Kepiye milih pot lempung?

Panci lempung cocog kanggo tanduran sing tuwuhKokoh, awet banget, ora sithik pangopènan lan, yen ora cukup, apik banget. Sanajan regane luwih dhuwur tinimbang sing plastik, kualitase luwih dhuwur, lan iki prekara sing sampeyan rumangsa cepet.

Nanging sanajan kabeh padha, ana sing luwih cilik, sing liyane luwih gedhe, ana sing luwih cerah warnane,… Cekakipun, angel banget milih salah siji. Supaya sampeyan bisa milih sing cocog kanggo sampeyan, iki akeh tips.

Pilihan saka pot lempung

Sithik

Eyang kakung

Enamel

 

Top 1 kita

Yen sampeyan pengin tuku panci terracotta sing cocog, kanthi regane dhuwit, saranake kaya ing ngisor iki:

Panci terracotta cilik

Pros

  • Paket kasebut yaiku 12 pot kanthi diameter 8 sentimeter kanthi dhuwur sing padha.
  • Dheweke cocok kanggo potongan, succulents cilik, aromatik, lsp.
  • Desaine sederhana, mula bisa dicet yen dikepengini.

Contra

  • Ukurane paling ora cocog kanggo wit kurma utawa wit kayata. Amarga ciri khas tanduran kasebut, pot kanthi diameter 8 sentimeter bakal cepet banget dadi cilik.
  • Regane bisa larang.

Panci terracotta gedhe

Pros

  • Ukurane diameter 17 sentimeter kanthi dhuwur 19 sentimeter.
  • Narik banget kanggo nandur bohlam, kembang, utawa uga wit utawa palem sing isih enom (enom) lan dijaga nganti sawetara taun.
  • Dhasaré duwe bolongan, mula nalika nyiram banyu, banyune bakal metu. Kajaba iku, piring uga ana.

Contra

  • Ukurane bisa uga cilik kanggo komposisi.
  • Ora mbutuhake pangopènan, nanging kudu ngati-ati supaya ora tiba.

Panci lempung enamel

Pros

  • Ukurane 18 x 18 sentimeter, mula duweni kapasitas 4,5 liter.
  • Dhasare duwe bolongan supaya banyune ora tetep stagnan. Uga kalebu piring.
  • Cocog kanggo njaba lan njero omah.

Contra

  • Ukurane panci apik kanggo akeh tanduran, nanging yen pengin tuwuh spesies gedhe ing kana, sampeyan bisa uga ora bisa nggunakake suwe.
  • Regane kanggo dhuwit iku apik banget, sanajan sampeyan bisa nemokake sing luwih murah.

Kepiye milih pot terracotta?

Ora gampang, lan kabeh bakal gumantung banget karo tanduran sing pengin ditandur. Lan kita ora bakal milih sing padha kanggo kaktus cilik tinimbang karo wit ukuran tartamtu, amarga sing pisanan ing wadhah gedhe bakal bosok, lan sing nomer loro ing wadhah cilik ... pancen ora cocog.

Dadi, njupuk iki, pot sing cocog yaiku:

  • Bakal ngidini tanduran tuwuh sawetara nalika; yaiku, oyot kasebut bakal duwe ruangan sing cukup kanggo tuwuh tanpa masalah paling ora setaun nganti transplantasi sabanjure.
    Minangka aturan umum, pot anyar kudu dhiameter kira-kira 2-3cm lan ambane udakara 5cm luwih gedhe tinimbang sing 'lawas'.
  • Bakal duwe paling ora siji bolongan ing pangkalane sing bakal dadi banyu irigasi sing isih ana bisa metu ing kana. Saenipun, sampeyan kudu duwe sawetara sing cilik tinimbang sing gedhe.

Pandhuan tuku

Panci lempung katon apik ing njaba

Apa aku milih pot terracotta sing gedhe utawa cilik?

Yen tanduran sing pengin dipasang cilik lan duwe sistem oyot cethek, kayata succulents (kalebu kaktus), tanpa mangu-mangu entuk tanduran sing cilik. Nanging yen kosok baline, minangka tanduran sing wis duwe ukuran tartamtu lan sampeyan ngerti manawa bakal tuwuh akeh utawa bakal butuh papan, kayata wit, telapak tangan utawa tanduran menek, golek sing gedhe.

Glazed utawa normal?

ing panci lempung enamel Dheweke ayu, duwe warna sing bisa narik kawigaten lan malah asli, amarga biasane ora katon ing teras utawa balkon, lan kasunyatane pancen apik banget kanggo dipasang ing sudut sing surya srengenge ora katon akeh Nanging normal dheweke asring duwe detail hias sing nggawe dheweke ayu banget; Kajaba iku, biasane umure luwih dawa.

Murah utawa larang?

Ora siji utawa liyane: sing disenengi. Ana pot lempung sing larang regane ora kepenak banget, lan ana pot lempung sing murah sing nggawe sampeyan gumun, lan apik banget. Sing duweke yaiku, sadurunge tuku siji, menehi informasi marang sampeyan, lan yen bisa, waca pendapat saka wong-wong sing wis tuku sing padha sing pengin diduweni.

Kepiye cara nggawe pot terracotta krasan?

Cara sing gampang banget kanggo nggawe panci terracotta yaiku ngetutake langkah iki:

  1. Entuk udakara 400 gram lempung lan lembab karo banyu.
  2. Saiki, aduk nganggo tangan sampeyan supaya gelembung udara metu. Iki nggawe luwih fleksibel lan gampang digarap. Aja ditekuk utawa dicucuk: asupan udara bisa nyebabake bledosan ing oven.
  3. Ayo paling sethithik sedina ing srengenge dadi garing.
  4. Sawise wektu kasebut, wenehake lempung lempung menyang pot kanthi nggarap sisih nganggo jempol lan driji indeks. Lebokake dhasar lan aja lali gawe bolongan supaya banyune bisa metu.
  5. Banjur, lebokake ing oven udakara 350 derajat nggunakake sheet cookie, lan kari ing kana udakara 30 nganti 60 menit. Priksa saben 15 menit kanggo retak.
  6. Pungkasan, jupukake saka oven lan adhem kanthi lengkap.

Siji-sijine sing kudu ditindakake, yen sampeyan pengin, kudu menehi warna lan / utawa dekorasi.

Ngendi tuku pot lempung?

Panci lempung apik kanggo tanduran

Amazon

Ing kene sampeyan duwe katalog panci lempung sing bisa didol, kanthi rega sing menarik banget. Opo maneh, sing paling apik babagan Amazon yaiku para pembeli ninggalake pendapat babagan produk kasebut, dadi gampang yen ora salah. Kaya ora cukup, saka aplikasi seluler sampeyan bisa ngerti pesenan sampeyan.

Leroy Merlin

Ing Leroy Merlin, dheweke adol macem-macem pot lempung, sing bisa sampeyan tuku kanthi mbukak toko fisik utawa saka situs web. Mesthine, ing sisih pungkasan sampeyan bakal weruh manawa sampeyan ora bisa menehi umpan balik, mula yen ora mangu, sampeyan kudu langsung ngubungi.

Pembibitan lan toko khusus

Loro-lorone ing nursery -utamane ing pusat kebon- lan ing pottery sampeyan bakal nemokake macem-macem model. Ya tenan, regane bisa uga ora kaya sing diarepake, nanging kualitase dhuwur.

Muga-muga sampeyan wis sinau akeh babagan jinis panci iki, lan mula saiki gampang banget yen sampeyan bisa nemokake favorit.