Pakis Buaya (Mikrosoli musifolium 'Crocydyllus')

Pakis baya ukurane sedheng

Kadhangkala ing pasar lokal sampeyan bisa nemokake tanduran sing paling penasaran, sing bisa uga sampeyan nate ndeleng sepisan ing urip kanthi nasib. Mangkene pakis baya "teka" ing uripku. Saka kadohan aku menehi kesan yen minangka ramuan umum, nanging nalika saya cedhak aku tresna karo tanduran iki. Sing adol dakcritakake yen dheweke dikenal minangka kadal; Mengko, nalika nggoleki, aku nemokake jeneng umum liyane, lan ilmuwan: Musifolium mikroskoli 'Crocydyllus'.

Crocydyllus ... muni lonceng? Buaya, ya. Lan kasunyatane yaiku fronds, yaiku cara ngarani godhong jinis tanduran iki, ngelingake kulit reptil kasebut. Amarga meh asring kedadeyan nalika nemokake tanduran eksotik, umume angel dirawat, luwih-luwih yen sampeyan mung nemokake sawetara spesimen sing didol. Nanging aku ora bisa ninggalake ing kana, lan aku tuku. Iki minangka perawatan sing dakwenehake.

Perawatan pakis buaya

Kanggo ngerti carane ngurus, luwih dhisik kudu ngerti asal usule, uga ukuran sing bakal ditrapake sawise diwasa. Lan tanduran iki dingerteni asli saka Asia Tenggara, luwih pas saka alas tropis, ing endi tuwuh dadi epifit ing cabang-cabang wit. Iki wis ngandhani Sensitif banget marang kadhemen, lan uga butuh asor dhuwur. Saliyane, bisa ngukur ukuran kurang luwih siji meter, ambane udakara 40 sentimeter; dadi kita kudu ngganti pot kaping pirang-pirang sajrone urip.

Yen wis dingerteni, kita bisa mikir babagan perawatan sing bakal diwenehake supaya sehat:

Ana ngendi kanggo tuwuh: ing njero omah utawa ing njobo?

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing iklim tropis, kanthi suhu paling sithik 18ºC, mula aku nyaranake sampeyan supaya tetep njaba ing saindhenging taun, ing papan sing padhang, amarga bakal apik banget kaya ngono. Nanging yen sampeyan urip kaya aku ing papan sing adhem, Sampeyan bisa milih njaba ing njaba nalika anget banjur dilebokake ing omah, utawa ing omah kanthi suwene taun.

Aku milih saka wayahe pisanan kanggo pilihan nomer loro. Dadi tanduran sing alus, aku ora pengin njupuk risiko. Mesthine, yen sampeyan pengin njupuk ing omah, sampeyan kudu golek kamar sing akeh cahya sing mlebu, nanging aja dilebokake ing ngarep jendhela amarga yen ora bakal kobong.

Apa tanah sing sampeyan pasang?

Substrat pakis buaya kudu berkualitas

Pakis baya sampeyan butuh tanah sing berkualitas, sing nduweni ciri khas kasebut:

  • sugih ing bahan organik
  • dadi entheng
  • kudu nyedhot lan nyaring banyu kanthi cepet

Alasane yaiku sensitif banget marang banyu sing kakehan. Amarga alasan iki, aku nyaranake nggunakake substrat sing bisa dituku Kene. Sampeyan uga bisa nggawe campuran dhewe karo 40% gambut ireng + 30% gambut asam + 20% perlite + casting cacing 10%.

Kapan lan carane ngombe?

Pakis baya kudu disiram kaping pirang-pirang seminggu nalika musim panas lan kurang ing mangsa adhem.. Kita wis ujar manawa sampeyan duwe banyu luwih akeh tinimbang sing sampeyan butuhake, sampeyan bakal angel, nanging kekurangan banyu uga mbebayani; nyatane, bakal nggawe fronds (elinga yen godhonge) dadi coklat.

Amarga iki, paling ora kanggo sawetara minggu pisanan, dianjurake banget kanggo mriksa asor lemah sadurunge disiramContone kanthi masang teken kayu sing lancip ing sisih ngisor, utawa nggunakake meteran lembab.

Frekuensi bakal beda-beda gumantung saka landasan sing wis sampeyan lebokake, lan ing endi sampeyan duwe. Biasane Kudu disiram 2-3 kali sajrone musim sing paling panas, lan seminggu sepisan nganti setaun. Ing njobo ruangan asring disiram, amarga lemah mbutuhake wektu kurang garing; ing njero omah, ing tangan liyane, ora asring ditindakake.

Dene carane nyiram, Kudu ditindakake kanthi nyuntikake banyu ing lemah, lan nganti banyu metu saka bolongan ing pot. Sampeyan bisa nyelehake piring ing sangisore, nanging penting banget yen sawise mbanyoni banyu sing akeh, dicopot.

Kasunyatan penting liyane: gunakake banyu udan utawa banyu sing cocog kanggo dipangan manungsa. Yen akeh jeruk nipis bakal kuning.

Apa arep disemprot?

Asor minangka masalah sensitif. Yen sampeyan manggon ing sawijining pulau utawa cedhak pesisir, ora masalah, amarga wis mesthi bakal dhuwur lan mula, sampeyan ora prelu ngremuk pakis. Nanging yen sampeyan urip luwih akeh ing daratan, umpamane, bakal owah.

Ing iklim kanthi asor asor, tanduran tropis (yaiku tanduran sing disimpen ing njero ruangan) bakal angel banget. Kanggo ngindhari iki, pisanan aku menehi saran supaya sampeyan ndeleng situs web meteorologi (yen sampeyan ana ing Spanyol, sampeyan bisa takon situs web AEMET) lan ndeleng tingkat kelembapan sing ana ing papan sampeyan.

Yen luwih saka 50%, sampurna; nanging yen ing ngisor iki sampeyan kudu nyemprotake pakis baya karo banyu sapisan dina ing musim semi lan musim panas, lan sisane taun kasebut wadhah isi banyu ing sakupenge pot.

Kapan lan kepiye carane mbayar?

Godhong pakis baya kulit

Pelanggan kudu rampung ing musim semi lan musim panas, ora mung amarga sampeyan butuh supaya sehat, nanging amarga iki bakal mbantu sampeyan duwe kekuwatan lan bertahan ing musim salju, sing dadi minat kita. Mula, aku menehi saran supaya mbayar luwih awal. Yen kita tuku ing dina Senin, dina Senin sabanjure bakal dadi wektu sing tepat kanggo miwiti.

Mangkene, kita bakal nggunakake pupuk organik yen bisa, kaya guano (didol Kene), sing sugih nutrisi lan uga efektifitas cepet. Nanging ya: waca lan tindakake pandhuan sing digunakake amarga konsentrasi banget, lan overdosis bisa nyebabake.

Kapan ngganti pot kasebut?

Yen sampeyan tuku nalika musim semi utawa musim panas, bisa diganti dina sing padha. Nanging priksa manawa wis bosok; yaiku, kudu ana oyot ing njaba pot. Sanajan sampeyan mangu-mangu, sampeyan duwe pilihan nutul pot supaya lemah dikethok, lan banjur thukul tanduran kasebut, lan kanthi ati-ati, nyoba nyopot. Yen sampeyan ngerteni manawa lemah wiwit runtuh, ora prelu transplantasi, nanging yen metu sejatine pancen butuh pot sing luwih gedhe.

Panci iki kudu ana bolongan ing pangkalane, lan ukurane udakara rong inci lan luwih jero tinimbang sing wis digunakake nganti saiki.

Tandha utawa gejala masalah

Kapan kita kudu kuwatir? Oke, nalika ndeleng babagan iki:

  • Fronds (godhong) sing dadi kuning cepet: yen ana ing ngisor iki, tegese kakehan banyu lan banyu kudu diwenehi jarak; yen paling anyar, iku amarga butuh banyu luwih akeh.
  • Frond coklat: bisa uga ana lampu sing langsung dipasang (utawa cedhak banget karo jendhela) lan kobong, utawa amarga asor lingkungane sithik banget. Ing prekara pisanan, kita bakal ngganti dununge, lan sing liyane bakal disemprot nganggo banyu.
  • Anane serangga: mealybugs, Mabur putih, Laba-laba abang. Sembarang serangga kasebut katon nalika tanduran lemes lan / utawa nalika lingkungan panas banget lan garing. Amarga duwe frond ukuran sing apik, bisa diresiki nganggo sabun lan banyu.

Pakis baya ora bisa nahan hawa adhem

Apa sing sampeyan pikirake babagan pakis buaya?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.