Kepiye milih pot plastik?

Sukulen tuwuh kanthi apik ing pot plastik

Nalika tanduran thukul ing panci plastik Iki minangka salah sawijining aksesoris penting sing ora bisa dilalekake. Yen dipilih kanthi apik, awet banget, uga ayu, mula bisa diduweni.

Nanging, dheweke asring ora diwenehi perawatan sing dibutuhake, lan luwih cepet mengko bakal digawa menyang tong sampah daur ulang. Dadi ora kelakon kanggo sampeyan, banjur kita bakal menehi akeh tips babagan cara milih.

Apa sing diarani pot plastik? Napa tuku?

Dina iki kita nemokake pot kanthi macem-macem jinis, digawe saka lempung, porselen, daur ulang, lan plastik. Sing terakhir dianjurake banget, wiwit Bahan kasebut digawe saka bahan entheng sing uga awet. Kaya ora cukup, rega kasebut regane luwih murah tinimbang sing liyane, sawijining prekara sing bisa diarani warta apik yen sampeyan pengin nanem akeh tanduran, kayata sing kedadeyan para kolektor.

Ana akeh model, sing ana liyane lan liyane, sing dirancang khusus kanggo ing njobo, lan uga duwe rincian sing nggawe pot dekorasi sing luar biasa. Iki digawe saka plastik bertulang sing nggawe tahan luwih suwe tanpa rusak, saengga bisa ditrapake kanggo tanduran njobo.

Pilihan saka pot plastik sing paling apik

Ing Ho

Digawe saka plastik daur ulang, pot iki cocog kanggo tanduran cilik sing ora akeh papan, kayata jamu kuliner utawa akeh kembang.

Ukurane 13 x 12cm, lan ana bolongan ing pangkal banyu kanggo mbuwang banyu.

saturnia

Panci plastik ruangan sing apik iki cocog kanggo tanduran enom lan / utawa cilik.

Wis bolongan kanggo got lan ukuran 25 x 20cm.

Teknologi Wutah

Apa sampeyan tuwuh anggrek epifit, kayata Phalaenopsis? Yen mangkono, sampeyan butuh pot plastik bening, kaya iki.

Kanthi bolongan got sing cukup gedhe lan ukuran 21 x 20cm, bakal tuwuh apik banget.

Pot Bunga Hum

Panci iki cocok kanggo sing pengin tanduran lan wadhah katon biasa. Cocog kanggo njobo ruangan, nanging uga bisa digunakake ing njero omah.

Ukurane 22 x 22cm, mula aja ragu-ragu nandur kembang, tanduran lan tanduran kanthi ukuran sedhengan.

Tanduran

Yen sing digoleki pot plastik persegi, iki paling apik, amarga wernane antrasit. Kajaba iku, tahan frost lan nglindhungi sinar ultraviolet.

Kanthi ukuran 26 x 30cm, sampeyan bisa nandur bohlam, kembang, lan malah nggawe komposisi tanduran succulent cilik.

Terra hiker

Apa sampeyan pengin pot sing bakal tahan nganti pirang-pirang taun, kanthi tiruan terracotta? Iki cocog kanggo sampeyan.

Ukurane 45 x 35,8cm lan duwe bolongan ing pangkal, mula umume, kembang, lan uga tanduran kebon bisa tuwuh.

Kepiye cara milih? Pandhuan blanja

Panci plastik dianjurake banget kanggo tanduran

Milih pot plastik minangka tugas sing ora gampang dipikirake. Sadurunge milih salah siji, utamane menehi saran babagan:

Ukuran tanduran / pot

Tanduran tanduran cilik ing pot gedhe ora becik, amarga nalika disiram, amarga bakal ana lemah luwih akeh tinimbang kebutuhan, risiko bosok luwih gedhe; lan nandur sing gedhe ing wadhah cilik, ya iki sing ora bisa ditindakake, amarga bakal matesi tuwuhing.

Umume, umume, kudu udakara 2-3cm pamisahan ing antarane sisih tanduran lan pinggir pot.. Yen kalebu salah sawijining tuwuh kanthi cepet, kayata Sarracenia, bisa uga ana sekitar 4 lan malah 5 cm pamisahan; nanging yen rada alon, mula ora amba.

Tipe pot plastik (njero ruangan / ruangan)

Kaya sing wis kasebut, ana sawetara sing istimewa, sing dituduhake ing teras, balkon, lan liya-liyane, mesthi ana ing njaba omah. Iki digawe saka a plastik tahan banget, sing bisa tetep ing kondisi sing sampurna nganti pirang-pirang taun. Regane rada luwih, nanging yen nandur tanduran ing papan kasebut ... bisa lunas.

ing konvensional, yaiku barang sing bisa didol ing endi wae, lan uga ing bazar, digawe saka plastik sing luwih alus. Dheweke awet, nanging nganti tekan titik. Aku pitutur marang kowe, ing papan sing dakenggoni (sisih kidul Mallorca, Spanyol), srengenge banget panas ing musim panas, mula biasane aku kudu ngowahi saben rong utawa telung taun kepungkur. Nanging cocog karo aku, amarga aku akeh tanduran 🙂.

Wangun pot

Sanajan umume dibunderake, kasunyatane sampeyan bisa nemokake wujud segi telu, kothak, tabung utawa tong. Gumantung saka pilihan sampeyan, uga papan sing kasedhiya, luwih gampang sampeyan nemokake sing paling disenengi lan, kanthi omah, sampeyan bisa duwe omah lan / utawa kebon sing apik banget.

Rega

Sanajan umume larang regane, plastik sing dikuatake luwih larang. Dadi, nalika pot plastik tipis udakara 5,5cm diameter sampeyan regane udakara 0,10 euro sen, pot sing padha karo plastik penguatan bisa uga regane udakara 0,50 utawa 0,60 euro sen. Bedane sithik, nanging yen sampeyan pengin ngirit, iku kudu dipikirake.

Tuku pot plastik ing endi?

Amazon

Ing pusat blanja online sing apik iki Dheweke adol kabeh, kalebu jinis panci iki. Katalog kasebut akeh banget, mula ora disaranake luwih becik ndeleng manawa sampeyan uga bisa maca pendapat saka pembeli liyane.

Leroy Merlin

En el Leroy banget dheweke duwe macem-macem pot plastik, kanthi rega sing regane murah. Sampeyan bisa tuku langsung ing toko fisik, utawa saka situs web.

Ikea

Yen saka wektu ke wektu sampeyan menyang Ikea, utawa butuh prekara saka kana, luwih becik sampeyan uga ndeleng pot plastik kasebut. Kaya ing Leroy Merlin, sampeyan bisa tuku ing toko utawa saka situs web.

Kepiye cara supaya luwih suwe?

Cuphea bisa disimpen ing pot

Gambar - Flickr / Maja Dumat

Apa sampeyan wis tuku utawa rencana tuku pot sing digawe saka plastik sing dikuatake utawa lancip, disaranake sampeyan tindakake tips iki:

  • Selehake ing papan sing srengenge ora padhang srengenge: pengaruh sunar srengenge, liwat pirang-pirang minggu, wulan lan taun, plastik lemes. Dadi luwih sithik jam sampeyan menehi, kajaba yen sampeyan duwe perlindungan UV, luwih apik.
  • Wenehi klambi cet sing cetha: iki luwih disaranake yen digawe saka plastik tipis. Werna cahya bisa ngusir sinar srengenge, sanajan warna sing peteng nyerep, mula pot warna-warna alus bakal rusak luwih cepet tinimbang warna ireng, coklat utawa warna peteng.
  • Sijine bareng: Yen sampeyan duwe koleksi tanduran, utawa klompok, supaya kontainer tahan luwih dawa, mula - lan uga apik - diklumpukake.

Nanging yen sampeyan ndeleng manawa wis ngrusak, aja dibuwang. Potong-potong kasebut lan lebokake ing pot liyane, tutup bolongan got. Kanthi cara iki, lemah ora bakal ilang kanthi cepet saben sampeyan ngombe.

Muga-muga sampeyan bisa nemokake pot plastik sing digoleki 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.