarga oyot cethek lan coquitos sing tiba nggawe lemah dadi kaya semen. Aku aduk lemah, aku suket sienbro lan suwe saya garing amarga ora kuwat. Apa sing kudu daklakoni tanpa kudu nyopot wit kurma? Bebener ngrusak kabeh pekaranganku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Eugenio.

      Apa sampeyan yakin amarga oyot wit kurma? Amarga ing hotel lan peternakan ana wit kurma ing pekarangan (ana masalah, amarga pekarangan pengin banyu luwih akeh tinimbang wit kurma).

      Sampeyan bisa nyoba pupuk lahan sing pengin ditandur, kanggo ngerti yen butuh nutrisi. Pupuk rumput bakal rampung.

      Greetings.